Obilježen Međunarodni dan starijih osoba i 20. godina rada Doma u Kninu

01.10.2019, 14:05   /   Ispiši članak

Dom za starije i nemoćne osobe Knin, uz bogat kulturno zabavni program, obilježio je Međunarodni dan starijih osoba i 20. godina rada Doma u Kninu.

Uz korisnike i zaposlenike Doma, svečanosti su nazočili župan Goran Pauk sa svojim suradnicima, gradonačelnik Grada Knina Marko Jelić, ravnatelji županijskih i gradskih ustanova te predstavnici udruga civilnog društva.

„Županiji kao osnivaču Doma za starije i nemoćne osobe Knin od iznimne je važnosti da se njeni korisnici osjećaju dobro i zadovoljno. U tom smislu, kroz investicijska ulaganja u objekt i opremu u proteklih dvadeset godina uloženo je oko 9 milijuna kuna“ – kazao je župan Goran Pauk te čestitao korisnicima i djelatnicima Međunarodni dan starijih osoba i 20. godišnjicu rada Doma.

Također je istaknuo da je u tijeku projekt energetske obnove zgrade Doma čija ukupna financijska vrijednost iznosi preko 4 milijuna kuna od čega Europski fond za regionalni razvoj sufinancira s preko 1,6 milijuna kuna. Projekt obuhvaća energetsku obnovu vanjske ovojnice zgrade, zamjenu fasadnih zatvora, povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice cijelog objekta te toplinsku izolaciju i potpunu sanaciju dva krova što će rezultirati uštedama energije i smanjenjem emisije CO2 za preko 70 %, te će se energetski razred objekta promijeniti iz razreda D u razred A.

„Realizacijom ovog projekta ostvarit će se značajne financijske uštede u županijskom proračunu, te će se doprinijeti podizanju standarda kvalitete socijalnih usluga. „- zaključio je župan.

U strategiji socijalne skrbi za starije osobe u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2017-2020 godine koju je donijela Vlada RH  2017. godine, objavljeni su podaci prema kojima je naša županija spada u starije županije po udjelu osoba starijih od 65 godina.

Šibensko-kninska županija osnivač je dva doma za starije i nemoćne sa ukupno 386 mjesta. Na području naše županije nalazi se i dom u Oklaju, koji je izravno pod Ministarstvom, kapaciteta 86 mjesta uglavnom za potrebe stanovnika naše županije.

Ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe, Ljubica Bagarić naglasila je kako su unatoč svemu liste čekanja poprilično duge. U ovih dvadeset godina kroz Dom je prošlo 458 korisnika, a najdulji boravak jednog od korisnika bio je 17 godina.

  FOTO GALERIJA: Obilježen Međunarodni dan starijih osoba i 20. godina rada Doma u Kninu

  01.10.2019 14:06  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Učenici su odabrali svojeg predsjednika/cu: Pogledajte kako su glasali mladi

U jeku predsjedničkih izbora otvorila su se brojna pitanja o samoj demokratskoj proceduri izbora predsjednika države – kako su kandidati predstavili svoje programe, jesu li skupili dovoljno potpisa, kako komuniciraju sa svojim biračima te koliko će građana uopće izaći na izbore. Kroz sva ova pitanja prolaze i učenici hrvatskih škola svake godine kada biraju predsjednika razreda ili predstavnika u vijeće učenika. Njihovi izbori su građanski odgoj u praksi, a kakva je demokracija u razredima diljem Hrvatske provjerio je u prosincu portal srednja.hr kroz anketno istraživanje sa 301 školom u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija.
07.01.2020, 11:56

Župan posjetio prvorođenu bebu u Šibensko-kninskoj županiji

Župan Goran Pauk, u društvu zamjenice Anje Šimpraga, gradonačelnika Grada Knina Marka Jelića te njegovog zamjenika Željka Džepine, posjetio je danas prvorođenu bebu u Šibensko-kninskoj županiji, malenog Luku Jurića Šimunovića i njegovu majku Jelenu.
02.01.2020, 13:51

Ministar uprave Ivan Malenica obišao djelatnike Šibensko-kninske županije

U povodu preuzimanja poslova Ureda državne uprave, Ministar uprave Ivan Malenica, u društvu šibensko-kninskog župana Gorana Pauka i bivše predstojnice Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji Edite Grubišić, obišao je danas zaposlenike dojučerašnjeg Ureda državne uprave koji su od Nove godine djelatnici Šibensko-kninske županije.
02.01.2020, 11:56