Održana 18. sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije

15.09.2020, 13:30   /   Ispiši članak

Osamnaesta sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije održana je danas u dvorani Ivana Meštrovića u Drnišu.

Aktualni sat protekao je u raspravi o ukinutim i neredovitim autobusnim linijama, odnosno mogućnostima sufinanciranja prijevoza učenika na području Šibensko-kninske županije. „Budući da Županija nema mogućnost utjecati na odluke prijevoznika, u suradnji s nadležnim ministarstvom intenzivno radimo na pronalasku prijelaznog rješenja ovog problema s kojim se suočavaju svi osnivači škola, a koji je uzrokovan epidemijom koronavirusa.“, objasnio je župan Goran Pauk.

Nakon aktualnog sata usvojen je zapisnik sa zadnje sjednice i predloženi dnevni red od 15 točaka.

Zbog žurne potrebe Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije za nabavom aparata PCR s integriranim sustavom za izolaciju nukleinskih kiselina koji služi za testiranje uzoraka na COVID-19, usvojen je Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Šibensko-kninske županije za 2020. godinu. Naime, potrebno je izvršiti izmjenu decentraliziranih sredstava kako bi se osigurala financijska sredstva za kupnju navedenog uređaja  vrijednosti 812.500,00 kuna s PDV-om. Uređaj će se financirati dijelom iz prenamijenjenih sredstava Zavoda za javno zdravstvo planiranih za rekonstrukciju i dogradnju II. faze zgrade Zavoda, a dijelom iz preraspoređenih decentraliziranih sredstava Opće bolnice Šibensko-kninske županije. „Nabava ovog aparata neophodna je za funkcioniranje cjelokupnog zdravstvenog sustava Šibensko-kninske županije jer su postojeći kapaciteti nedostatni te Zavod uzorke za testiranje šalje u Zagreb, čime poskupljuje pretragu i produljuje vrijeme potrebno za izdavanje nalaza.“, objasnio je župan Goran Pauk.

U nastavku sjednice prihvaćeno je i Izvješće o radu župana za razdoblje od prvih šest mjeseci ove godine.

Većinom glasova vijećnika izmijenjen je i dopunjen Statut Doma za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ u Šibeniku, kao i Statut Opće i veteranske bolnice „Hrvatski ponos“ Knin, a dana je i suglasnost na Statut Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije.

U skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi kojim je određeno da školske ustanove moraju imati statut kojim se pobliže određuje ustrojstvo, ovlasti te druga pitanja važna za obavljanje djelatnosti i poslovanja školske ustanove, izmijenjeni su i dopunjeni statuti Osnovne škole Čista Velika, Osnovne škole Domovinske zahvalnosti Knin, Osnovne škole Kistanje, Osnovne škole Skradin, Osnovne škole Vjekoslava Kaleba Tisno te Srednje medicinske škole Šibenik.

Većina vijećnika Županijske skupštine dala je suglasnost na prijenos nefinancijske, dugotrajne imovine ukupne vrijednosti 4,6 milijuna kuna s Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije na Razvojni inovacijski centar AluTech.

 

  FOTO GALERIJA: Održana 18. sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije

  15.09.2020 13:32  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Župan Pauk sudjelovao na 8. sastanku Vlade sa županima i predstavnicima udruga gradova i općina

Premijer Plenković sa županima u Gospiću: Nastavljamo raditi na decentralizaciji
18.09.2020, 19:19

Župan obišao Luku otvorenu za javni promet u Pirovcu

Župan Goran Pauk, u pratnji pročelnice Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj Jadranke Fržop, obišao je lučko područje Luke otvorene za javni promet Pirovac
17.09.2020, 15:26

Putem programa Eurodyssee Ana-Marija Krnić iz Šibensko-kninske županije odlazi na profesionalno i jezično usavršavanje u Burgundiju (Francuska)

I ove, 2020., godine, Šibensko-kninska županija aktivno nastavlja s provedbom programa razmjene mladih, Eurodyssee, te još jednom imamo čast da je naš kandidat odabran kao najbolji među prijavljenima.
10.09.2020, 14:04