Održana 32 sjednica Županijskog poglavarstva

07.12.2007, 14:17   /   Ispiši članak

Na današnjoj sjednici Županijskog poglavarstva prihvaćeno je izvješće  o trošenju financijskih sredstava s pozicija proračuna Šibensko-kninske županije s kojima raspolaže župan, za razdoblje od 01. rujna do 30. studenog 2007. Donesen je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem redu upravnih tijela Šibensko-kninske županije za dva novoustrojena Upravna odjela i to Upravni odjel za zaštitu okoliša i komunalne poslove i Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju. Također je donesen Zaključak o prihvaćanju Županijske slike zdravlja i strateški okvir plana za zdravlje Šibensko-kninske županije. Poglavarstvo je dalo suglasnost na Odluku o izmjenama i dopunama Programa zakupa jedinica zakupa Doma zdravlja Knin, koju je donijelo Upravno vijeće Doma zdravlja Knin, 25. srpnja 2007. godine, u djelatnosti opće medicine u ambulantama u Kninu i Kistanjama, sukladno programu zakupa, na ime Aurelio Coen dr. med.

U Upravno vijeće Doma za starije i nemoćne osobe „Cvijetni dom“ Šibenik, imenovani su Mladen Abramac, Franka Badžim, Irena Grabić – kao predstavnici osnivača, Iva Bajić – kao predstavnica radnika zaposlenih u Domu i Mile Dičak kao predstavnik korisnika Doma. U Upravno vijeće Doma za starije i nemoćne osobe Knin imenovani su Ivana Jakelić, Tatjana Martinović i Željko Džepina kao predstavnici osnivača, Mara Dizdar kao predstavnik radnika zaposlenika i Ante Ćulum kao predstavnik korisnika Doma. Poglavarstvo je prihvatilo Izvješće o korištenju sredstava  pričuve s pozicija kulture, športa i udruge građana u Proračunu Šibensko-kninske županije za razdoblje siječanj-prosinac 2007. godine. Donesena je Odluka o raspodjeli dijela sredstava Proračuna Šibensko-kninske županije za 2007. godinu namijenjenih poboljšanju standarda osnovnog školstva O.Š. Jakova Gotovca u Unešiću za sanaciju fasade školske zgrade u iznosu od 35.342,59 kn. Iz Proračunskih sredstava za 2007. godinu namijenjenih poboljšanju standarda srednjeg školstva dio Proračunskih sredstava u iznosu od 91.029,17 kuna raspoređen je Medicinskoj i Kemijskoj školi, Turističko-ugostiteljskoj školi, Prometno-tehničkoj školi i Srednjoj školi Ivana Meštrovića Drniš. Članovima Poglavarstva dostavljena je Strategija razvoja unutarnje financijske kontrole u javnom sektoru (PIFC) u  Republici Hrvatskoj za jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, te je ista prihvaćena. Na današnjoj sjednici Županijskog poglavarstva, na  prijedlog župana imenovana je pročelnica Upravnog odjela za pomorstvo, promet, otočni i područni razvoj, gospođa Jadranka Fržop, dipl. iur.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Raste broj novooboljeli od koronavirusa

Na dan 1. travnja 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji registrirano je još 5 osoba pozitivnih na virus COVID-19 od kojih je četiri iz Murtera.
prije 19 sata

Raste broj novooboljeli od koronavirusa

Na dan 1. travnja 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji registrirano je još 5 osoba pozitivnih na virus COVID-19 od kojih je četiri iz Murtera.
prije 19 sata

Jedan novooboljeli pacijent od koronavirusa u Šibensko-kninskoj županiji

Na dan 31. ožujka 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji registrirana je još jedna osoba oboljela od COVID-19. Ukupno je 24 oboljele osobe od koronavirusa. Od ukupno 13 hospitaliziranih pacijenata na Odjelu infektologije, jedan pacijent je prebačen u KBC Split, a jedan je na respiratoru.
31.03.2020, 12:45