Na području Šibensko-kninske županije stanje je i dalje dobro i nema oboljelih

18.03.2020, 12:52   /   Ispiši članak

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije na našem području nema oboljelih od Coronavirusa.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora nalazi se 195 osoba. Od četiri osobe uzeti su uzorci koji su poslani u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” te se rezultati očekuju tijekom današnjeg dana.

U karanteni su i dalje dvije osobe koje su državljani Republike Hrvatske. Napominjemo kako osobe koje se nalaze u karanteni nisu oboljele već se, zbog nemogućnosti samoizolacije u vlastitom domu, preventivno nalaze u karanteni. Na području naše županije određeni su objekti za karantenu u kojima su osigurani svi uvjeti  za prihvat  osoba.

Od jučer su aktivirani svi stožeri civilne zaštite jedinica lokalne i regionalne samouprave  Šibensko-kninske županije.

Javne vatrogasne postrojbe s područja Šibensko-kninske županije prelaze u sistem rada 24/72 h, a svi vatrogasni zapovjednici, sukladno svojoj nadležnosti, uključeni su u rad stožera civilne zaštite jedinica lokalne samouprave.

Većina naših sugrađana pokazala je visoku razinu svijesti i odgovornosti te vjerujemo da će oni koji još ne shvaćaju ozbiljnost situacije prihvatiti upute mjerodavnih s ciljem sprječavanja širenja infekcije. Stoga ponovo ponavljamo da je prevencija ključna i  apeliramo na sve građane i poslodavce da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite te se pridržavaju svih dosad donesenih uputa i preporuka. Također, apeliramo na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su dobili.

Osobe koje posumnjaju da bi mogli imati COVID-19, trebaju se javiti telefonom svom liječniku obiteljske medicine. Ako njihov liječnik smatra da postoji potreba konzultacije s epidemiologom, isti će to i učiniti. Ukoliko budu ispunjeni klinički i epidemiološki kriteriji za testiranje na COVID-19, provodi se propisana procedura.

Kao zajednica, možemo pokazati odgovornost na način da ne širimo paniku i dezinformacije, kontinuirano se educiramo i vodimo brigu o higijenskim navikama.

Na snazi su i dalje mjere za smanjenje unosa bolesti u populaciju i jačanje nadzora nad širenjem koronavirusa (SARS-CoV-2).

  FOTO GALERIJA: Na području Šibensko-kninske županije stanje je i dalje dobro i nema oboljelih

  18.03.2020 12:55  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Raste broj novooboljeli od koronavirusa

Na dan 1. travnja 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji registrirano je još 5 osoba pozitivnih na virus COVID-19 od kojih je četiri iz Murtera.
prije 21 sata

Raste broj novooboljeli od koronavirusa

Na dan 1. travnja 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji registrirano je još 5 osoba pozitivnih na virus COVID-19 od kojih je četiri iz Murtera.
prije 21 sata

Jedan novooboljeli pacijent od koronavirusa u Šibensko-kninskoj županiji

Na dan 31. ožujka 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji registrirana je još jedna osoba oboljela od COVID-19. Ukupno je 24 oboljele osobe od koronavirusa. Od ukupno 13 hospitaliziranih pacijenata na Odjelu infektologije, jedan pacijent je prebačen u KBC Split, a jedan je na respiratoru.
31.03.2020, 12:45