Najbolji učenici i studenti dobili stipendije

21.12.2018, 14:31   /   Ispiši članak

Dodijeljene 22 nove stipendije najboljim učenicima i studentima Šibensko - kninske županije

Zamjenica župana Darija Puljić danas je potpisala ugovore sa 6 učenika i 16 studenata koji su ostvarili pravo na županijsku stipendiju za školsku odnosno akademsku godinu 2018./2019.

Potpisane su 22 nove stipendije i to 6 stipendija za učenike deficitarnih zanimanja i to 5 kuhara i jednog stolara, te 16 studentskih stipendija od kojih 7 stipendija za studente I. godine sveučilišnih studija za deficitarna zanimanja, 6 stipendija za više godine sveučilišnih studija te 3 stipendije za stručne studije.

„Financijska potpora ima za cilj našim učenicima i studentima poboljšati njihov materijalni status a ujedno ih i motivirati za odabir zanimanja traženih na tržištu rada te im omogućiti da se zaposle i ostanu živjeti u svome mjestu i županiji. Za stipendiranje učenika i studenata planiramo osigurati u proračunu za 2019. godinu 400 tisuća kuna, a za sufinanciranje programa i projekata naših visokoškolskih ustanova 220 tisuća kuna, dakle za visokoškolsko obrazovanje 620 tisuća kuna iz izvornih prihoda županije, što je na razini prošle godine“, istaknula je prilikom potpisivanja ugovora zamjenica župana Darija Puljić te svim stipendistima zaželjela sretne i vesele božićne blagdane.

Pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport, Diana Ercegović naglasila je kako su stipendije dodijeljene najboljim učenicima i studentima te poželjela svim stipendistima puno uspjeha i izvrsnosti u daljnjem nastavku školovanja.   

Uz potpisana nova 22 ugovora o stipendijama, Županija s današnjim danom stipendira ukupno 62 korisnika od čega 48 studenata i 14 učenika. Visina učeničke stipendije iznosi 400,00 kuna mjesečno, a studentska 700,00 kuna mjesečno te se daje u deset jednakih mjesečnih rata u školskoj odnosno akademskoj godini.

 

  FOTO GALERIJA: Najbolji učenici i studenti dobili stipendije

  21.12.2018 14:33  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Održana 4. proširena sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik

Zamjenica župana Darija Puljić nazočila je danas na proširenoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik koja se održala u Razvojnoj agenciji Šibensko - kninske županije.
19.07.2019, 14:28

Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Kijevo

Zamjenik župana Nikola Blažević nazočio je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kijevo, koja se jučer održala u kijevskom Domu kulture u povodu obilježavanja Dana Općine i blagdana Gospe od Karmela, zaštitnice Kijeva.
16.07.2019, 13:46

Župan Goran Pauk sudjelovao na sjednicama povjerenstava Europskog odbora regija

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk boravio je 10. i 11. srpnja u Bruxellesu na sastanku Povjerenstva za politiku teritorijalne kohezije i proračun EU-a (COTER), te Povjerenstva za socijalnu politiku, obrazovanje, zapošljavanje, istraživanje i kulturu (SEDEC), koji se održao u organizaciji Europskog odbora regija
12.07.2019, 14:24