Održana 17. sjednica Županijske-skupštine Šibensko-kninske županije

16.06.2020, 15:36   /   Ispiši članak

Sedamnaesta sjednica Županijske-skupštine Šibensko-kninske županije održana je danas u dvorani Kulturnog centra u Vodicama. Sjednici je nazočilo 38 vijećnika.

Na Aktualnom satu Županijske skupštine župan Goran Pauk se, odgovarajući na jedno od pitanja vijećnika, očitovao o ukinutim autobusnim linijama u Šibensko-kninskoj županiji, naglasivši kako Županija nema mogućnost sufinanciranja javnog prijevoza. Prema postojećem zakonu, do proglašenja kraja pandemije, prijevoznici samostalno donose odluke o  autobusnim linijama i njihovoj učestalosti, te ih se zbog toga ne može sankcionirati.

Nakon aktualnog sata usvojen je zapisnik sa zadnje sjednice i predloženi dnevni red od 25 točaka.

Između ostalih, usvojen je i Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Šibensko-kninske županije za 2020. godinu, kao i Prijedlog odluke o dopuni Odluke o plaći i drugim pravima dužnosnika Šibensko-kninske županije.

Drugi rebalans proračuna donesen je u uvjetima otežanih gospodarskih kretanja uzrokovanih epidemijom koronavirusa.

„Epidemiološka situacija u zemlji  utjecala je na pad prihoda od poreza i prireza na dohodak,  koji je počeo u travnju, nastavio se u svibnju, a očekujemo da će se nastaviti u narednih nekoliko mjeseci. Međutim, pored navedenih objektivnih nepovoljnih okolnosti, na financijsku situaciju Županije, povoljno je utjecalo dobro gospodarenje i  racionalno trošenje sredstava u prethodnoj godini, tako da će preneseni višak iz 2019. godine, u velikoj mjeri ublažiti efekte očekivanog pada prihoda. Kako bismo u novonastaloj situaciji omogućili nesmetan rad županijskih službi i nastavak provođenja onih aktivnosti i projekata koji su već ugovoreni, izvršili smo rezanje, smanjenje ili odgodu troškova koji se financiraju iz izvornih županijskih sredstava, gdje god je to bilo moguće.“, objasnio je župan.

„Odustalo se od isplate  uskrsnice, regresa i božićnice za djelatnike županije i javnih ustanova, provođenja projekata i aktivnosti čije se održavanje nije moglo organizirati zbog epidemioloških mjera.

Smanjeni su izdaci za državne i županijske manifestacije, obilježavanje spomendana i reprezentaciju, donacije udrugama, pripremu i provedbu EU projekata,te plaće dužnosnika na period od tri mjeseca. Sredstva su preusmjerena na povećanje poticaja u gospodarstvu i razvoj  poljoprivrede. Povećana su interventna sredstva u zdravstvu kao potpora u aktivnostima za borbu  protiv virusa Covid-19, a  povećana je proračunska rezerva kao i sredstva za unapređenje sustava zaštite i spašavanja.

Ovakav Proračun je maksimalno realan u datim okolnostima; usmjeren  na razvoj i poticanje gospodarstva, ali također i na brigu o zdravlju građana naše županije.”, naglasio je župan Goran Pauk.

 

  FOTO GALERIJA: Održana 17. sjednica Županijske-skupštine Šibensko-kninske županije

  16.06.2020 16:03  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Na tvrđavi sv. Niklole predstavljen jedinstveni slatki suvenir – tvrđava izlivena u raskošnoj bijeloj čokoladi

Povodom treće obljetnice uvrštenja Tvrđave sv. Nikole na UNESCO popis svjetske baštine, Javna ustanova Priroda Šibensko – kninske županije i Kraš predstavili su jedinstveni suvenir. Ručno rađena Tvrđava sv. Nikole izlivena u bijeloj čokoladi izrađena je u sklopu projekta „Hrvatska baština“, kojim naša najstarija konditorska industrija priprema obilježavanje 110. godišnjice postojanja. Ekskluzivni suvenir predstavljen je u jedinstvenom ambijentu tvrđave pred oko stotinjak uzvanika iz kulturnog i javnog života. Među njima bili su i župan Goran Pauk, te zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta, koji nisu krili ponos što je Šibenik dobio reprezentativni službeni suvenir
09.07.2020, 11:29

Otvoren obradni centra za metal i plastiku Šibensko-kninske županije u prostorijama Poduzetničkog inkubatora

Razvojna agencija Šibensko–kninske županije otvorenjem Centra za obradu metala i plastike Šibensko-kninske županije u Poduzetničkom inkubatoru PIN Šibenik simbolično je obilježila završetak svog Europskog projekta naziva Compete Plamet.
08.07.2020, 12:30

Projektu šibenske Industrijsko-obrtničke škole dodijeljeno je 30.7 milijuna kuna za projekt "Ars Mechanica za nove kompetencije"

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 03. srpnja 2020. godine održano je svečano potpisivanje i uručenje ugovora za poziv ‘Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo’ iz Europskog socijalnog fonda.
07.07.2020, 14:24