Održana 11. sjednica Županijske skupštine Šibensko – kninske županije

14.05.2019, 14:28   /   Ispiši članak

U Gradskoj vijećnici danas su županijski vijećnici raspravljali o ukupno 21 točci dnevnog reda.

Tijekom aktualnog sata, jedna trećina vijećnika Županijske skupštine podnijela je zahtjev za održavanje tematske sjednice vezano uz temu Opće i veteranske bolnice „Hrvatski ponos“ u Kninu, te je isti usvojen.

Nakon provedene rasprave, u nastavku sjednice, Županijska skupština usvojila je rebalans Proračuna Šibensko – kninske županije za 2019. godinu, te je također donijeta Odluka o dodjeli nagrada i priznanja u Šibensko – kninskoj županiji za 2019. godinu.

Ovogodišnji laureati županije su; Gimnazija Antuna Vrančića kojoj je dodijeljena nagrada Šibensko – kninske županije zbog iznimnog doprinosa u obrazovanju brojnih generacija učenika, te Crveni Križ Knin i Lions Klub Šibenik kojima je za izuzetno djelovanje na području humanitarnog rada dodijeljen grb Šibensko – kninske županije.

Skupština je također usvojila rješenje o imenovanju sudaca porotnika Općinskog suda u Šibeniku kao i Provedbeni plan unaprjeđenja zaštite od požara za 2019. godinu.

  FOTO GALERIJA: Održana 11. sjednica Županijske skupštine Šibensko – kninske županije

  14.05.2019 14:33  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šibensko-kninska županija sufinacira igrani film „General“

Župan Goran Pauk, nakon usvojenih I. izmjena i dopuna Proračuna za 2019. godinu, potpisao je danas ugovor o sufinanciranju igranog filma i TV serije „General“.
24.05.2019, 16:00

Potpisana Povelja o gospodarskoj suradnji na području metala i plastike

Temeljem uspješne suradnje na Europskom prekograničnom projektu „Compete Plamet“ putem kojeg se na području Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije u posljednje dvije godine kontinuirano osnažuju ljudski, institucionalni i gospodarski kapaciteti u sektoru metala i plastike, danas je u Solarisu održana Konferencija pod nazivom Jačanje gospodarske i institucionalne suradnje Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije na području metala i plastike.
24.05.2019, 14:20

Okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Edukacija za žene u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku nastavak je inicijative Hrvatske zajednice županije pokrenute početkom 2017. godine.
23.05.2019, 11:09