Održana 13. sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije

31.07.2019, 14:22   /   Ispiši članak

U prostorijama Gradske uprave Grada Drniša danas je održana 13. sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije. Vijećnike Županijske skupštine, župana, njegove zamjenike, stručne službe i medije na početku sjednice pozdravio je gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja.

Sjednica je započela aktualnim satom na kojem je većina pitanja bila na temu sanacije onečišćenja otpadom u sklopu bivše tvornice vijaka TVIK u Kninu. Vijećnik Tomislav Čolak (LNL) uputio pitanje županu pitanje o spornim lagunama i onečišćenju rijeke Orašnice u Kninu.

Župan  Goran Pauk je rekao kako je jučer u prostorijama Ministarstva zaštite okoliša održan sastanka na temu sanacije lokacije onečišćene otpadom „crne točke“ u sklopu bivše tvornice vijaka TVIK. Obzirom da su i gradski pročistač i pročistač tvrtke DIV u probnom radu priključenje će biti moguće realizirati po isteku probnog rada odnosno najkasnije do kraja ove godine, a do kraja kolovoza očekuje se postizanje dogovora oko sufinanciranja izrade Programa sanacije koji će biti izrađen putem ovlaštene tvrtke.

Nastavno na temu vijećnik Ivica Ledenko (LNL) pitao je župana zašto nije podnio kaznenu prijavu protiv DIV-a zbog zagađenja.

„Obzirom na jasnu zakonsku osnovu iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom, Zakona o vodama i Zakona o zaštiti okoliša, Šibensko – kninska županija nema zakonske nadležnosti nad postupanjem osim dijaloga među dionicima kako bi se ovaj problem riješio u korist svih žitelja Šibensko-kninske županije“, kazao je župan Pauk.

U nastavku sjednice usvojeno je svih 16 točaka Dnevnog reda među kojima i Izvješće o izvršenju Proračuna Šibensko-kninske županije za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2019. godine i  Izvješće o radu župana za isto razdoblje.

Prihvaćen je i prijedlog odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gradnje i gospodarskog korištenja postojeće benzinske postaje na predjelu Hramina u Murteru, prijedlog odluke o davanju suglasnosti za davanjem dijela koncesije na pomorskom dobru u potkoncesiju, te prijedlog odluke o davanju suglasnosti za davanjem dijela koncesije na pomorskom dobru u svrhu uzgoja školjkaša u zoni ušća rijeke Krke, za polje Š31.

  FOTO GALERIJA: Održana 13. sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije

  31.07.2019 14:27  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i Prva razmjena logoraša u Tepljuhu

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i datum prve razmjene logoraša u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine. Tom prilikom slobodu su dočekala 54 hrvatska vojnika i policajca.
14.08.2019, 09:56

Župan Pauk i gradonačelnik Burić primili najtrofejnijeg izbornika Ivicu Tucka

Povodom osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu u Južnoj Koreji, župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić primili su danas izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivicu Tucka.
07.08.2019, 12:45

Svečano obilježena 24. obljetnica VRO „Oluja“

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu je 5. kolovoza održana središnja svečanost na kojoj je prisustvovao župan Goran Pauk sa zamjenicima Darijom Puljić i Nikolom Blaževićem.
06.08.2019, 11:24