Održana 4. proširena sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik

19.07.2019, 14:28   /   Ispiši članak

Zamjenica župana Darija Puljić nazočila je danas na proširenoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik koja se održala u Razvojnoj agenciji Šibensko - kninske županije.

Uz članove Gospodarsko vijeća, na sjednici su prisustvovali gradonačelnik grada Šibenika Željko Burić, te direktor Sektora za financijske institucije i ekonomske analize HGK i posebni savjetnik Premijera RH Zvonimir Savić.

Predsjednik Županijske komore Ivan Soža uvodno je pozdravio sve okupljene i predstavio gospodarske pokazatelje u Šibensko – kninskoj županiji tijekom 2018. godine.  Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Šibensko-kninskoj županiji krajem 2018. godine bilo je ukupno 30.252 zaposlene osigurane osobe, što je u odnosu na prosinac 2017. godine više za 1,3 % .

Gospodarsko vijeće Županijske komore Šibenik sastoji se od 17 članova, vodećih gospodarstvenika Šibensko – kninske županije. Na čelu sa predsjednikom i stručnim tijelima Komore vijeće unaprjeđuje poduzetništvo, potiče razvoj inovacija i ekologije, uspostavlja poslovne odnose s inozemstvom, te obavlja tekuće poslove od značaja za obavljanje gospodarskih djelatnosti.

Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske institucije i ekonomske analize održao je predavanje „ Kreditni rejting Hrvatske, proces uvođenja Eura i utjecaj na gospodarstvo Hrvatske“.

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i Prva razmjena logoraša u Tepljuhu

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i datum prve razmjene logoraša u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine. Tom prilikom slobodu su dočekala 54 hrvatska vojnika i policajca.
14.08.2019, 09:56

Župan Pauk i gradonačelnik Burić primili najtrofejnijeg izbornika Ivicu Tucka

Povodom osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu u Južnoj Koreji, župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić primili su danas izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivicu Tucka.
07.08.2019, 12:45

Svečano obilježena 24. obljetnica VRO „Oluja“

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu je 5. kolovoza održana središnja svečanost na kojoj je prisustvovao župan Goran Pauk sa zamjenicima Darijom Puljić i Nikolom Blaževićem.
06.08.2019, 11:24