Obilazak radova na dijelu lokalne ceste LC 65011 Suronjina ulica u Kninu

16.11.2018, 10:44   /   Ispiši članak

Župan Goran Pauk u pratnji gradonačelnika Grada Knina Marka Jelića, ravnatelja Županijske uprave za ceste Ante Parata i direktora Komunalnog poduzeća d.o.o. Knin Damira Velića obišao je radove na rekonstrukciji dijela lokalne ceste Suronjina ulica u Kninu

Šibensko – kninski župan Goran Pauk u pratnji gradonačelnika Grada Knina Marka Jelića, ravnatelja Županijske uprave za ceste Ante Parata i direktora Komunalnog poduzeća d.o.o. Knin Damira Velića obišao je radove na rekonstrukciji dijela lokalne ceste Suronjina ulica u Kninu (dionica od ulaza u Opću i veteransku bolnicu „Hrvatski ponos“ do križanja s županijskom cestom ŽC 6080 ulica Domovinskog rata).

Uređenjem ove lokalne ceste koja predstavlja jednu od ključnih gradskih prometnica, Knin će dobiti cestu s dva kolnička traka širine 6 metara, pješački kolnik širine 1,6 metara, izgrađen sustav oborinske odvodnje te uređenu horizontalnu i vertikalnu signalizacija.

Ovaj projekt primjer je jedne dobre suradnje Županijske uprave za ceste ostvarene sa Gradom Kninom i Komunalnim poduzećem d.o.o. Knin koji su prepoznali značaj investicije i iskazali interes da se tijekom rekonstrukcije izgradi cjevovod i dio fekalne kanalizacije kao i javna rasvjeta.

Ukupna vrijednost svih radova iznosi preko 5,6 milijuna kuna a financiraju ih Županijska uprava za ceste sa preko 2,7 milijuna kuna, Komunalno poduzeće d.o.o. Knin financira radove za vodovod i fekalnu kanalizaciju u iznosu 2,1 milijun kuna, dok sam Grad Knin snosi trošak izrade javne rasvjete u iznosu preko 200.000 kuna, pri čemu je potrebno naglasiti da je Županijska uprava za ceste imala trošak otkupa zemljišta za ovaj zahvat u iznosu od 700 tisuća kuna.

Izvođač radova je Poduzeće za ceste Split a stručni nadzor radova obavljati će Invest inženjering Zagreb.

Predviđeni završetak radova je 120 dana.

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šibensko-kninska županija sufinacira igrani film „General“

Župan Goran Pauk, nakon usvojenih I. izmjena i dopuna Proračuna za 2019. godinu, potpisao je danas ugovor o sufinanciranju igranog filma i TV serije „General“.
24.05.2019, 16:00

Potpisana Povelja o gospodarskoj suradnji na području metala i plastike

Temeljem uspješne suradnje na Europskom prekograničnom projektu „Compete Plamet“ putem kojeg se na području Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije u posljednje dvije godine kontinuirano osnažuju ljudski, institucionalni i gospodarski kapaciteti u sektoru metala i plastike, danas je u Solarisu održana Konferencija pod nazivom Jačanje gospodarske i institucionalne suradnje Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije na području metala i plastike.
24.05.2019, 14:20

Okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Edukacija za žene u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku nastavak je inicijative Hrvatske zajednice županije pokrenute početkom 2017. godine.
23.05.2019, 11:09