Nova faza projekta razvoja širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije

06.09.2018, 14:10   /   Ispiši članak

Gradonačelnici gradova i načelnici općina Šibensko-kninske županije su sa županom Goranom Paukom danas potpisali Dodatak I. Sporazumu o suradnji na projektu razvoja širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije bespovratnim sredstvima Europske unije.

Ovim Dodatkom daje se suglasnost Šibensko-kninskoj županiji za provedbu postupka javne nabave za privatnog operatora za projektiranje, izgradnju i operativni rad nepokretne širokopojasne mreže sljedeće generacije na području provođenja Projekta 1 i Projekta 2.

„Šibensko-kninska županija, kao nositelj dva projekta razvoja širokopojasne infrastrukture na svom području, pokrenut će javnu nabavu usluga za izgradnju pristupne mreže širokopojasnog pristupa nakon odobrenja konačne verzije PRŠI-a od strane HAKOM-a kao nositelja Okvirnog programa za razvoj ovog projekta.“, objasnio je župan Goran Pauk.

Javna nabava će se provesti sukladno Zakonu o javnoj nabavi te ostalim pravilnicima i drugim aktima RH primjenom otvorenog postupka javne nabave velike vrijednosti, uz pomoć stručnog konzultanta.

Podsjetimo, Šibensko-kninska županija, kao nositelj projekta, pokrenula je projekt Razvoja širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije bespovratnim sredstvima fondova Europske unije na području gradova Šibenika i Drniša te općina Bilice, Biskupija, Civljane, Kijevo, Primošten, Rogoznica, Ružić i Unešić kao PRŠI 1 te PRŠI 2 na području gradova Knina, Vodica i Skradina te općina Ervenik, Kistanje, Murter-Kornati, Pirovac, Promina, Tisno i Tribunj.

Projekti se provode unutar Okvirnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja ( tzv. ONP), koji predstavlja program državnih potpora u razdoblju od 2014.-2020. godine u skladu s Operativnim programom „Konkurentnost i kohezija“ te ga odobrava Europska komisija.

Projektom se planira implementacija nepokretne pristupne elektroničke komunikacijske mreže sljedeće generacije (Next Generation Access network - NGA mreža), koja će osigurati infrastrukturne preduvjete za održivi dugoročni društveni i gospodarski razvitak

  FOTO GALERIJA: Nova faza projekta razvoja širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije

  06.09.2018 14:13  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilazak radova na dijelu lokalne ceste LC 65011 Suronjina ulica u Kninu

Župan Goran Pauk u pratnji gradonačelnika Grada Knina Marka Jelića, ravnatelja Županijske uprave za ceste Ante Parata i direktora Komunalnog poduzeća d.o.o. Knin Damira Velića obišao je radove na rekonstrukciji dijela lokalne ceste Suronjina ulica u Kninu
prije 2 sata

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović u posjetu Šibensko – kninskoj županiji

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa suradnicima boravi u četverodnevnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji.
13.11.2018, 16:44

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović u posjetu Šibensko – kninskoj županiji

Župan Goran Pauk i suradnici održali radni sastanak s pučkom pravobraniteljicom na temu zaštite ljudskih prava na području Šibensko - kninske županije
13.11.2018, 15:21