Nova faza projekta razvoja širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije

06.09.2018, 14:10   /   Ispiši članak

Gradonačelnici gradova i načelnici općina Šibensko-kninske županije su sa županom Goranom Paukom danas potpisali Dodatak I. Sporazumu o suradnji na projektu razvoja širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije bespovratnim sredstvima Europske unije.

Ovim Dodatkom daje se suglasnost Šibensko-kninskoj županiji za provedbu postupka javne nabave za privatnog operatora za projektiranje, izgradnju i operativni rad nepokretne širokopojasne mreže sljedeće generacije na području provođenja Projekta 1 i Projekta 2.

„Šibensko-kninska županija, kao nositelj dva projekta razvoja širokopojasne infrastrukture na svom području, pokrenut će javnu nabavu usluga za izgradnju pristupne mreže širokopojasnog pristupa nakon odobrenja konačne verzije PRŠI-a od strane HAKOM-a kao nositelja Okvirnog programa za razvoj ovog projekta.“, objasnio je župan Goran Pauk.

Javna nabava će se provesti sukladno Zakonu o javnoj nabavi te ostalim pravilnicima i drugim aktima RH primjenom otvorenog postupka javne nabave velike vrijednosti, uz pomoć stručnog konzultanta.

Podsjetimo, Šibensko-kninska županija, kao nositelj projekta, pokrenula je projekt Razvoja širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije bespovratnim sredstvima fondova Europske unije na području gradova Šibenika i Drniša te općina Bilice, Biskupija, Civljane, Kijevo, Primošten, Rogoznica, Ružić i Unešić kao PRŠI 1 te PRŠI 2 na području gradova Knina, Vodica i Skradina te općina Ervenik, Kistanje, Murter-Kornati, Pirovac, Promina, Tisno i Tribunj.

Projekti se provode unutar Okvirnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja ( tzv. ONP), koji predstavlja program državnih potpora u razdoblju od 2014.-2020. godine u skladu s Operativnim programom „Konkurentnost i kohezija“ te ga odobrava Europska komisija.

Projektom se planira implementacija nepokretne pristupne elektroničke komunikacijske mreže sljedeće generacije (Next Generation Access network - NGA mreža), koja će osigurati infrastrukturne preduvjete za održivi dugoročni društveni i gospodarski razvitak

  FOTO GALERIJA: Nova faza projekta razvoja širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije

  06.09.2018 14:13  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i Prva razmjena logoraša u Tepljuhu

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i datum prve razmjene logoraša u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine. Tom prilikom slobodu su dočekala 54 hrvatska vojnika i policajca.
14.08.2019, 09:56

Župan Pauk i gradonačelnik Burić primili najtrofejnijeg izbornika Ivicu Tucka

Povodom osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu u Južnoj Koreji, župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić primili su danas izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivicu Tucka.
07.08.2019, 12:45

Svečano obilježena 24. obljetnica VRO „Oluja“

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu je 5. kolovoza održana središnja svečanost na kojoj je prisustvovao župan Goran Pauk sa zamjenicima Darijom Puljić i Nikolom Blaževićem.
06.08.2019, 11:24