Najava: Festival hrvatskog otočnog proizvoda u Jezerima

24.07.2020, 14:39   /   Ispiši članak

Festival hrvatskog otočnog proizvoda, u organizaciji Turističke zajednice Jezera i klastera Hrvatski otočni proizvod, a pod glavnim pokroviteljstvom Šibensko-kninske županije, održat će se u Jezerima, u srijedu 29. srpnja 2020.

Na Festivalu će biti prikazana bogata kulturna baština i ponuda mjesta Jezera, nastupit će KUD Koledišće iz Jezera, a održat će sei radionica izrade tradicionalnih predmeta.

Na Festivalu će nastupiti nositelji oznake HOP i s otoka: Prvića, Kaprija, Pašmana, Ugljana, Rave, Dugog otoka, Hvara i Visa.

Pokrovitelji Festivala su: Šibensko-Kninska Županija, Općina Tisno i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU. Medijski pokrovitelj je Radio Ritam Šibenik.

Program Festivala hrvatskog otočnog proizvoda u Jezerima 29. srpnja 2020.

19.00 Izlaganje HOP proizvoda na Jezerskom novom trgu

20.30  Otvorenje Festivala, pozdravni govori uzvanika i organizatora

20.45  Nastup folklorne skupine KUD- a Koledišće Jezera

21.00  Predstavljanje radionica rukotvorina KUD- a Koledišće Jezera (uporabni predmeti, nakit, suveniri, hrana…)

21.15 Obilazak izložbenog prostora uz druženje i domaću glazbu uživo, mogućnost obilaska Zavičajne zbirke Jezera

23.00 Zatvaranje Festivala HOP- a Jezera 2020

  FOTO GALERIJA: Najava: Festival hrvatskog otočnog proizvoda u Jezerima

  24.07.2020 14:40  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilić u posjeti Šibensko-kninskoj županiji i gradu Šibeniku

NJ.E. Vasilja Kirilića, izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj primili su danas u Šibeniku župan Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika Željko Burić.
06.08.2020, 15:16

Uz 25. obljetnicu VRO „Oluja“ odana počast hrvatskim braniteljima

U povodu obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Nikola Blažević i Darija Puljić položili su vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj te položili cvijeće i zapalili svijeću kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu.
04.08.2020, 10:35

Župan Pauk primio maturante koji su se svojom izvrsnošću pozicionirali na prvih pet mjesta na listi Državne mature u Republici Hrvatskoj

Sad već bivši maturanti Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik: Marko Miljković, Marija Vuletić, Adrian Jablan, Franka Sunjka i Magdalena Zrnić te maturant Opće gimnazije Lovre Montija Knin Dioklecijan Jakovčević Brečić pozicionirali su se na prvih pet mjesta na listi državne mature u Republici Hrvatskoj. Tim povodom primio ih je župan Goran Pauk u svom uredu kako bi im često na iznimnim rezultatima.
03.08.2020, 13:06