Održana 12. sjednica Županijske skupštine Šibensko – kninske županije

07.06.2019, 13:25   /   Ispiši članak

U prostorijama Gradske uprave u Kninu jučer je održana 12. sjednica Županijske skupštine Šibensko – kninske županije na kojoj se pretežno raspravljalo o stanju Opće i veteranske bolnice „Hrvatski ponos“ u Kninu.

Riječ je o temi povodom koje je na prethodnoj sjednici Županijske skupštine jedna trećina vijećnika podnijela zahtjev za održavanje tematske sjednice.

Sjednici su također nazočili i gradonačelnik Grada Knina Marko Jelić i ravnateljica kninske bolnice Kristina Bitunjac.

Nakon provedene rasprave, prijedlog oporbenih vijećnika da se Šibensko – kninska županija odrekne svih vlasničkih prava nad Općom i veteranskom bolnicom „Hrvatski ponos“ te da ih ustupi Republici Hrvatskoj nije usvojen. Većinu glasova županijskih vijećnika dobio je zaključak koji je predložio župan šibensko – kninski Goran Pauk a kojim se definiraju zadaće koje moraju provoditi Županija, uprava i svi odjeli bolnice s ciljem uspostave kvalitete usluga i financijske stabilnosti rada bolnice.

U nastavku sjednice na kojoj se odlučivalo o ukupno 7 točaka dnevnog reda, Županijska skupština je između ostaloga, dala suglasnost na odluke o prihvaćanju investicija energetske obnove Cvjetnog doma Šibenik i Doma za starije i nemoćne osobe Knin.

  FOTO GALERIJA: Održana 12. sjednica Županijske skupštine Šibensko – kninske županije

  07.06.2019 13:27  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

U Kninu održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara

Na današnji Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, u Kninu je održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara. Prijedlog zakona izradilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a njime će se zaštiti masiv Dinare (Dinara, Troglav i Kamešnica), izvorišni dio i gornji tok rijeke Cetine te krška polja (Hrvatačko, Paško i Vrličko) uz Cetinu u kategoriji parka prirode.
22.05.2020, 15:09

Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

Župan Goran Pauk, vlasnik građevinskog obrta Spahija gradnja g. Ivan Spahija i g. Lino Jajac, nadzor nad izvođenjem radova, potpisali su danas Ugovor o izgradnji Cikloturističkog vidikovca s odmorištem Vrelo Cetine.
21.05.2020, 12:05

Društvu Crvenog križa Šibensko-kninske županije uručena vrijedna donacija

Predstavnici Turske agencije za suradnju i koordinaciju TIKA, isporučili su danas 200 humanitarnih paketa Društvu Crvenog križa Šibensko-kninske županije. Donacija je namijenjena potrebitim građanima naše županije pogođenih krizom prouzročenom koronavirusom. Ukupna vrijednost paketa koji sadrži živežne namirnice iznosi cca. 350 kuna.
19.05.2020, 16:03