Na Veleučilištu „Marko Marulić“ započela nova akademska godina

01.10.2019, 14:40   /   Ispiši članak

Povodom početka nove akademske godine, na Veleučilištu „Marko Marulić“ u Kninu održana je svečanost dobrodošlice za studente upisane u akademskoj godini 2019./2020.

Na ukupno tri dodiplomska i jednom diplomskom smjeru upisano je 93 studenta. Kako se očekuje još prijava za upis na diplomski studij, brojka bi na kraju mogla biti i stotinu novih studenata.

Uz dekanicu Veleučilišta Lovorku Blažević i gradonačelnika Knina Marka Jelića, prigodnim riječima studente je pozdravio župan Goran Pauk.

Župan je poručio studentima kako je glavni zadatak svakog sveučilišta ili veleučilišta  očuvanje i prenošenje znanja za dobro društva i zajednice u kojoj djeluje, te da će im to znanje nesebično prenijeti njihovi profesori i asistenti.

„Jedina investicija koja nikada neće propasti je investicija uložena u znanje, to je kapital koji vam nitko ne može oduzeti niti može obezvrijediti. Stečenim znanjem na ovoj visokoškolskoj ustanovi doprinijeti će te gospodarstvu kako naše lokalne zajednice tako i čitave lijepe naše Domovine“ – rekao je župan i poželio studenticama i studentima uspješno studiranje i dobre rezultate u ovoj akademskoj godini.

Najboljim studentima u akademskoj godini 2018./2019. uručena su prijenosna računala koja će im uvelike olakšati studentske obveze u daljnjem školovanju.

Studente je pozdravio ispred Studentskog zbora Darko Gambiroža, a svečanosti su nazočili i zamjenici župana Nikola Blažević i Anja Rašković te dogradonačelnici Marijo Ćaćić i Željko Džepina.

  FOTO GALERIJA: Na Veleučilištu „Marko Marulić“ započela nova akademska godina

  01.10.2019 14:40  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Učenici su odabrali svojeg predsjednika/cu: Pogledajte kako su glasali mladi

U jeku predsjedničkih izbora otvorila su se brojna pitanja o samoj demokratskoj proceduri izbora predsjednika države – kako su kandidati predstavili svoje programe, jesu li skupili dovoljno potpisa, kako komuniciraju sa svojim biračima te koliko će građana uopće izaći na izbore. Kroz sva ova pitanja prolaze i učenici hrvatskih škola svake godine kada biraju predsjednika razreda ili predstavnika u vijeće učenika. Njihovi izbori su građanski odgoj u praksi, a kakva je demokracija u razredima diljem Hrvatske provjerio je u prosincu portal srednja.hr kroz anketno istraživanje sa 301 školom u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija.
07.01.2020, 11:56

Župan posjetio prvorođenu bebu u Šibensko-kninskoj županiji

Župan Goran Pauk, u društvu zamjenice Anje Šimpraga, gradonačelnika Grada Knina Marka Jelića te njegovog zamjenika Željka Džepine, posjetio je danas prvorođenu bebu u Šibensko-kninskoj županiji, malenog Luku Jurića Šimunovića i njegovu majku Jelenu.
02.01.2020, 13:51

Ministar uprave Ivan Malenica obišao djelatnike Šibensko-kninske županije

U povodu preuzimanja poslova Ureda državne uprave, Ministar uprave Ivan Malenica, u društvu šibensko-kninskog župana Gorana Pauka i bivše predstojnice Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji Edite Grubišić, obišao je danas zaposlenike dojučerašnjeg Ureda državne uprave koji su od Nove godine djelatnici Šibensko-kninske županije.
02.01.2020, 11:56