Održana 4. gastro manifestacija "Prominski bronzin"

26.06.2019, 13:31   /   Ispiši članak

Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske u Šibensko - kninskoj županiji, u organizaciji Općine Promina, na trgu u Oklaju u ponedjeljak, 24. lipnja 2019. održana je četvrta po redu gastro manifestacija "Prominski bronzin" kojoj je nazočio i šibensko - kninski župan Goran Pauk.

Projektom "Prominski bronzin" želi se od zaborava očuvati tradicionalna jela ovoga kraja kao dio nematerijalne kulturne baštine, te ujedno potaknuti proizvodnja domaćih proizvoda na ekološkoj osnovi, sve s ciljem njihove prezentacije u turističkoj promociji Općine Promina. 

Prema Pravilima gastro natjecanja mogu se natjecati samo timovi Prominjaca stalno nastanjenih na prostoru općine ili porijeklom iz toga kraja, koji zadano jelo kuhaju po starinski u bronzinu nad vatrom. Tako su ove godine u konkurenciji od ukupno 6 ekipa koje su kuhale bravetinu s verzinom, pobjedu odnijeli "Kapitanići" iz Mratova, dok su u revijalnom dijelu kuhale ekipe JUNP Krka, BK Lavice, Radio Drniša i Eko udruge Krka.

Više od stotinu gostiju i Prominjaca koji su posjetili ovu manifestaciju imalo je priliku razgledati i sajam obrtništva, a najmlađi  su sudjelovali u eko-etno radionicama. U kulturno umjetničkom programu sudjelovala su kulturno umjetnička društva, a za zabavu su se pobrinuli  Trio Regula i Trio Gušt. 

"Prominski bronzin" završio je točno u ponoć velikim vatrometom. 

  FOTO GALERIJA: Održana 4. gastro manifestacija "Prominski bronzin"

  26.06.2019 13:48  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

U Kninu otvoreno reciklažno dvorište

Danas je gradonačelnik Knina, Marko Jelić otvorio reciklažno dvorište vrijedno cca 2,8 milijuna kuna, sufinancirano bespovratnim sredstvima iz Kohezijskog fonda Europske unije. Otvorenju reciklažnog dvorišta nazočio je župan Goran Pauk sa svojim suradnicima.
21.10.2019, 15:03

U Kninu održan radni sastanak na temu stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar održao je danas u Kninu radni sastanak na temu stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima Šibensko-kninske županije.
18.10.2019, 16:36

Kroz Erasmus+ projekt splitski učenici obrađivat će tvrđavu sv. Nikole i katedralu sv. Jakova

Zamjenik župana Nikola Blažević jučer je u Muzeju grada Šibenika pozdravio učenike i nastavnike Graditeljsko geodetske tehničke škole iz Splita koji su u sklopu Erasmus+ projekta posjetili Šibenik.
18.10.2019, 09:02