Održana 36. sjednica Županijskog poglavarstva

11.04.2008, 12:52   /   Ispiši članak

Na današnjoj sjednici Županijskog poglavarstva prihvaćen je Godišnji obračun Proračuna Šibensko-kninske županije za razdoblje od 01. siječnja do 31. prosinca 2007. godine. Kako je izvijestila pročelnica Službe za proračun i financije Milica Bilušić, višak prihoda na dan 31. 12. 2007. godine iznosi 11. 801.805,15 kuna i rasporedit će se u Proračunu Županije za 2008. godinu. Također je donesena odluka o kriterijima za izračun i raspodjelu sredstava doznačenih iz Državnog proračuna za 2008. godinu u iznosu od 2.544.566 kuna. Šibensko-kninska županija 75 % navedenih novčanih sredstava raspoređuje gradovima i općinama koji nisu izravno korisnici pomoći iz Državnog proračuna. Poglavarstvo je donijelo odluku o osnivanju javne ustanove pod nazivom Zavod za prostorno uređenje Šibensko-kninske županije. Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana u Kninu dodijeljena su sredstva u iznosu od 212.045,64 kuna za hitnu sanaciju dijela krovišta školske zgrade oštećene uslijed jake olujne bure 23. siječnja 2008. godine. Sredstva će se isplatiti iz proračuna Županije s pozicije namijenjene za sanaciju i adaptaciju objekata osnovnih škola.

Poglavarstvo je donijelo zaključak o raspisivanju Javnog natječaja za podnošenje zahtjeva za poduzetničke kredite iz projekta „Lokalni projekti razvoja – Mikrokreditiranje“ za 2007. godinu. Kako je obrazložila pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Marlena Floigl, korisnici kredita mogu biti postojeći poduzetnici i poduzetnici početnici, pravne i fizičke osobe u 100 % privatnom vlasništvu državljana Republike Hrvatske koji imaju sjedište ili ulažu na područje Šibensko-kninske županije u obrt, mala i srednja trgovačka društva, zadruge i ustanove. Krediti u najnižem iznosu od 35.000,00 kuna i najvišem iznosu od 200.000,00 kn namijenjeni su za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje građevinskih objekata, nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme i za trajna obrtna sredstva, a rok otplate kredita je pet godina s počekom od jedne godine, osim za obrtna sredstva. Pripremu, zaprimanje i tehničku obradu obrasca zahtjeva za poduzetničke kredite vršit će Regionalna razvojna agencija šibensko-kninske županije, a konačnu odluku o kreditu donosi Banka na prijedlog Povjerenstva za izbor poduzetničkih programa iz projekta „Lokalni projekt razvoja – Mikrokreditiranje“. Za članove Povjerenstva imenovani su Magda Lakoš Mioč, Slaven Jakelić, Marlena Floigl i Drago Matić, a predsjednik Povjerenstva je župan Goran Pauk. Poglavarstvo je donijelo odluku o dodjeli bespovratnih sredstava poljoprivrednim udrugama i strukovnim organizacijama s područja Šibensko-kninske županije za sufinanciranje troškova aktivnosti u 2008. godini na temelju dostavljenih Projekata razvoja i to Udruzi uzgajivača ovaca i koza općine Unešić „Mrka“ dodijeljena su sredstva u iznosu od 6.000,00 kn, Udruzi za integriranu proizvodnju maslina „Prha“ iznos od 25. 000,00 kn, Društvu agronoma Šibensko-kninske županije iznos od 40.000,00 kn, Stare kuće novi putevi iznos od 30.000,00 kn, pčelarska udruga „Pčela“ iznos od 30.000,00 kn i Udruga malih sirara „Mišinac“ iznos od 115.000,00 kn.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Na tvrđavi sv. Niklole predstavljen jedinstveni slatki suvenir – tvrđava izlivena u raskošnoj bijeloj čokoladi

Povodom treće obljetnice uvrštenja Tvrđave sv. Nikole na UNESCO popis svjetske baštine, Javna ustanova Priroda Šibensko – kninske županije i Kraš predstavili su jedinstveni suvenir. Ručno rađena Tvrđava sv. Nikole izlivena u bijeloj čokoladi izrađena je u sklopu projekta „Hrvatska baština“, kojim naša najstarija konditorska industrija priprema obilježavanje 110. godišnjice postojanja. Ekskluzivni suvenir predstavljen je u jedinstvenom ambijentu tvrđave pred oko stotinjak uzvanika iz kulturnog i javnog života. Među njima bili su i župan Goran Pauk, te zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta, koji nisu krili ponos što je Šibenik dobio reprezentativni službeni suvenir
09.07.2020, 11:29

Otvoren obradni centra za metal i plastiku Šibensko-kninske županije u prostorijama Poduzetničkog inkubatora

Razvojna agencija Šibensko–kninske županije otvorenjem Centra za obradu metala i plastike Šibensko-kninske županije u Poduzetničkom inkubatoru PIN Šibenik simbolično je obilježila završetak svog Europskog projekta naziva Compete Plamet.
08.07.2020, 12:30

Projektu šibenske Industrijsko-obrtničke škole dodijeljeno je 30.7 milijuna kuna za projekt "Ars Mechanica za nove kompetencije"

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 03. srpnja 2020. godine održano je svečano potpisivanje i uručenje ugovora za poziv ‘Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo’ iz Europskog socijalnog fonda.
07.07.2020, 14:24