Obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

23.08.2019, 09:18   /   Ispiši članak

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođeno županom Goranom Paukom sudjelovalo je u obilježavanju Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritativnih režima kako bi iskazali pijetet prema žrtvama svih totalitarnih režima.

U organizaciji Hrvatskog društva političkih zatvorenika podružnice Šibensko-kninske županije održana je komemoracija kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće. Svijeće su zapaljene i kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu, nakon čega je u crkvi Gospe van Grada služena sveta misa zadušnica za sve žrtve totalitarnih režima.

Uz izaslanstvo Šibensko-kninske županije i izaslanstvo Hrvatskog društva političkih zatvorenika podružnice Šibensko-kninske županije, vijence su položili i izaslanstva Grada Šibenika i Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Šibensko-kninske županije.

Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima obilježava se 23. kolovoza kao spomendan u Republici Hrvatskoj i europski je dan sjećanja na žrtve totalitarnih diktatura u Europi u 20. stoljeću. Obilježavanjem Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, Hrvatska se pridružila većini zemalja članica EU u kojima se, na preporuku Europskog parlamenta, potiče na promišljanje osjetljivih i kompleksnih pitanja zajedničke povijesti i njezina očuvanja kako bi sljedeće generacije mogle iz nje učiti i graditi suživot na temeljima demokracije i uvažavanja temeljnih prava.

  FOTO GALERIJA: Obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

  23.08.2019 09:20  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Sastao se Stožer civilne zaštite: U Šibensko-kninskoj županiji nema koronavirusa, situacija je pod kontrolom

U četvrtak 27. veljače, održana je sjednica Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije.
27.02.2020, 15:20

U Kninu održan okrugli stol na temu "Klimatske promjene - izazovi za civilnu zaštitu"

U sklopu aktivnosti obilježavanja Dana civilne zaštite, Služba civilne zaštite Šibenik u suradnji sa Šibensko–kninskom županijom, Gradom Kninom i Veleučilištem "Marko Marulić" u Kninu je organizirala okrugli stol na temu "Klimatske promjene - izazovi za civilnu zaštitu".
26.02.2020, 14:30

Župan Goran Pauk predao ključeve sanitetskih vozila ravnatelju Zavodu za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije

Župan Goran Pauk predao je danas ključeve dva nova sanitetska vozila ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislavu Jukiću.
26.02.2020, 13:14