Na Veleučilištu „Marko Marulić“ započela nova akademska godina

01.10.2019, 14:40   /   Ispiši članak

Povodom početka nove akademske godine, na Veleučilištu „Marko Marulić“ u Kninu održana je svečanost dobrodošlice za studente upisane u akademskoj godini 2019./2020.

Na ukupno tri dodiplomska i jednom diplomskom smjeru upisano je 93 studenta. Kako se očekuje još prijava za upis na diplomski studij, brojka bi na kraju mogla biti i stotinu novih studenata.

Uz dekanicu Veleučilišta Lovorku Blažević i gradonačelnika Knina Marka Jelića, prigodnim riječima studente je pozdravio župan Goran Pauk.

Župan je poručio studentima kako je glavni zadatak svakog sveučilišta ili veleučilišta  očuvanje i prenošenje znanja za dobro društva i zajednice u kojoj djeluje, te da će im to znanje nesebično prenijeti njihovi profesori i asistenti.

„Jedina investicija koja nikada neće propasti je investicija uložena u znanje, to je kapital koji vam nitko ne može oduzeti niti može obezvrijediti. Stečenim znanjem na ovoj visokoškolskoj ustanovi doprinijeti će te gospodarstvu kako naše lokalne zajednice tako i čitave lijepe naše Domovine“ – rekao je župan i poželio studenticama i studentima uspješno studiranje i dobre rezultate u ovoj akademskoj godini.

Najboljim studentima u akademskoj godini 2018./2019. uručena su prijenosna računala koja će im uvelike olakšati studentske obveze u daljnjem školovanju.

Studente je pozdravio ispred Studentskog zbora Darko Gambiroža, a svečanosti su nazočili i zamjenici župana Nikola Blažević i Anja Rašković te dogradonačelnici Marijo Ćaćić i Željko Džepina.

  FOTO GALERIJA: Na Veleučilištu „Marko Marulić“ započela nova akademska godina

  01.10.2019 14:40  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

U Kninu otvoreno reciklažno dvorište

Danas je gradonačelnik Knina, Marko Jelić otvorio reciklažno dvorište vrijedno cca 2,8 milijuna kuna, sufinancirano bespovratnim sredstvima iz Kohezijskog fonda Europske unije. Otvorenju reciklažnog dvorišta nazočio je župan Goran Pauk sa svojim suradnicima.
prije 13 sata

U Kninu održan radni sastanak na temu stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar održao je danas u Kninu radni sastanak na temu stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima Šibensko-kninske županije.
18.10.2019, 16:36

Kroz Erasmus+ projekt splitski učenici obrađivat će tvrđavu sv. Nikole i katedralu sv. Jakova

Zamjenik župana Nikola Blažević jučer je u Muzeju grada Šibenika pozdravio učenike i nastavnike Graditeljsko geodetske tehničke škole iz Splita koji su u sklopu Erasmus+ projekta posjetili Šibenik.
18.10.2019, 09:02