Nagrađeni najbolji sportaši Grada Šibenika u 2019. godini

30.01.2020, 14:37   /   Ispiši članak

Na svečanosti održanoj danas u Hrvatskom narodnom kazalištu dodijeljene su nagrade najboljim sportašima Grada Šibenika za rezultate ostvarene u 2019. godini.

Na manifestaciji proglašenja najboljih sportaša u organizaciji Zajednice sportova Grada Šibenika uvodno su se obratili predsjednik Zajednice sportova Grada Šibenika Joško Jurić, gradonačelnik Željko Burić, župan Goran Pauk, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač  koji su uputili čestitke nagrađenima.

„Čestitam svim nagrađenim sportašicama, sportašima i sportskim djelatnicima i želim vam još puno sjajnih sportskih uspjeha kojima na najbolji mogući način promovirate svoj grad i svoju županiju.“, kazao je župan Goran Pauk, naglasivši kako se Županija, u okviru svojih financijskih mogućnosti,  kontinuirano trudi osiguravati sredstva  za  stvaranje boljih uvjeta  za rad svojih sportaša.

Nagrada za najboljeg sportaša u prošloj godini dodijeljena je Robertu Vukičeviću iz Plivačkog kluba „Šibenik“, dok je najboljom sportašicom opet proglašena Nives Radić iz Kicboxing kluba „Dalmatino“.

U kategoriji najbolje muške ekipe prvo mjesto osvojio Hrvatski nogometni klub „Šibenik“ , dok je u kategoriji najboljeg ženskog sastava nagradu odnio Ženski košarkaški klub „Šibenik“.

Najboljim trenerom u 2019. godini proglašen je Damir Lambaša iz Kickboxing kluba Dalmatino.

Posthumna nagrada za rad u sportu pripala je Milivoju Boraniću te Nevenu Guberini.

Nagrada dugogodišnjem zaslužnom sportskom djelatniku dodijeljena je nogometašu, treneru i sportskom djelatniku Nikici Cukrovu. 

Nagrada za izniman rezultat u amaterskom sportu u 2019. godini dodijeljena je Goranu Šimiću.

Nagrada za izniman rezultat u veteranskom sportu u 2019. godini dodijeljena je Zvonku Eraku.

Nagrada za iznimna sportska dostignuća osoba s invaliditetom dodijeljena je Milanu Maretiću, Mateu Dencu te Niki Rajić iz udruge „Aurora“.

Priznanje za dugogodišnje sportsko djelovanje uručeno je Biciklističkom klubu „Fortica“ te Kickboxing klubu „Dalmatino“, dok je priznanje za dugogodišnji rad u sportu i promociju šibenskog sporta dodijeljenu Ivi Mikuličinu.

Priznanje za suradnju i pokroviteljstvo sportskih programa u 2019. godini dodijeljeno je Hrvatskom olimpijskom odboru, a zahvalnica za podršku u djelovanju Zajednice sportova grada Šibenika uručena je Siniši Krajaču iz HOO-a.

Zbog značajnih uspjeha u 2019. godini dodijeljene su i nagrade perspektivnim sportašima: Tinu Juriću iz OKK Dražen Petrović, Mari Mileta iz Karate kluba Šibenik i Luki Popoviću iz Plivačkog kluba Šibenik.

Svečanost dodjele svojim su nastupom uveličali: operna pjevačica Tea Slavica i učenik Glazbene škole Ivana Lukačića Tedi Trkulja, na glasoviru.

 

  FOTO GALERIJA: Nagrađeni najbolji sportaši Grada Šibenika u 2019. godini

  30.01.2020 14:40  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilić u posjeti Šibensko-kninskoj županiji i gradu Šibeniku

NJ.E. Vasilja Kirilića, izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj primili su danas u Šibeniku župan Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika Željko Burić.
06.08.2020, 15:16

Uz 25. obljetnicu VRO „Oluja“ odana počast hrvatskim braniteljima

U povodu obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Nikola Blažević i Darija Puljić položili su vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj te položili cvijeće i zapalili svijeću kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu.
04.08.2020, 10:35

Župan Pauk primio maturante koji su se svojom izvrsnošću pozicionirali na prvih pet mjesta na listi Državne mature u Republici Hrvatskoj

Sad već bivši maturanti Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik: Marko Miljković, Marija Vuletić, Adrian Jablan, Franka Sunjka i Magdalena Zrnić te maturant Opće gimnazije Lovre Montija Knin Dioklecijan Jakovčević Brečić pozicionirali su se na prvih pet mjesta na listi državne mature u Republici Hrvatskoj. Tim povodom primio ih je župan Goran Pauk u svom uredu kako bi im često na iznimnim rezultatima.
03.08.2020, 13:06