Nova faza projekta razvoja širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije

06.09.2018, 14:10   /   Ispiši članak

Gradonačelnici gradova i načelnici općina Šibensko-kninske županije su sa županom Goranom Paukom danas potpisali Dodatak I. Sporazumu o suradnji na projektu razvoja širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije bespovratnim sredstvima Europske unije.

Ovim Dodatkom daje se suglasnost Šibensko-kninskoj županiji za provedbu postupka javne nabave za privatnog operatora za projektiranje, izgradnju i operativni rad nepokretne širokopojasne mreže sljedeće generacije na području provođenja Projekta 1 i Projekta 2.

„Šibensko-kninska županija, kao nositelj dva projekta razvoja širokopojasne infrastrukture na svom području, pokrenut će javnu nabavu usluga za izgradnju pristupne mreže širokopojasnog pristupa nakon odobrenja konačne verzije PRŠI-a od strane HAKOM-a kao nositelja Okvirnog programa za razvoj ovog projekta.“, objasnio je župan Goran Pauk.

Javna nabava će se provesti sukladno Zakonu o javnoj nabavi te ostalim pravilnicima i drugim aktima RH primjenom otvorenog postupka javne nabave velike vrijednosti, uz pomoć stručnog konzultanta.

Podsjetimo, Šibensko-kninska županija, kao nositelj projekta, pokrenula je projekt Razvoja širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije bespovratnim sredstvima fondova Europske unije na području gradova Šibenika i Drniša te općina Bilice, Biskupija, Civljane, Kijevo, Primošten, Rogoznica, Ružić i Unešić kao PRŠI 1 te PRŠI 2 na području gradova Knina, Vodica i Skradina te općina Ervenik, Kistanje, Murter-Kornati, Pirovac, Promina, Tisno i Tribunj.

Projekti se provode unutar Okvirnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja ( tzv. ONP), koji predstavlja program državnih potpora u razdoblju od 2014.-2020. godine u skladu s Operativnim programom „Konkurentnost i kohezija“ te ga odobrava Europska komisija.

Projektom se planira implementacija nepokretne pristupne elektroničke komunikacijske mreže sljedeće generacije (Next Generation Access network - NGA mreža), koja će osigurati infrastrukturne preduvjete za održivi dugoročni društveni i gospodarski razvitak

  FOTO GALERIJA: Nova faza projekta razvoja širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije

  06.09.2018 14:13  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šibensko-kninska županija sufinacira igrani film „General“

Župan Goran Pauk, nakon usvojenih I. izmjena i dopuna Proračuna za 2019. godinu, potpisao je danas ugovor o sufinanciranju igranog filma i TV serije „General“.
24.05.2019, 16:00

Potpisana Povelja o gospodarskoj suradnji na području metala i plastike

Temeljem uspješne suradnje na Europskom prekograničnom projektu „Compete Plamet“ putem kojeg se na području Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije u posljednje dvije godine kontinuirano osnažuju ljudski, institucionalni i gospodarski kapaciteti u sektoru metala i plastike, danas je u Solarisu održana Konferencija pod nazivom Jačanje gospodarske i institucionalne suradnje Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije na području metala i plastike.
24.05.2019, 14:20

Okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Edukacija za žene u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku nastavak je inicijative Hrvatske zajednice županije pokrenute početkom 2017. godine.
23.05.2019, 11:09