Održan preventivni projekt „Dan kao san“

18.04.2019, 13:34   /   Ispiši članak

Edukativno - preventivni program u organizaciji Policijske uprave i Grada Šibenika održan u prostorijama Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik

Zamjenik šibensko – kninskog župana Nikola Blažević prisustvovao je održavanju preventivnog programa „Dan kao san“ koji se održao danas u prostorijama Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku. Riječ je o projektu koji se održava u organizaciji Policijske uprave šibensko – kninske i Grada Šibenika uz podršku HNK Šibenik i Ravnateljstva policije.

Uz zamjenika župana i druge brojne goste, projektu su nazočili i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Paško Rakić i načelnik PU šibensko – kninske Ivica Kostanić.

Ovaj edukativno – preventivni program ima za cilj senzibilizirati građane o sigurnosnim problemima s kojima se susreću u svakodnevnom životu i važnosti samozaštitnog ponašanja kako ne bi postali mete raznih prevaranata, a time i žrtve kaznenih djela. Program je namijenjen senzibilizaciji cjelokupne javnosti, a posebice vulnerabilnim skupinama kao što su osobe starije životne dobi te osobe s invaliditetom.

Sam projekt se temelji na glazbeno – scenskom izričaju te su okupljeni imali prilike pogledati edukativnu predstavu pod nazivom „Prevareni“ u kojoj su gledatelji na zanimljiv, neposredan i duhovit način uz pomoć profesionalnih glumaca Perice Martinović, Ankice Dobrić, Pere Jurićića i Ivana Đuričića imali prilike naučiti o raznim oblicima prijevare, problemima nasilja ali i ostalim svakodnevnim životnim situacijama s kojima se posebice susreću građani treće životne dobi.

Program je dodatno obogaćen iluzionističkom sekvencom pod nazivom „Stanimo na kraj džeparima“ u izvedbi Mak teatra te glazbenim varijacijama na središnju temu programa u izvedbi glazbenika Dejana Kuzmanoskog.

  FOTO GALERIJA: Održan preventivni projekt „Dan kao san“

  18.04.2019 13:39  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i Prva razmjena logoraša u Tepljuhu

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i datum prve razmjene logoraša u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine. Tom prilikom slobodu su dočekala 54 hrvatska vojnika i policajca.
14.08.2019, 09:56

Župan Pauk i gradonačelnik Burić primili najtrofejnijeg izbornika Ivicu Tucka

Povodom osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu u Južnoj Koreji, župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić primili su danas izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivicu Tucka.
07.08.2019, 12:45

Svečano obilježena 24. obljetnica VRO „Oluja“

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu je 5. kolovoza održana središnja svečanost na kojoj je prisustvovao župan Goran Pauk sa zamjenicima Darijom Puljić i Nikolom Blaževićem.
06.08.2019, 11:24