Održan radni sastanak s ministricom poljoprivrede na temu Luke Peleš u Rogoznici

17.02.2020, 15:01   /   Ispiši članak

Ministrica poljoprivrede mr.sc. Marija Vučković, sa suradnicima, boravila je danas u Šibensko-kninskoj županiji gdje je održan radni sastanak na temu „Luka otvorena za javni promet Rogoznica – ribarski dio u uvali Peleš“.

Uz župana Gorana Pauka, na sastanku su sudjelovale pročelnice županijski upravnih odjela, ravnatelj Lučke uprave Šibensko-kninske županije, ravnatelj županijskog Zavoda za prostorno uređenje, načelnica Općine Rogoznica Sandra Jakelić te projektanti iz Tvrtke Pomorski projekt d.o.o.

Ivica Galosso, glavni projektant, predstavio je idejno rješenje projekta luke otvorene za javni promet Rogoznica – ribarski dio u uvali Peleš.

„Pobliže smo ministricu i njezine suradnike  upoznali s projektima na kojima radimo na području Šibensko-kninske županije, a glavna tema našeg sastanka bila je realizacija velikog i važnog projekta izgradnje i mogućnosti financiranja rogozničke ribarske luke u uvali Peleš. Predstavili smo idejni projekt i jako smo zadovoljni povratnim informacijama koje smo dobili od strane ministrice i njezinih suradnika. Nastojat ćemo izvršiti sve potrebne radnje u najkraćem mogućem roku, kako bismo se prijavili na sljedeći natječaj.“ kazao je župan Pauk.

Prepoznajući važnost iskrcajnih mjesta za ribarske brodove, odnosno uređenja ribarskog dijela luke, Šibensko-kninska županija izmijenila je prostorni plan s ciljem prijave na natječaj kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo, koji će se provoditi putem Ministarstva poljoprivrede.

„Projekt izgradnje ribarske luke Peleš uvršten je u prvi prostorni plan Općine Rogoznica, donesen još 2009. godine. Realizacijom ovog projekta naši će ribari  dobiti vrlo vrijednu infrastrukturu, a obje naše najvažnije gospodarske grane, turizam i ribarstvo, moći će se  nastaviti neometano razvijati.“, kazala je načelnica Općine Rogoznica Sandra Jakelić.

Ministrica Vuković zahvalila je  županu i njegovim suradnicima na svim aktivnostima koje su do sada provedene  na pripremi i realizaciji zajedničkih projekata.

„Idejno rješenje koje nam je danas predstavljeno odličan  je primjer suradnje između lokalne i županijske administracije,kao i pomirenja djelatnosti turizma i ribarstva kao različitih gospodarskih djelatnosti. Svi ćemo se zajedno potruditi i poduzeti sve aktivnosti da se ovaj projekt financira u ovom programskom razdoblju, a ako to ipak ne bude moguće, Luka Peleš sigurno će se financirati u sljedećem programskom razdoblju.“,kazala je ministrica Vučković.

 

  FOTO GALERIJA: Održan radni sastanak s ministricom poljoprivrede na temu Luke Peleš u Rogoznici

  17.02.2020 15:04  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Županijska ustanova Razvojno inovacijski centar AluTech pomaže medicinskom osoblju u borbi protiv COVID-19

Djelatnici županijske ustanove Razvojno inovacijski centar AluTech uključili su se u izradu zaštitnih maski 3D tehnologijom.
prije 7 sata

Nema novooboljelih od koronavirusa u Šibensko-kninskoj županiji

Na dan 30. ožujka 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih od COVID-19. Na Odjelu infektologije je hospitalizirano trinaest pacijenata, kod jedanaest pacijenata je potvrđen COVID-19 i nisu na respiratoru.
prije 11 sata

Još dvoje pozitivnih na bolest COVID-19 u Šibensko-kninskoj županiji

Od 16 poslanih uzoraka na testiranje dva su pozitivna na bolest COVID-19, što znači da je na dan 29. ožujka 2020. u Šibensko-kninskoj županiji oboljelo 24 osobe od koronavirsa. Dvije novooboljele osobe su iz Murtera.
29.03.2020, 11:04