Održan preventivni projekt „Dan kao san“

18.04.2019, 13:34   /   Ispiši članak

Edukativno - preventivni program u organizaciji Policijske uprave i Grada Šibenika održan u prostorijama Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik

Zamjenik šibensko – kninskog župana Nikola Blažević prisustvovao je održavanju preventivnog programa „Dan kao san“ koji se održao danas u prostorijama Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku. Riječ je o projektu koji se održava u organizaciji Policijske uprave šibensko – kninske i Grada Šibenika uz podršku HNK Šibenik i Ravnateljstva policije.

Uz zamjenika župana i druge brojne goste, projektu su nazočili i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Paško Rakić i načelnik PU šibensko – kninske Ivica Kostanić.

Ovaj edukativno – preventivni program ima za cilj senzibilizirati građane o sigurnosnim problemima s kojima se susreću u svakodnevnom životu i važnosti samozaštitnog ponašanja kako ne bi postali mete raznih prevaranata, a time i žrtve kaznenih djela. Program je namijenjen senzibilizaciji cjelokupne javnosti, a posebice vulnerabilnim skupinama kao što su osobe starije životne dobi te osobe s invaliditetom.

Sam projekt se temelji na glazbeno – scenskom izričaju te su okupljeni imali prilike pogledati edukativnu predstavu pod nazivom „Prevareni“ u kojoj su gledatelji na zanimljiv, neposredan i duhovit način uz pomoć profesionalnih glumaca Perice Martinović, Ankice Dobrić, Pere Jurićića i Ivana Đuričića imali prilike naučiti o raznim oblicima prijevare, problemima nasilja ali i ostalim svakodnevnim životnim situacijama s kojima se posebice susreću građani treće životne dobi.

Program je dodatno obogaćen iluzionističkom sekvencom pod nazivom „Stanimo na kraj džeparima“ u izvedbi Mak teatra te glazbenim varijacijama na središnju temu programa u izvedbi glazbenika Dejana Kuzmanoskog.

  FOTO GALERIJA: Održan preventivni projekt „Dan kao san“

  18.04.2019 13:39  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šibensko-kninska županija sufinacira igrani film „General“

Župan Goran Pauk, nakon usvojenih I. izmjena i dopuna Proračuna za 2019. godinu, potpisao je danas ugovor o sufinanciranju igranog filma i TV serije „General“.
24.05.2019, 16:00

Potpisana Povelja o gospodarskoj suradnji na području metala i plastike

Temeljem uspješne suradnje na Europskom prekograničnom projektu „Compete Plamet“ putem kojeg se na području Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije u posljednje dvije godine kontinuirano osnažuju ljudski, institucionalni i gospodarski kapaciteti u sektoru metala i plastike, danas je u Solarisu održana Konferencija pod nazivom Jačanje gospodarske i institucionalne suradnje Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije na području metala i plastike.
24.05.2019, 14:20

Okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Edukacija za žene u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku nastavak je inicijative Hrvatske zajednice županije pokrenute početkom 2017. godine.
23.05.2019, 11:09