Obilazak ceste u Širitovcima i radova na Rotoru u Dubravicama

30.07.2019, 12:51   /   Ispiši članak

Danas je župan Goran Pauk u pratnji svojih zamjenika Darije Puljić i Nikole Blaževića, predsjednika Županijske skupštine Nediljka Dujića, gradonačelnika Grada Drniša Josipa Begonje i ravnatelja Županijske uprave za ceste Ante Parata obišao dovršetak radova na rekonstrukciji županijske ceste ŽC 6246 dionica Širitovci – križanje s lokalnom cestom za Bogatiće Miljevačke.

Županijska cesta u Širitovcima predstavlja glavnu prometnicu i najkraći prometni pravac kojom prometuju turisti koji posjećuju NP Krka lokalitet Roški Slap, te se ujedno koristi za pristup značajnom krajobrazu Kanjona rijeke Čikole.

Vrijednost izvedenih radova je 9,6 mil. kuna , dok je otkup zemljišta iznosio 1,4 mil. kuna. Zbog značaja navedene ceste za posjetitelje NP Krke a naročito gornjeg dijela toka rijeke Krke, NP Krka je sufinancirao radove iznosom od 4 mil. kuna.

„Budući da iz godine u godinu raste broj posjetitelja u NP “Krka” a naročito gornjeg dijela toka rijeke Krke odnosno Roškog slapa, broj vozila na navedenoj cesti znatno je povećan. Uređenjem sustava za oborinsku odvodnju, te širenjem kolnika povećana je sigurnost sudionika u prometu a prvenstveno posjetitelje nacionalnog parka i biciklista.“, kazao je župan.

Gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja zahvalio je županu Pauku i Županijskoj upravi za ceste na izgradnji ceste na zadovoljstvo žitelja i sve većeg broja turista koji posjećuju prirodne ljepote ovoga kraja.

Nakon obilaska dionice ceste u Širitovcima, župan je u pratnji suradnika, gradonačelnika grada Skradina Antonija Brajkovića i ravnatelja ŽUC Ante Parata obišao i radove na rekonstrukciji raskrižja županijskih cesta ŽC 6074 i ŽC 6075 i nerazvrstane ceste za Graovo – Rotor Dubravice.

„Izgradnjom rotora u Dubravicama, dosadašnje četverokrako raskrižje dviju županijskih cesta i nerazvrstane cest za Graovo rekonstruirati će se u kružno raskrižje čime će se poboljšati sigurnost odvijanja prometa na ovoj dionici ceste u Dubravicama“, –  kazao je župan.

„ Ovo je ključna prometnica prema drugom najpopularnijem lokalitetu na području NP Krka – Roškom slapu, te ima izniman turistički i prometni potencijal i vrlo je važno da na ovaj način podižemo sigurnost prometa i bolju povezanost gornjeg toka rijeke Krke i NP Krka“, zaključio je Antonijo Brajković, gradonačelnik Skradina.

Vrijednost ugovorenih radova je 3,9 mil. kuna, a sredstva za otkup zemljišta u iznosu od 0,2 mil. kuna osigurao je Grad Skradin.

Izvođač radova rekonstrukcije raskrižja županijskih cesta ŽC 6074 i ŽC 6075 i nerazvrstane ceste za Graovo – Rotor Dubravice je tvrtka Sarađen d.o.o. , a rok za završetak radova je listopad 2019. godine.

  FOTO GALERIJA: Obilazak ceste u Širitovcima i radova na Rotoru u Dubravicama

  30.07.2019 12:51  

  Ključne riječi:   Roški slap / NP Krka / župan Pauk / Rotor Dubravice / Širitovci / ŽUC

 Pogledajte još vijesti:

Na tvrđavi sv. Niklole predstavljen jedinstveni slatki suvenir – tvrđava izlivena u raskošnoj bijeloj čokoladi

Povodom treće obljetnice uvrštenja Tvrđave sv. Nikole na UNESCO popis svjetske baštine, Javna ustanova Priroda Šibensko – kninske županije i Kraš predstavili su jedinstveni suvenir. Ručno rađena Tvrđava sv. Nikole izlivena u bijeloj čokoladi izrađena je u sklopu projekta „Hrvatska baština“, kojim naša najstarija konditorska industrija priprema obilježavanje 110. godišnjice postojanja. Ekskluzivni suvenir predstavljen je u jedinstvenom ambijentu tvrđave pred oko stotinjak uzvanika iz kulturnog i javnog života. Među njima bili su i župan Goran Pauk, te zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta, koji nisu krili ponos što je Šibenik dobio reprezentativni službeni suvenir
09.07.2020, 11:29

Otvoren obradni centra za metal i plastiku Šibensko-kninske županije u prostorijama Poduzetničkog inkubatora

Razvojna agencija Šibensko–kninske županije otvorenjem Centra za obradu metala i plastike Šibensko-kninske županije u Poduzetničkom inkubatoru PIN Šibenik simbolično je obilježila završetak svog Europskog projekta naziva Compete Plamet.
08.07.2020, 12:30

Projektu šibenske Industrijsko-obrtničke škole dodijeljeno je 30.7 milijuna kuna za projekt "Ars Mechanica za nove kompetencije"

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 03. srpnja 2020. godine održano je svečano potpisivanje i uručenje ugovora za poziv ‘Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo’ iz Europskog socijalnog fonda.
07.07.2020, 14:24