Obitelji poginulih vatrogasaca posjetili mjesto stradanja

17.09.2007, 16:23   /   Ispiši članak

Šibensko-kninska županija i Udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u povodu obilježavanja 16. obljetnice Spomendana rujanskog rata jučer su organizirale odlazak na otok Kornat, kako bi odali počast našim braniteljima u miru, stradalim vatrogascima u požaru na otoku Kornatu 30. kolovoza o. g. Pored obitelji stradalih vatrogasaca na otok Kornat išli su predstavnici JVP Grada Šibenika, DVD-a Vodica i Tisnog, predstavnici Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, šibensko-kninski župan Goran Pauk, gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić, gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev, načelnik Općine Tisno Joso Stegić i načelnik šibenske policijske uprave Branko Peran.

Prije dolaska na mjesto pogibije svi sudionici ovoga skupa nazočili su misi zadušnici koju je u uvali Šipnata predvodio murterski župnik don Ivan Katić. Nakon mise, tužna povorka uputila se surovim klancem podno 212 metara visokog brda Veli vrh gdje su položili cvijeće i zapalili svijeće za 12 smrtno stradalih vatrogasaca. Unatoč boli i jecajima koji su preplavili Kornat, roditelji poginulog vodičkog vatrogasca Hrvoja Strikomana skupa s nazočnima zapjevali su sa suzama u očima „Krist na žalu“ , pjesmu nade i vjere u život vječni.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i Prva razmjena logoraša u Tepljuhu

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i datum prve razmjene logoraša u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine. Tom prilikom slobodu su dočekala 54 hrvatska vojnika i policajca.
14.08.2019, 09:56

Župan Pauk i gradonačelnik Burić primili najtrofejnijeg izbornika Ivicu Tucka

Povodom osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu u Južnoj Koreji, župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić primili su danas izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivicu Tucka.
07.08.2019, 12:45

Svečano obilježena 24. obljetnica VRO „Oluja“

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu je 5. kolovoza održana središnja svečanost na kojoj je prisustvovao župan Goran Pauk sa zamjenicima Darijom Puljić i Nikolom Blaževićem.
06.08.2019, 11:24