Obilježen Dan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca

04.05.2020, 10:28   /   Ispiši članak

U povodu Dana vatrogastva i blagdana sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca, svim pripadnicima vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava župan Goran Pauk uputio je iskrene čestitke.

Polaganjem  vijenaca kod Centralnog križa na gradskom groblju Kvanj u spomen na sve stradale i umrle vatrogasce pripadnici Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije obilježili su Dan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Uz izaslanstvo Županijske vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije predvođeno predsjednikom Zoranom Smolićem, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća vatrogascima je, ispred Šibensko-kninske županije, počast odao i župan Goran Pauk, kao i zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, ispred Grada Šibenika.

Molitvu za sve umrle vatrogasce predvodio je don Tuna Jozić, vatrogasni kapelan.

Dan sv. Florijana, ujedno i dan hrvatskih vatrogasaca obilježava se 4. svibnja. Hrvatski vatrogasci prihvatili su svetog Florijana za svoga zaštitnika krajem prošlog stoljeća, po uzoru na europske vatrogasce.

  FOTO GALERIJA: Obilježen Dan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca

  04.05.2020 10:36  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije odalo počast hrvatskim braniteljima uoči Dana državnosti

Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske župan Goran Pauk i njegovi zamjenici, Nikola Blažević, Darija Puljić i Anja Šimpraga, podno Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj položili su vijenac i zapaliti svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu.
29.05.2020, 12:29

U Kninu održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara

Na današnji Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, u Kninu je održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara. Prijedlog zakona izradilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a njime će se zaštiti masiv Dinare (Dinara, Troglav i Kamešnica), izvorišni dio i gornji tok rijeke Cetine te krška polja (Hrvatačko, Paško i Vrličko) uz Cetinu u kategoriji parka prirode.
22.05.2020, 15:09

Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

Župan Goran Pauk, vlasnik građevinskog obrta Spahija gradnja g. Ivan Spahija i g. Lino Jajac, nadzor nad izvođenjem radova, potpisali su danas Ugovor o izgradnji Cikloturističkog vidikovca s odmorištem Vrelo Cetine.
21.05.2020, 12:05