Nova faza projekta razvoja širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije

06.09.2018, 14:10   /   Ispiši članak

Gradonačelnici gradova i načelnici općina Šibensko-kninske županije su sa županom Goranom Paukom danas potpisali Dodatak I. Sporazumu o suradnji na projektu razvoja širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije bespovratnim sredstvima Europske unije.

Ovim Dodatkom daje se suglasnost Šibensko-kninskoj županiji za provedbu postupka javne nabave za privatnog operatora za projektiranje, izgradnju i operativni rad nepokretne širokopojasne mreže sljedeće generacije na području provođenja Projekta 1 i Projekta 2.

„Šibensko-kninska županija, kao nositelj dva projekta razvoja širokopojasne infrastrukture na svom području, pokrenut će javnu nabavu usluga za izgradnju pristupne mreže širokopojasnog pristupa nakon odobrenja konačne verzije PRŠI-a od strane HAKOM-a kao nositelja Okvirnog programa za razvoj ovog projekta.“, objasnio je župan Goran Pauk.

Javna nabava će se provesti sukladno Zakonu o javnoj nabavi te ostalim pravilnicima i drugim aktima RH primjenom otvorenog postupka javne nabave velike vrijednosti, uz pomoć stručnog konzultanta.

Podsjetimo, Šibensko-kninska županija, kao nositelj projekta, pokrenula je projekt Razvoja širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije bespovratnim sredstvima fondova Europske unije na području gradova Šibenika i Drniša te općina Bilice, Biskupija, Civljane, Kijevo, Primošten, Rogoznica, Ružić i Unešić kao PRŠI 1 te PRŠI 2 na području gradova Knina, Vodica i Skradina te općina Ervenik, Kistanje, Murter-Kornati, Pirovac, Promina, Tisno i Tribunj.

Projekti se provode unutar Okvirnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja ( tzv. ONP), koji predstavlja program državnih potpora u razdoblju od 2014.-2020. godine u skladu s Operativnim programom „Konkurentnost i kohezija“ te ga odobrava Europska komisija.

Projektom se planira implementacija nepokretne pristupne elektroničke komunikacijske mreže sljedeće generacije (Next Generation Access network - NGA mreža), koja će osigurati infrastrukturne preduvjete za održivi dugoročni društveni i gospodarski razvitak

  FOTO GALERIJA: Nova faza projekta razvoja širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije

  06.09.2018 14:13  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šibensko-kninska županija od države na korištenje dobila otočić Školjić u kanalu sv. Ante

U travnju ove godine župan Goran Pauk i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su ugovor o dodjeli na korištenje bivše vojne nekretnine Minerska Šibensko-kninskoj županiji, a početkom ovoga tjedna potpisan je i dodatak tom ugovoru kojim Šibensko-kninska županija na korištenje dobiva i otočić Školjić za uređenje kojega već postoji spreman idejni projekt.
prije 2 sata

Sjećanje na 17. rujna 1991. godine

U sklopu obilježavanja 27. obljetnice Spomendana Rujanskog rata, župan Goran Pauk, njegovi zamjenici Darija Puljić i Nikola Blažević te predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić, položili su vijenac i zapalili svijeće kod kapelice Marinku Kardumu na šibenskom mostu.
17.09.2018, 14:18

Župan Goran Pauk na konferenciji o otpadu: „Uspješno gospodarenje otpadom je osnovni element suvremenog života“

Konferencija „Primjena ciljeva upravljanja otpadom – mogućnosti i izazovi“ u organizaciji časopisa Komunal i Centra za razvoj i marketing održana je u petak, 14. rujna u Zagrebu.
14.09.2018, 18:14