Održana 13. sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije

31.07.2019, 14:22   /   Ispiši članak

U prostorijama Gradske uprave Grada Drniša danas je održana 13. sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije. Vijećnike Županijske skupštine, župana, njegove zamjenike, stručne službe i medije na početku sjednice pozdravio je gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja.

Sjednica je započela aktualnim satom na kojem je većina pitanja bila na temu sanacije onečišćenja otpadom u sklopu bivše tvornice vijaka TVIK u Kninu. Vijećnik Tomislav Čolak (LNL) uputio pitanje županu pitanje o spornim lagunama i onečišćenju rijeke Orašnice u Kninu.

Župan  Goran Pauk je rekao kako je jučer u prostorijama Ministarstva zaštite okoliša održan sastanka na temu sanacije lokacije onečišćene otpadom „crne točke“ u sklopu bivše tvornice vijaka TVIK. Obzirom da su i gradski pročistač i pročistač tvrtke DIV u probnom radu priključenje će biti moguće realizirati po isteku probnog rada odnosno najkasnije do kraja ove godine, a do kraja kolovoza očekuje se postizanje dogovora oko sufinanciranja izrade Programa sanacije koji će biti izrađen putem ovlaštene tvrtke.

Nastavno na temu vijećnik Ivica Ledenko (LNL) pitao je župana zašto nije podnio kaznenu prijavu protiv DIV-a zbog zagađenja.

„Obzirom na jasnu zakonsku osnovu iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom, Zakona o vodama i Zakona o zaštiti okoliša, Šibensko – kninska županija nema zakonske nadležnosti nad postupanjem osim dijaloga među dionicima kako bi se ovaj problem riješio u korist svih žitelja Šibensko-kninske županije“, kazao je župan Pauk.

U nastavku sjednice usvojeno je svih 16 točaka Dnevnog reda među kojima i Izvješće o izvršenju Proračuna Šibensko-kninske županije za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2019. godine i  Izvješće o radu župana za isto razdoblje.

Prihvaćen je i prijedlog odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gradnje i gospodarskog korištenja postojeće benzinske postaje na predjelu Hramina u Murteru, prijedlog odluke o davanju suglasnosti za davanjem dijela koncesije na pomorskom dobru u potkoncesiju, te prijedlog odluke o davanju suglasnosti za davanjem dijela koncesije na pomorskom dobru u svrhu uzgoja školjkaša u zoni ušća rijeke Krke, za polje Š31.

  FOTO GALERIJA: Održana 13. sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije

  31.07.2019 14:27  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Na tvrđavi sv. Niklole predstavljen jedinstveni slatki suvenir – tvrđava izlivena u raskošnoj bijeloj čokoladi

Povodom treće obljetnice uvrštenja Tvrđave sv. Nikole na UNESCO popis svjetske baštine, Javna ustanova Priroda Šibensko – kninske županije i Kraš predstavili su jedinstveni suvenir. Ručno rađena Tvrđava sv. Nikole izlivena u bijeloj čokoladi izrađena je u sklopu projekta „Hrvatska baština“, kojim naša najstarija konditorska industrija priprema obilježavanje 110. godišnjice postojanja. Ekskluzivni suvenir predstavljen je u jedinstvenom ambijentu tvrđave pred oko stotinjak uzvanika iz kulturnog i javnog života. Među njima bili su i župan Goran Pauk, te zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta, koji nisu krili ponos što je Šibenik dobio reprezentativni službeni suvenir
09.07.2020, 11:29

Otvoren obradni centra za metal i plastiku Šibensko-kninske županije u prostorijama Poduzetničkog inkubatora

Razvojna agencija Šibensko–kninske županije otvorenjem Centra za obradu metala i plastike Šibensko-kninske županije u Poduzetničkom inkubatoru PIN Šibenik simbolično je obilježila završetak svog Europskog projekta naziva Compete Plamet.
08.07.2020, 12:30

Projektu šibenske Industrijsko-obrtničke škole dodijeljeno je 30.7 milijuna kuna za projekt "Ars Mechanica za nove kompetencije"

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 03. srpnja 2020. godine održano je svečano potpisivanje i uručenje ugovora za poziv ‘Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo’ iz Europskog socijalnog fonda.
07.07.2020, 14:24