Održana 4. gastro manifestacija "Prominski bronzin"

26.06.2019, 13:31   /   Ispiši članak

Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske u Šibensko - kninskoj županiji, u organizaciji Općine Promina, na trgu u Oklaju u ponedjeljak, 24. lipnja 2019. održana je četvrta po redu gastro manifestacija "Prominski bronzin" kojoj je nazočio i šibensko - kninski župan Goran Pauk.

Projektom "Prominski bronzin" želi se od zaborava očuvati tradicionalna jela ovoga kraja kao dio nematerijalne kulturne baštine, te ujedno potaknuti proizvodnja domaćih proizvoda na ekološkoj osnovi, sve s ciljem njihove prezentacije u turističkoj promociji Općine Promina. 

Prema Pravilima gastro natjecanja mogu se natjecati samo timovi Prominjaca stalno nastanjenih na prostoru općine ili porijeklom iz toga kraja, koji zadano jelo kuhaju po starinski u bronzinu nad vatrom. Tako su ove godine u konkurenciji od ukupno 6 ekipa koje su kuhale bravetinu s verzinom, pobjedu odnijeli "Kapitanići" iz Mratova, dok su u revijalnom dijelu kuhale ekipe JUNP Krka, BK Lavice, Radio Drniša i Eko udruge Krka.

Više od stotinu gostiju i Prominjaca koji su posjetili ovu manifestaciju imalo je priliku razgledati i sajam obrtništva, a najmlađi  su sudjelovali u eko-etno radionicama. U kulturno umjetničkom programu sudjelovala su kulturno umjetnička društva, a za zabavu su se pobrinuli  Trio Regula i Trio Gušt. 

"Prominski bronzin" završio je točno u ponoć velikim vatrometom. 

  FOTO GALERIJA: Održana 4. gastro manifestacija "Prominski bronzin"

  26.06.2019 13:48  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Župan Goran Pauk sudjelovao na sjednicama povjerenstava Europskog odbora regija

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk boravio je 10. i 11. srpnja u Bruxellesu na sastanku Povjerenstva za politiku teritorijalne kohezije i proračun EU-a (COTER), te Povjerenstva za socijalnu politiku, obrazovanje, zapošljavanje, istraživanje i kulturu (SEDEC), koji se održao u organizaciji Europskog odbora regija
12.07.2019, 14:24

Osnovana Udruga Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla

Nakon potpisivanja Povelje o suradnji Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla, jučer je u Skradinu osnovana istoimena udruga čiji je cilj promicanje i zaštita digniteta imena i djela Nikole Tesle u Hrvatskoj i svijetu.
12.07.2019, 08:57

U Smiljanu potpisana Povelja o suradnji Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla

U sklopu trodnevne manifestacije povodom proslave 163. obljetnice rođenja velikog znanstvenika, jučer je u Memorijalnom centru Nikole Tesle u Smiljanu potpisana Povelja o suradnji Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla, čime je napravljen još jedan korak za formiranje prve europske kulturne rute s polazištem iz Hrvatske inspirirane ovim velikanom. Ispred Šibensko – kninske županije, koja je od početka podržala projekt, povelju je potpisala zamjenica šibensko – kninskog župana Darija Puljić.
10.07.2019, 09:14