Održana 12. sjednica Županijske skupštine Šibensko – kninske županije

07.06.2019, 13:25   /   Ispiši članak

U prostorijama Gradske uprave u Kninu jučer je održana 12. sjednica Županijske skupštine Šibensko – kninske županije na kojoj se pretežno raspravljalo o stanju Opće i veteranske bolnice „Hrvatski ponos“ u Kninu.

Riječ je o temi povodom koje je na prethodnoj sjednici Županijske skupštine jedna trećina vijećnika podnijela zahtjev za održavanje tematske sjednice.

Sjednici su također nazočili i gradonačelnik Grada Knina Marko Jelić i ravnateljica kninske bolnice Kristina Bitunjac.

Nakon provedene rasprave, prijedlog oporbenih vijećnika da se Šibensko – kninska županija odrekne svih vlasničkih prava nad Općom i veteranskom bolnicom „Hrvatski ponos“ te da ih ustupi Republici Hrvatskoj nije usvojen. Većinu glasova županijskih vijećnika dobio je zaključak koji je predložio župan šibensko – kninski Goran Pauk a kojim se definiraju zadaće koje moraju provoditi Županija, uprava i svi odjeli bolnice s ciljem uspostave kvalitete usluga i financijske stabilnosti rada bolnice.

U nastavku sjednice na kojoj se odlučivalo o ukupno 7 točaka dnevnog reda, Županijska skupština je između ostaloga, dala suglasnost na odluke o prihvaćanju investicija energetske obnove Cvjetnog doma Šibenik i Doma za starije i nemoćne osobe Knin.

  FOTO GALERIJA: Održana 12. sjednica Županijske skupštine Šibensko – kninske županije

  07.06.2019 13:27  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šesti sastanak Vlade RH i župana: Razvijen je intenzivan dijalog s lokalnom i regionalnom samoupravom

Zadarska županija bila je domaćin šestog sastanka Vlade Republike Hrvatske i župana, održanog u petak 14. lipnja na Sveučilištu u Zadru.
14.06.2019, 23:45

Šibensko-kninski župan Goran Pauk: Revitalizacija Tvrđave sv. Nikole u Kanalu sv. Ante naš je životni projekt

Novinari ekskluzivno zavirili unutar zidina ponosnog morskog čuvara Šibenika UNESCO-ov biser će biti moguće posjetiti nakon subote
13.06.2019, 17:46

Potpisan ugovor za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom Šibensko-kninske županije

Priča o sustavu gospodarenja otpadom na području Šibensko-kninske županije započela je još 2007. godine kada je Šibensko-kninska županija, kao županijski koordinator, pokrovitelj i sudionik projekta uspostave Centra za gospodarenje otpadom, potpisala s gradovima i općinama na području županije Glavni sporazum o regionalnom-županijskom centru za gospodarenje otpadom - Bikarac.
13.06.2019, 17:01