Održana 13. sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije

31.07.2019, 14:22   /   Ispiši članak

U prostorijama Gradske uprave Grada Drniša danas je održana 13. sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije. Vijećnike Županijske skupštine, župana, njegove zamjenike, stručne službe i medije na početku sjednice pozdravio je gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja.

Sjednica je započela aktualnim satom na kojem je većina pitanja bila na temu sanacije onečišćenja otpadom u sklopu bivše tvornice vijaka TVIK u Kninu. Vijećnik Tomislav Čolak (LNL) uputio pitanje županu pitanje o spornim lagunama i onečišćenju rijeke Orašnice u Kninu.

Župan  Goran Pauk je rekao kako je jučer u prostorijama Ministarstva zaštite okoliša održan sastanka na temu sanacije lokacije onečišćene otpadom „crne točke“ u sklopu bivše tvornice vijaka TVIK. Obzirom da su i gradski pročistač i pročistač tvrtke DIV u probnom radu priključenje će biti moguće realizirati po isteku probnog rada odnosno najkasnije do kraja ove godine, a do kraja kolovoza očekuje se postizanje dogovora oko sufinanciranja izrade Programa sanacije koji će biti izrađen putem ovlaštene tvrtke.

Nastavno na temu vijećnik Ivica Ledenko (LNL) pitao je župana zašto nije podnio kaznenu prijavu protiv DIV-a zbog zagađenja.

„Obzirom na jasnu zakonsku osnovu iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom, Zakona o vodama i Zakona o zaštiti okoliša, Šibensko – kninska županija nema zakonske nadležnosti nad postupanjem osim dijaloga među dionicima kako bi se ovaj problem riješio u korist svih žitelja Šibensko-kninske županije“, kazao je župan Pauk.

U nastavku sjednice usvojeno je svih 16 točaka Dnevnog reda među kojima i Izvješće o izvršenju Proračuna Šibensko-kninske županije za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2019. godine i  Izvješće o radu župana za isto razdoblje.

Prihvaćen je i prijedlog odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gradnje i gospodarskog korištenja postojeće benzinske postaje na predjelu Hramina u Murteru, prijedlog odluke o davanju suglasnosti za davanjem dijela koncesije na pomorskom dobru u potkoncesiju, te prijedlog odluke o davanju suglasnosti za davanjem dijela koncesije na pomorskom dobru u svrhu uzgoja školjkaša u zoni ušća rijeke Krke, za polje Š31.

  FOTO GALERIJA: Održana 13. sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije

  31.07.2019 14:27  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Radni posjet ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesne Bedeković Šibensko-kninskoj županiji

U okviru službenog posjeta Šibensko-kninskoj županiji ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković danas je u Uredu župana održala radni sastanak sa županom Goranom Paukom i njegovim suradnicima te ravnateljima ustanova socijalne skrbi s područja Šibensko-kninske županije kojima je ministarstvo osnivač.
prije 15 sata

Svečano potpisan Ugovor za izgradnju Studentskog doma Palacin

Ugovor o izvođenju građevinskih i obrtničkih radova na izgradnji Studentskog doma Palacin vrijedan 68.584.392,25 kuna potpisali su danas na tvrđavi Barone v. d. dekanice Veleučilišta u Šibeniku mr. sc. Tanja Radić Lakoš i izvođači radova Lavčević d.d. i Lavčević-inženjering i d.o.o. iz Splita.
15.10.2019, 19:06

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dodijelilo sredstva za energetsku obnovu Cvjetnog doma i Doma za starije i nemoćne osobe Knin

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić na tvrđavi Barone potpisao je danas 17 ugovora ukupne vrijednosti oko 100 milijuna kuna.
15.10.2019, 18:27