Održana 11. sjednica Županijske skupštine Šibensko – kninske županije

14.05.2019, 14:28   /   Ispiši članak

U Gradskoj vijećnici danas su županijski vijećnici raspravljali o ukupno 21 točci dnevnog reda.

Tijekom aktualnog sata, jedna trećina vijećnika Županijske skupštine podnijela je zahtjev za održavanje tematske sjednice vezano uz temu Opće i veteranske bolnice „Hrvatski ponos“ u Kninu, te je isti usvojen.

Nakon provedene rasprave, u nastavku sjednice, Županijska skupština usvojila je rebalans Proračuna Šibensko – kninske županije za 2019. godinu, te je također donijeta Odluka o dodjeli nagrada i priznanja u Šibensko – kninskoj županiji za 2019. godinu.

Ovogodišnji laureati županije su; Gimnazija Antuna Vrančića kojoj je dodijeljena nagrada Šibensko – kninske županije zbog iznimnog doprinosa u obrazovanju brojnih generacija učenika, te Crveni Križ Knin i Lions Klub Šibenik kojima je za izuzetno djelovanje na području humanitarnog rada dodijeljen grb Šibensko – kninske županije.

Skupština je također usvojila rješenje o imenovanju sudaca porotnika Općinskog suda u Šibeniku kao i Provedbeni plan unaprjeđenja zaštite od požara za 2019. godinu.

  FOTO GALERIJA: Održana 11. sjednica Županijske skupštine Šibensko – kninske županije

  14.05.2019 14:33  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije odalo počast hrvatskim braniteljima uoči Dana državnosti

Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske župan Goran Pauk i njegovi zamjenici, Nikola Blažević, Darija Puljić i Anja Šimpraga, podno Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj položili su vijenac i zapaliti svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu.
prije 10 sata

U Kninu održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara

Na današnji Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, u Kninu je održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara. Prijedlog zakona izradilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a njime će se zaštiti masiv Dinare (Dinara, Troglav i Kamešnica), izvorišni dio i gornji tok rijeke Cetine te krška polja (Hrvatačko, Paško i Vrličko) uz Cetinu u kategoriji parka prirode.
22.05.2020, 15:09

Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

Župan Goran Pauk, vlasnik građevinskog obrta Spahija gradnja g. Ivan Spahija i g. Lino Jajac, nadzor nad izvođenjem radova, potpisali su danas Ugovor o izgradnji Cikloturističkog vidikovca s odmorištem Vrelo Cetine.
21.05.2020, 12:05