Novo trajektno pristanište za Kaprijane od idućeg ljeta

20.03.2019, 15:16   /   Ispiši članak

Preko 85 posto projekta financirano sredstvima EU

U Gradskoj vijećnici danas je održana početna konferencija projekta „Izgradnja trajektnog pristana u luci Kaprije“ čiji je nositelj Lučka uprava Šibensko – kninske županije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi preko 11 milijuna kuna od čega je čak 9,3 milijuna kuna financirano sredstvima Europske unije, 1,6 milijuna kuna je sufinancirano sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture dok Lučka uprava Šibensko – kninske županije u projektu sudjeluje sa nešto više od 42 tisuće kuna.

Detalje okupljenima prezentirao je ravnatelj Lučke uprave Željko Dulibić istaknuvši kako će novi gat biti dugačak 55 metara, površine 330 metara kvadratnih te će omogućiti pristajanje trajekata dubljeg gaza koji su manje podložni utjecaju vjetrova, pa će Kaprijani biti bolje prometno povezani s kopnom. Čestica na kojoj će se graditi trajektni pristan nalazi se na pomorskom dobru i u obuhvatu je Lučkog područja kojim upravlja Lučka uprava Šibensko-kninske županije, a locirana je oko 700 m sjeverozapadno od centra mjesta Kaprije.

Osnovni ciljevi projekta su poboljšanje prometne povezanosti otoka Kaprija sa gradom Šibenikom i ostalim otocima šibenskog arhipelaga, unaprjeđenje prometne sigurnosti unutar središta uvale i mjesta Kaprije, poboljšanje pristupa stanovnika Kaprija radnom mjestu, obrazovanju, medicinskim i kulturnim sadržajima te smanjenja prometnog zagušenja i buke kao i unaprjeđenje prometne sigurnosti unutar središta uvale i mjesta Kaprije.

Na konferenciji su također sudjelovali i šibensko – kninski župan Goran Pauk, zamjenici gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta i Paško Rakić te Tvrtko Lovrić predstavnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

„Vjerujemo da ćemo ovim projektom poboljšati kvalitetu života Kaprijana te osigurati da im bude dostupno sve ono što je dostupno i stanovnicima na kopnu.“ kazao je okupljenima u svom pozdravnom govoru župan Pauk.  

Šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta u prigodnom obraćanju posebno je istaknuo zadovoljstvo što je riječ o projektu koji je rezultat zajedničke sinergije i gotovo u potpunosti financiran iz vanjskih izvora.

Tvrtko Lovrić ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture naglasio je kako će Ministarstvo i dalje podupirati dobre projekte u Šibensko – kninskoj županiji, kao što je ovaj.

Predviđeni rok za dovršetak projekta je ljeto 2020. godine.

  FOTO GALERIJA: Novo trajektno pristanište za Kaprijane od idućeg ljeta

  20.03.2019 15:23  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Svečano obilježen Dan Općine Pirovac i blagdan sv. Jurja

U ime Šibensko - kninske županije zamjenik župana Nikola Blažević pozdravio je okupljene.
prije 11 sata

U Solarisu se održava Državni stručni skup učitelja i nastavnika matematike

„Funkcija matematike u emocionalnoj inteligenciji učitelja i obratno“
23.04.2019, 14:36

Počelo s radom reciklažno dvorište u Drnišu

Čak 85% troškova projekta financirano bespovratnim sredstvima EU
18.04.2019, 15:09