Na svečanoj sjednici Županijske skupštine dodijeljena priznanja i nagrade

17.05.2008, 18:27   /   Ispiši članak

U Šibenskom kazalištu u povodu 17. svibnja, Dana Šibensko-kninske županije održana je svečana sjednica Županijske skupštine, koju je prigodnim riječima otvorio predsjednik Županijske skupštine Josip Odak i pozvao sve nazočne da minutom šutnje odaju počast svima koji su položili živote za Domovinu Hrvatsku, poginulim vatrogascima na otoku Kornatu 30. kolovoza prošle godine i prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu. Nakon gosp. Odaka, prigodnim govorom nazočnima se obratio župan Goran Pauk koji se osvrnuo na sve učinjeno i planirano, doneseni prostorni plan za Općinu Rogoznica kao i brojne započete i ostvarene projekte u protekloj godini. Župan je posebno naglasio ubrzani razvoj Županije koji je ilustrirao bruto društvenim proizvodom,koji od 2001. godine raste po godišnjoj stopi od 12 do 14 % i koji je od 3000 eura po stanovniku porastao na 7000 eura. Na kraju svojega govora, svima je još jednom čestitao Dan županije i pozvao na suradnju sve one koji svojim sugestijama i idejama mogu doprinijeti stvaranju boljeg i kvalitetnijeg života svih nas.

Nakon prigodnog programa u izvedbi mladih šibenskih glazbenica, Nere Gojanović i Gordane Pavić, pristupilo se dodjeli nagrada i priznanja. Nagrada Šibensko-kninske županije dodijeljena je šefu Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj gospodinu Vincentu Degertu, međutim kako je g. Degert službeno izvan Hrvatske uručenje nagrade je izostalo,te će mu biti uručena drugom prilikom. Grb Šibensko-kninske županije dodijeljen je Udruzi roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Šibensko-kninske kojeg je u ime Udruge primila predsjednica gospođa Božena Višnjić. Grb je dodijeljen i Šibenskoj narodnoj glazbi kojeg je primio njen predsjednik Darko Gulin, te Veslačkom klubu „Krka“ kojeg je u ime kluba primio gospodin Držen Crnogaća. Plaketu Šibensko-kninske županije u ime Hrvatskog planinarskog kluba sveti Mihovil primila je gospođa Aida Barišić. Svi nagrađeni zahvalili su se prigodnim riječima.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilić u posjeti Šibensko-kninskoj županiji i gradu Šibeniku

NJ.E. Vasilja Kirilića, izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj primili su danas u Šibeniku župan Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika Željko Burić.
06.08.2020, 15:16

Uz 25. obljetnicu VRO „Oluja“ odana počast hrvatskim braniteljima

U povodu obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Nikola Blažević i Darija Puljić položili su vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj te položili cvijeće i zapalili svijeću kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu.
04.08.2020, 10:35

Župan Pauk primio maturante koji su se svojom izvrsnošću pozicionirali na prvih pet mjesta na listi Državne mature u Republici Hrvatskoj

Sad već bivši maturanti Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik: Marko Miljković, Marija Vuletić, Adrian Jablan, Franka Sunjka i Magdalena Zrnić te maturant Opće gimnazije Lovre Montija Knin Dioklecijan Jakovčević Brečić pozicionirali su se na prvih pet mjesta na listi državne mature u Republici Hrvatskoj. Tim povodom primio ih je župan Goran Pauk u svom uredu kako bi im često na iznimnim rezultatima.
03.08.2020, 13:06