Obilježena 16. obljetnica Šibenskog rujanskog rata 1991-2007.

20.09.2007, 10:28   /   Ispiši članak

U povodu obilježavanja 16. obljetnice šibenskog rujanskog rata (1991.-2007.) izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođena županom Goranom Paukom, te izaslanstva grada Šibenika, Ureda državne uprave, policije, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata te političkih stranaka jučer su položili vijence kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Kvanj, te u vojarni Bribirskih knezova u kapelici sv. Mihovila.

Vijenci su položeni na Šibenskom mostu kod kapelice Marinku Kardumu, na Pakovom selu te Unešiću. Popodne u 17.00 sati na Baldekinu u nazočnosti obitelji poginulih i smrtno stradalih hrvatskih branitelja, udruga proizašlih iz domovinskog rata, izaslanstvo Županije i Grada položili su vijenac i 269 crvenih ruža kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima na Baldekinu. U katedrali sv. Jakova u 18 sati služena je sveta misa zadušnica za poginule branitelje koju je predvodio biskup šibenski msgr. Ante Ivas.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Šibensko-kninska županija sufinacira igrani film „General“

Župan Goran Pauk, nakon usvojenih I. izmjena i dopuna Proračuna za 2019. godinu, potpisao je danas ugovor o sufinanciranju igranog filma i TV serije „General“.
24.05.2019, 16:00

Potpisana Povelja o gospodarskoj suradnji na području metala i plastike

Temeljem uspješne suradnje na Europskom prekograničnom projektu „Compete Plamet“ putem kojeg se na području Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije u posljednje dvije godine kontinuirano osnažuju ljudski, institucionalni i gospodarski kapaciteti u sektoru metala i plastike, danas je u Solarisu održana Konferencija pod nazivom Jačanje gospodarske i institucionalne suradnje Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije na području metala i plastike.
24.05.2019, 14:20

Okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Edukacija za žene u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku nastavak je inicijative Hrvatske zajednice županije pokrenute početkom 2017. godine.
23.05.2019, 11:09