Održana 4. proširena sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik

19.07.2019, 14:28   /   Ispiši članak

Zamjenica župana Darija Puljić nazočila je danas na proširenoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik koja se održala u Razvojnoj agenciji Šibensko - kninske županije.

Uz članove Gospodarsko vijeća, na sjednici su prisustvovali gradonačelnik grada Šibenika Željko Burić, te direktor Sektora za financijske institucije i ekonomske analize HGK i posebni savjetnik Premijera RH Zvonimir Savić.

Predsjednik Županijske komore Ivan Soža uvodno je pozdravio sve okupljene i predstavio gospodarske pokazatelje u Šibensko – kninskoj županiji tijekom 2018. godine.  Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Šibensko-kninskoj županiji krajem 2018. godine bilo je ukupno 30.252 zaposlene osigurane osobe, što je u odnosu na prosinac 2017. godine više za 1,3 % .

Gospodarsko vijeće Županijske komore Šibenik sastoji se od 17 članova, vodećih gospodarstvenika Šibensko – kninske županije. Na čelu sa predsjednikom i stručnim tijelima Komore vijeće unaprjeđuje poduzetništvo, potiče razvoj inovacija i ekologije, uspostavlja poslovne odnose s inozemstvom, te obavlja tekuće poslove od značaja za obavljanje gospodarskih djelatnosti.

Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske institucije i ekonomske analize održao je predavanje „ Kreditni rejting Hrvatske, proces uvođenja Eura i utjecaj na gospodarstvo Hrvatske“.

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Radni posjet ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesne Bedeković Šibensko-kninskoj županiji

U okviru službenog posjeta Šibensko-kninskoj županiji ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković danas je u Uredu župana održala radni sastanak sa županom Goranom Paukom i njegovim suradnicima te ravnateljima ustanova socijalne skrbi s područja Šibensko-kninske županije kojima je ministarstvo osnivač.
prije 14 sata

Svečano potpisan Ugovor za izgradnju Studentskog doma Palacin

Ugovor o izvođenju građevinskih i obrtničkih radova na izgradnji Studentskog doma Palacin vrijedan 68.584.392,25 kuna potpisali su danas na tvrđavi Barone v. d. dekanice Veleučilišta u Šibeniku mr. sc. Tanja Radić Lakoš i izvođači radova Lavčević d.d. i Lavčević-inženjering i d.o.o. iz Splita.
15.10.2019, 19:06

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dodijelilo sredstva za energetsku obnovu Cvjetnog doma i Doma za starije i nemoćne osobe Knin

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić na tvrđavi Barone potpisao je danas 17 ugovora ukupne vrijednosti oko 100 milijuna kuna.
15.10.2019, 18:27