Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dodijelilo sredstva za energetsku obnovu Cvjetnog doma i Doma za starije i nemoćne osobe Knin

15.10.2019, 18:27   /   Ispiši članak

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić na tvrđavi Barone potpisao je danas 17 ugovora ukupne vrijednosti oko 100 milijuna kuna.

Među projektima za koje su danas potpisani ugovori o sufinanciranju su i projekt energetske obnove doma za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ Šibenik i Doma za starije i nemoćne osobe Knin.

Potpisivanju i uručenju ugovora nazočio je župan Goran Pauk sa suradnicima, zamjenici gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta i Paško Rakić, te gradonačelnici Knina i Drniša, Marko Jelić i Josip Begonja.

Župan Goran Pauk izrazio je zadovoljstvo povučenim novcem kao i činjenicom da je svaki projekt koji je potpisan i realiziran, te je najavio i nastavak dobre suradnje s Ministarstvom regionalnog razvoja i ostalim ministarstvima.

„Ova Vlada osigurala je značajna sredstva za sufinanciranje europskih programa, ali smo isto tako svjesni da je potrebno pronaći nacionalna sredstva za sufinanciranje projekata. Upravo radi toga Vlada je ušla u poreznu reformu te je 2 milijarde kuna dodatno ispušteno jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Potpisivanjem današnjih ugovora, Šibensko-kninska županija biti će na 1,7 milijardi kuna ugovorenih sredstava preko Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova“, kazao je ministar Pavić.

Ugovor za projekt Energetske obnove zgrade „Cvjetni dom“ Šibenik vrijedan 3,8 milijuna kuna s ministrom Pavićem potpisao je ravnatelj Tomislav Ninić, a ugovor za projekt energetske obnove Doma za starije i nemoćne osobe Knin vrijedan 1,6 milijuna kuna potpisala je ravnateljica Ljubica Bagarić.  Ukupna vrijednost projekta energetske obnove zgrade „Cvjetni dom“ Šibenik iznosi 9,4 milijuna kuna, a Doma za starije i nemoćne osobe Knin 4 milijuna kuna. Provođenje ovih projekata bilo bi značajno otežano, ako ne i nemoguće, bez fondova Europske unije, a ova nacionalna sredstva u ukupnom iznosu od 5,5 milijuna kuna koja su dodijeljena našim ustanovama dodatni su benefit projektu energetske obnove.

Ministar Pavić potpisao je ugovore sa zamjenikom gradonačelnika Šibenika Danijelom Miletom za projekt energetske obnove zgrada dječjih vrtića „Šibenski tići“ i „Građa“, gradonačelnikom Drniša Josipom Begonjom za projekt Razvoj gospodarstva Grada Drniša kroz ulaganje u poslovnu zonu Drniš i za projekt „NATURA DRNIŠ – održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000“.

U sklopu Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Razvoj poduzetništva u Gradu Kninu“ sredstvima Europske unije sufinancirano je 11 projekata poduzetnika kojima su danas uručeni ugovori, a to su:  Karl Dietz Kijevo za opremu za skeniranje tijela; GEO LOBI za usluge za modernizacija i uvođenje IKT rješenja do povećane konkurentnosti i produktivnosti tvrtke; JAKO SPORT za modernizaciju tiska do povećane produktivnosti tvrtke; ugostiteljski obrt "PICCOLO" za modernizaciju ugostiteljske opreme; PODORASI za proizvodnju, promet i usluge za razvoj tvrtke; BRAĆA RAJIĆ obrt za piljenje i obradu drva za unaprjeđenje proizvodnih kapaciteta nabavkom novih strojeva za obradu drvenih trupaca; DILIGITIS MEA za povećanje konkurentnosti nabavom nove opreme za proizvodnju mobilnih i fiksnih protetskih pomagala; KOMET KNIN za proizvodnju, promet i usluge - od hobija do dodatne usluge; DINARA ISKOP za novi stroj za ljetno održavanje prometne infrastrukture; BOŽO COMERCE za otvaranje pogona za proizvodnju kruha i pekarskih proizvoda i KNINSKO PIVO za proizvodnju Kraljevskog piva.

 

 

 

 

  FOTO GALERIJA: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dodijelilo sredstva za energetsku obnovu Cvjetnog doma i Doma za starije i nemoćne osobe Knin

  15.10.2019 18:28  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Hrvatska zajednica županija i Udruga poslodavaca u zdravstvu o organizaciji primarne zdravstvene zaštite

Na sastanku se raspravljalo o otvorenim pitanjima u provedbi Zakona o zdravstvenoj zaštiti (NN 100/18) te njegovom utjecaju na poslovanje i funkcioniranje domova zdravlja
prije 5 sata

Otvoren Stručni skup ravnatelja osnovnih škola RH

Župan Goran Pauk i pročelnica UO za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Diana Ercegović, danas su u Vodicama prisustvovali otvaranju trodnevnog Stručnog skupa ravnatelja osnovnih škola na temu „Rukovođenje i promjene u osnovnoj školi“.
prije 8 sata

Svečano obilježen Dan Općine Tisno i blagdan sv. Martina

Povodom obilježavanja Dana Općine Tisno i blagdana sv. Martina, u petak je u prostorijama Društvenog doma u Tisnom održana Svečana sjednica na kojoj je nazočio zamjenik župana Nikola Blažević.
prije 9 sata