Održana 4. proširena sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik

19.07.2019, 14:28   /   Ispiši članak

Zamjenica župana Darija Puljić nazočila je danas na proširenoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik koja se održala u Razvojnoj agenciji Šibensko - kninske županije.

Uz članove Gospodarsko vijeća, na sjednici su prisustvovali gradonačelnik grada Šibenika Željko Burić, te direktor Sektora za financijske institucije i ekonomske analize HGK i posebni savjetnik Premijera RH Zvonimir Savić.

Predsjednik Županijske komore Ivan Soža uvodno je pozdravio sve okupljene i predstavio gospodarske pokazatelje u Šibensko – kninskoj županiji tijekom 2018. godine.  Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Šibensko-kninskoj županiji krajem 2018. godine bilo je ukupno 30.252 zaposlene osigurane osobe, što je u odnosu na prosinac 2017. godine više za 1,3 % .

Gospodarsko vijeće Županijske komore Šibenik sastoji se od 17 članova, vodećih gospodarstvenika Šibensko – kninske županije. Na čelu sa predsjednikom i stručnim tijelima Komore vijeće unaprjeđuje poduzetništvo, potiče razvoj inovacija i ekologije, uspostavlja poslovne odnose s inozemstvom, te obavlja tekuće poslove od značaja za obavljanje gospodarskih djelatnosti.

Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske institucije i ekonomske analize održao je predavanje „ Kreditni rejting Hrvatske, proces uvođenja Eura i utjecaj na gospodarstvo Hrvatske“.

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Župan Goran Pauk sudjelovao na plenarnom sastanku Europskog odbora regija putem interneta

Župan Goran Pauk, zajedno sa svojim kolegama Nikolom Dobroslavićem i Danijelom Marušićem,sudjelovao je u radu trodnevnog plenarnog sastanka Europskog odbora regija koji se o putem interneta odvijao od 30.6. do 2.7.
03.07.2020, 09:39

Šibensko-kninskoj županiji za transparentnost proračuna i ove godine čista petica

Institut za javne financije (IJF), koji iz godine u godinu analizira proračunsku transparentnost hrvatskih županija, gradova i općina, predstavio je u srijedu, 1. srpnja rezultate istraživanja proračunske transparentnosti za period od studenog 2019. do travnja 2020.
02.07.2020, 11:05

Na gatu Vrulje gradit će se pomorsko-putnički terminal vrijedan 64 milijuna kuna

Na šibenskoj tvrđavi Barone potpisan je danas Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije za projekt „Dogradnja gata Vrulje u sklopu pomorsko-putničkog terminala (PPT) u luci Šibenik (III. faza zahvata)“.
01.07.2020, 14:06