Obitelji poginulih vatrogasaca posjetili mjesto stradanja

17.09.2007, 16:23   /   Ispiši članak

Šibensko-kninska županija i Udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u povodu obilježavanja 16. obljetnice Spomendana rujanskog rata jučer su organizirale odlazak na otok Kornat, kako bi odali počast našim braniteljima u miru, stradalim vatrogascima u požaru na otoku Kornatu 30. kolovoza o. g. Pored obitelji stradalih vatrogasaca na otok Kornat išli su predstavnici JVP Grada Šibenika, DVD-a Vodica i Tisnog, predstavnici Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, šibensko-kninski župan Goran Pauk, gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić, gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev, načelnik Općine Tisno Joso Stegić i načelnik šibenske policijske uprave Branko Peran.

Prije dolaska na mjesto pogibije svi sudionici ovoga skupa nazočili su misi zadušnici koju je u uvali Šipnata predvodio murterski župnik don Ivan Katić. Nakon mise, tužna povorka uputila se surovim klancem podno 212 metara visokog brda Veli vrh gdje su položili cvijeće i zapalili svijeće za 12 smrtno stradalih vatrogasaca. Unatoč boli i jecajima koji su preplavili Kornat, roditelji poginulog vodičkog vatrogasca Hrvoja Strikomana skupa s nazočnima zapjevali su sa suzama u očima „Krist na žalu“ , pjesmu nade i vjere u život vječni.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Edukacija za žene u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku nastavak je inicijative Hrvatske zajednice županije pokrenute početkom 2017. godine.
prije 12 sata

Otpočeo projekt PEPSEA

Početna konferencija projekta PEPSEA – Protecting the Enclosed Parts of the Sea in Adriatic from Pollution održana je u srijedu 22. svibnja 2019. godine u prostoru Code Hub-a Zadar. Organizator konferencije bila je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA koja je ujedno i vodeći partner na projektu.
prije 15 sata

Međuresorna vježba „SIGURNOST 19“ održana u splitskim Divuljama

Župan Goran Pauk jučer je u Divuljama nazočio Međuresornoj vježbi „SIGURNOST 19“ koja je na najbolji način prikazala snagu, spremnost i koordiniranost vatrogasnih, vojnih i policijskih snaga te njihove tehnike u provedbi zadaća tijekom nadolazeće ljetne požarne sezone.
22.05.2019, 08:51