Obilazak radova na dijelu lokalne ceste LC 65011 Suronjina ulica u Kninu

16.11.2018, 10:44   /   Ispiši članak

Župan Goran Pauk u pratnji gradonačelnika Grada Knina Marka Jelića, ravnatelja Županijske uprave za ceste Ante Parata i direktora Komunalnog poduzeća d.o.o. Knin Damira Velića obišao je radove na rekonstrukciji dijela lokalne ceste Suronjina ulica u Kninu

Šibensko – kninski župan Goran Pauk u pratnji gradonačelnika Grada Knina Marka Jelića, ravnatelja Županijske uprave za ceste Ante Parata i direktora Komunalnog poduzeća d.o.o. Knin Damira Velića obišao je radove na rekonstrukciji dijela lokalne ceste Suronjina ulica u Kninu (dionica od ulaza u Opću i veteransku bolnicu „Hrvatski ponos“ do križanja s županijskom cestom ŽC 6080 ulica Domovinskog rata).

Uređenjem ove lokalne ceste koja predstavlja jednu od ključnih gradskih prometnica, Knin će dobiti cestu s dva kolnička traka širine 6 metara, pješački kolnik širine 1,6 metara, izgrađen sustav oborinske odvodnje te uređenu horizontalnu i vertikalnu signalizacija.

Ovaj projekt primjer je jedne dobre suradnje Županijske uprave za ceste ostvarene sa Gradom Kninom i Komunalnim poduzećem d.o.o. Knin koji su prepoznali značaj investicije i iskazali interes da se tijekom rekonstrukcije izgradi cjevovod i dio fekalne kanalizacije kao i javna rasvjeta.

Ukupna vrijednost svih radova iznosi preko 5,6 milijuna kuna a financiraju ih Županijska uprava za ceste sa preko 2,7 milijuna kuna, Komunalno poduzeće d.o.o. Knin financira radove za vodovod i fekalnu kanalizaciju u iznosu 2,1 milijun kuna, dok sam Grad Knin snosi trošak izrade javne rasvjete u iznosu preko 200.000 kuna, pri čemu je potrebno naglasiti da je Županijska uprava za ceste imala trošak otkupa zemljišta za ovaj zahvat u iznosu od 700 tisuća kuna.

Izvođač radova je Poduzeće za ceste Split a stručni nadzor radova obavljati će Invest inženjering Zagreb.

Predviđeni završetak radova je 120 dana.

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Otvoren Simpozij agronoma u 2019. godini

Hrvatski i inozemni agronomski stručnjaci borave u Vodicama
19.02.2019, 11:13

Od monitoringa Ušća Krke do postava budućeg posjetiteljskog centra

Započela znanstvena istraživanja Ušća Krke u sklopu 2. faze projekta Turističke valorizacije Kanala sv. Ante u Šibeniku
18.02.2019, 07:42

Obilježen Dan sjećanja na 26. godišnjicu razaranja franjevačkog samostana i crkve u Donjem Karinu

Nikola Blažević, zamjenik šibensko - kninskog župana sudjelovao na obilježavanju
14.02.2019, 11:54