Održan stručni skup vezan uz projekt Hrvatske radiotelevizije Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj

15.04.2019, 15:34   /   Ispiši članak

Skup su organizirali Hrvatska radiotelevizija i Gimnazija Antuna Vrančića pod pokroviteljstvom Šibensko – kninske županije.

Šibensko – kninski župan Goran Pauk i suradnici danas su u Gimnaziji Antuna Vrančića  prisustvovali motivacijsko - stručnom skupu pod nazivom “Uređenje vrtova u dječjim vrtićima, osnovnim i  srednjim školama, centrima za odgoj i obrazovanje te učeničkim domovima u Republici Hrvatskoj“. Skup su organizirali Hrvatska radiotelevizija i Gimnazija Antuna Vrančića pod pokroviteljstvom Šibensko – kninske županije.

Hrvatska radiotelevizija već 25 godina provodi ekološko - obrazovni projekt Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj te u projektu sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez prikladne roditeljske skrbi iz cijele Hrvatske.

Okupljenima se prigodnim riječima obratio ravnatelj Josip Paić naglasivši kako je za Gimnaziju Antuna Vrančića velika čast biti dio ovog projekta.

„Uređujući i oblikujući vrtove, naša djeca povezuju se s prirodom, uče prepoznavati značaj i ljepotu podneblja iz kojeg potječu, upoznaju se s organskom poljoprivredom te uzgojem bilja i ono što je najvažnije zajedno sa svojim učiteljima i profesorima sami stvaraju nove vrijednosti i imaju prilike vidjeti rezultate svoga rada. Na taj način potiče se njihova kreativnost i stvaralački rad ali se omogućava i stvaranje boljeg odnosa i povezanosti sa učiteljima i profesorima što zasigurno ima utjecaja na daljnje obrazovanje.“, rekao je župan Pauk u svom pozdravnom govoru.

Na skupu je od strane predstavnika Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstva poljoprivrede prezentiran dosadašnji rad projekta, te se moglo čuti nekoliko korisnih prezentacija vezanih uz uređenje vrta, ali i vidjeti iskustva nekih pobjedničkih ustanova.

Ovogodišnji natječaj Hrvatske radiotelevizije otvoren je do 22. travnja, a uvjeti i pravila natječaja objavljeni su na mrežnim stranicama HRT-a, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva poljoprivrede te  Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji također podupiru projekt.

Nakon zatvaranja natječaja stručno povjerenstvo pregledava prijave i za samo natjecanje odabire ustanove koje će sudjelovati u projektu.  Članovi stručnog povjerenstva potom obilaze vrtove, savjetujući djecu i učitelje što trebaju učiniti da bi poboljšali izgled svojeg vrta i osvojili moguće nagrade. Krajem rujna ponovo se obilaze vrtovi koji su ušli u uži izbor, te povjerenstvo bira najljepši vrt koji dobiva nagradu na svečanosti koja će se krajem studenog održati u Zagreb, u zgradi Hrvatske radiotelevizije na Prisavlju. 

Nagrade su u nekoliko kategorija , od kojih je glavna Zlatna povelja HRT –a u vrijednosti 10.000 kuna.

  FOTO GALERIJA: Održan stručni skup vezan uz projekt Hrvatske radiotelevizije Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj

  15.04.2019 15:36  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Župan Goran Pauk sudjelovao na sjednicama povjerenstava Europskog odbora regija

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk boravio je 10. i 11. srpnja u Bruxellesu na sastanku Povjerenstva za politiku teritorijalne kohezije i proračun EU-a (COTER), te Povjerenstva za socijalnu politiku, obrazovanje, zapošljavanje, istraživanje i kulturu (SEDEC), koji se održao u organizaciji Europskog odbora regija
12.07.2019, 14:24

Osnovana Udruga Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla

Nakon potpisivanja Povelje o suradnji Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla, jučer je u Skradinu osnovana istoimena udruga čiji je cilj promicanje i zaštita digniteta imena i djela Nikole Tesle u Hrvatskoj i svijetu.
12.07.2019, 08:57

U Smiljanu potpisana Povelja o suradnji Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla

U sklopu trodnevne manifestacije povodom proslave 163. obljetnice rođenja velikog znanstvenika, jučer je u Memorijalnom centru Nikole Tesle u Smiljanu potpisana Povelja o suradnji Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla, čime je napravljen još jedan korak za formiranje prve europske kulturne rute s polazištem iz Hrvatske inspirirane ovim velikanom. Ispred Šibensko – kninske županije, koja je od početka podržala projekt, povelju je potpisala zamjenica šibensko – kninskog župana Darija Puljić.
10.07.2019, 09:14