Nagrađeni najbolji sportaši Grada Šibenika u 2019. godini

30.01.2020, 14:37   /   Ispiši članak

Na svečanosti održanoj danas u Hrvatskom narodnom kazalištu dodijeljene su nagrade najboljim sportašima Grada Šibenika za rezultate ostvarene u 2019. godini.

Na manifestaciji proglašenja najboljih sportaša u organizaciji Zajednice sportova Grada Šibenika uvodno su se obratili predsjednik Zajednice sportova Grada Šibenika Joško Jurić, gradonačelnik Željko Burić, župan Goran Pauk, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač  koji su uputili čestitke nagrađenima.

„Čestitam svim nagrađenim sportašicama, sportašima i sportskim djelatnicima i želim vam još puno sjajnih sportskih uspjeha kojima na najbolji mogući način promovirate svoj grad i svoju županiju.“, kazao je župan Goran Pauk, naglasivši kako se Županija, u okviru svojih financijskih mogućnosti,  kontinuirano trudi osiguravati sredstva  za  stvaranje boljih uvjeta  za rad svojih sportaša.

Nagrada za najboljeg sportaša u prošloj godini dodijeljena je Robertu Vukičeviću iz Plivačkog kluba „Šibenik“, dok je najboljom sportašicom opet proglašena Nives Radić iz Kicboxing kluba „Dalmatino“.

U kategoriji najbolje muške ekipe prvo mjesto osvojio Hrvatski nogometni klub „Šibenik“ , dok je u kategoriji najboljeg ženskog sastava nagradu odnio Ženski košarkaški klub „Šibenik“.

Najboljim trenerom u 2019. godini proglašen je Damir Lambaša iz Kickboxing kluba Dalmatino.

Posthumna nagrada za rad u sportu pripala je Milivoju Boraniću te Nevenu Guberini.

Nagrada dugogodišnjem zaslužnom sportskom djelatniku dodijeljena je nogometašu, treneru i sportskom djelatniku Nikici Cukrovu. 

Nagrada za izniman rezultat u amaterskom sportu u 2019. godini dodijeljena je Goranu Šimiću.

Nagrada za izniman rezultat u veteranskom sportu u 2019. godini dodijeljena je Zvonku Eraku.

Nagrada za iznimna sportska dostignuća osoba s invaliditetom dodijeljena je Milanu Maretiću, Mateu Dencu te Niki Rajić iz udruge „Aurora“.

Priznanje za dugogodišnje sportsko djelovanje uručeno je Biciklističkom klubu „Fortica“ te Kickboxing klubu „Dalmatino“, dok je priznanje za dugogodišnji rad u sportu i promociju šibenskog sporta dodijeljenu Ivi Mikuličinu.

Priznanje za suradnju i pokroviteljstvo sportskih programa u 2019. godini dodijeljeno je Hrvatskom olimpijskom odboru, a zahvalnica za podršku u djelovanju Zajednice sportova grada Šibenika uručena je Siniši Krajaču iz HOO-a.

Zbog značajnih uspjeha u 2019. godini dodijeljene su i nagrade perspektivnim sportašima: Tinu Juriću iz OKK Dražen Petrović, Mari Mileta iz Karate kluba Šibenik i Luki Popoviću iz Plivačkog kluba Šibenik.

Svečanost dodjele svojim su nastupom uveličali: operna pjevačica Tea Slavica i učenik Glazbene škole Ivana Lukačića Tedi Trkulja, na glasoviru.

 

  FOTO GALERIJA: Nagrađeni najbolji sportaši Grada Šibenika u 2019. godini

  30.01.2020 14:40  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Ministar Butković u Šibensko-kninskoj županiji potpisao ugovore ukupne vrijednosti 113 milijuna kuna

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravio je danas u Šibensko–kninskoj županiji povodom potpisivanja ugovora u svrhu unaprjeđenja prometnih sustava u Gradu Šibeniku te više ugovora u svrhu izgradnje i unaprjeđenja lučkih infrastruktura na području Šibensko-kninske županije.
21.02.2020, 17:12

U Ministarstvu državne imovine održan sastanak na temu revitalizacije otoka Smokvica

U utorak, 18. veljače 2020., u Ministarstvu državne imovine, ministar Mario Banožić održao je radni sastanak sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom, načelnicom Općine Rogoznica Sandrom Jakelić, predstavnicima tvrtke Zelene nekretnine d.o.o., predstavnicima Ministarstva obrane te Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.
18.02.2020, 14:51

Održan radni sastanak s ministricom poljoprivrede na temu Luke Peleš u Rogoznici

Ministrica poljoprivrede mr.sc. Marija Vučković, sa suradnicima, boravila je danas u Šibensko-kninskoj županiji gdje je održan radni sastanak na temu „Luka otvorena za javni promet Rogoznica – ribarski dio u uvali Peleš“.
17.02.2020, 15:01