Novo trajektno pristanište za Kaprijane od idućeg ljeta

20.03.2019, 15:16   /   Ispiši članak

Preko 85 posto projekta financirano sredstvima EU

U Gradskoj vijećnici danas je održana početna konferencija projekta „Izgradnja trajektnog pristana u luci Kaprije“ čiji je nositelj Lučka uprava Šibensko – kninske županije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi preko 11 milijuna kuna od čega je čak 9,3 milijuna kuna financirano sredstvima Europske unije, 1,6 milijuna kuna je sufinancirano sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture dok Lučka uprava Šibensko – kninske županije u projektu sudjeluje sa nešto više od 42 tisuće kuna.

Detalje okupljenima prezentirao je ravnatelj Lučke uprave Željko Dulibić istaknuvši kako će novi gat biti dugačak 55 metara, površine 330 metara kvadratnih te će omogućiti pristajanje trajekata dubljeg gaza koji su manje podložni utjecaju vjetrova, pa će Kaprijani biti bolje prometno povezani s kopnom. Čestica na kojoj će se graditi trajektni pristan nalazi se na pomorskom dobru i u obuhvatu je Lučkog područja kojim upravlja Lučka uprava Šibensko-kninske županije, a locirana je oko 700 m sjeverozapadno od centra mjesta Kaprije.

Osnovni ciljevi projekta su poboljšanje prometne povezanosti otoka Kaprija sa gradom Šibenikom i ostalim otocima šibenskog arhipelaga, unaprjeđenje prometne sigurnosti unutar središta uvale i mjesta Kaprije, poboljšanje pristupa stanovnika Kaprija radnom mjestu, obrazovanju, medicinskim i kulturnim sadržajima te smanjenja prometnog zagušenja i buke kao i unaprjeđenje prometne sigurnosti unutar središta uvale i mjesta Kaprije.

Na konferenciji su također sudjelovali i šibensko – kninski župan Goran Pauk, zamjenici gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta i Paško Rakić te Tvrtko Lovrić predstavnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

„Vjerujemo da ćemo ovim projektom poboljšati kvalitetu života Kaprijana te osigurati da im bude dostupno sve ono što je dostupno i stanovnicima na kopnu.“ kazao je okupljenima u svom pozdravnom govoru župan Pauk.  

Šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta u prigodnom obraćanju posebno je istaknuo zadovoljstvo što je riječ o projektu koji je rezultat zajedničke sinergije i gotovo u potpunosti financiran iz vanjskih izvora.

Tvrtko Lovrić ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture naglasio je kako će Ministarstvo i dalje podupirati dobre projekte u Šibensko – kninskoj županiji, kao što je ovaj.

Predviđeni rok za dovršetak projekta je ljeto 2020. godine.

  FOTO GALERIJA: Novo trajektno pristanište za Kaprijane od idućeg ljeta

  20.03.2019 15:23  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Održana 4. proširena sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik

Zamjenica župana Darija Puljić nazočila je danas na proširenoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik koja se održala u Razvojnoj agenciji Šibensko - kninske županije.
19.07.2019, 14:28

Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Kijevo

Zamjenik župana Nikola Blažević nazočio je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kijevo, koja se jučer održala u kijevskom Domu kulture u povodu obilježavanja Dana Općine i blagdana Gospe od Karmela, zaštitnice Kijeva.
16.07.2019, 13:46

Župan Goran Pauk sudjelovao na sjednicama povjerenstava Europskog odbora regija

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk boravio je 10. i 11. srpnja u Bruxellesu na sastanku Povjerenstva za politiku teritorijalne kohezije i proračun EU-a (COTER), te Povjerenstva za socijalnu politiku, obrazovanje, zapošljavanje, istraživanje i kulturu (SEDEC), koji se održao u organizaciji Europskog odbora regija
12.07.2019, 14:24