Ministar uprave Ivan Malenica obišao djelatnike Šibensko-kninske županije

02.01.2020, 11:56   /   Ispiši članak

U povodu preuzimanja poslova Ureda državne uprave, Ministar uprave Ivan Malenica, u društvu šibensko-kninskog župana Gorana Pauka i bivše predstojnice Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji Edite Grubišić, obišao je danas zaposlenike dojučerašnjeg Ureda državne uprave koji su od Nove godine djelatnici Šibensko-kninske županije.

„S prvim radnim danom 2020. godine 200-tinjak različitih poslova koje je do sada obavljala državna uprava nastavit će obavljati Županije. Na taj način završava prva faza procesa decentralizacije javne uprave. Cilj ove reforme je ojačati načelo višerazinskog upravljanja i ojačati Županije, a njome ćemo građanima omogućiti da na brži i učinkovitiji način ostvare svoja prava i lakšu komunikaciju sa županijskim tijelima.“, pojasnio je ministar Malenica.

Davanje većih ovlasti jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave kroz fiskalnu i funkcionalnu decentralizaciju temeljeno je na načelu supsidijarnosti prema kojem poslove iz domene javne vlasti treba obavljati na razini najbližoj građanima.

„Kao i do sada, kada smo preuzimali poslove koji su nam povjereni, siguran sam da ćemo ih obavljati kvalitetno i bez ikakvih problema. Preuzimanjem poslova Ureda državne uprave Županije će postati efikasnije, a građani će vrlo brzo osjetiti dobrobiti decentralizacije, što je najvažnije i što je krajnja svrha tog procesa.“, naglasio je župan Goran Pauk kazavši kako je 74 djelatnika Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji preuzela Županija, 23 djelatnika iskoristilo je ponuđenu mogućnost i s otpremninama otišlo u mirovinu, dok je dvoje djelatnika koji su obavljali poslove nadzora ostalo u sastavu Ministarstva uprave, a nastavljaju raditi u istim prostorima.

Bivša predstojnica Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji kazala je da će se svi poslovi nastaviti obavljati kvalitetno i u kontinuitetu.

„Kako bi ostvarili svoja prava, građani će nastaviti dolaziti u iste prostore u koje su do sada dolazili, a njihovi predmeti će se prosljeđivati službenicima koji su uglavnom i do sada radili te poslove.“, poručila je Edita Grubišić građanima.

Ministar uprave Ivan Malenica, župan Goran Pauk i Edita Grubišić, ovom su prilikom svim djelatnicima i građanima poželjeli sretnu i uspješnu novu godinu.

  FOTO GALERIJA: Ministar uprave Ivan Malenica obišao djelatnike Šibensko-kninske županije

  02.01.2020 11:59  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Na tvrđavi sv. Niklole predstavljen jedinstveni slatki suvenir – tvrđava izlivena u raskošnoj bijeloj čokoladi

Povodom treće obljetnice uvrštenja Tvrđave sv. Nikole na UNESCO popis svjetske baštine, Javna ustanova Priroda Šibensko – kninske županije i Kraš predstavili su jedinstveni suvenir. Ručno rađena Tvrđava sv. Nikole izlivena u bijeloj čokoladi izrađena je u sklopu projekta „Hrvatska baština“, kojim naša najstarija konditorska industrija priprema obilježavanje 110. godišnjice postojanja. Ekskluzivni suvenir predstavljen je u jedinstvenom ambijentu tvrđave pred oko stotinjak uzvanika iz kulturnog i javnog života. Među njima bili su i župan Goran Pauk, te zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta, koji nisu krili ponos što je Šibenik dobio reprezentativni službeni suvenir
09.07.2020, 11:29

Otvoren obradni centra za metal i plastiku Šibensko-kninske županije u prostorijama Poduzetničkog inkubatora

Razvojna agencija Šibensko–kninske županije otvorenjem Centra za obradu metala i plastike Šibensko-kninske županije u Poduzetničkom inkubatoru PIN Šibenik simbolično je obilježila završetak svog Europskog projekta naziva Compete Plamet.
08.07.2020, 12:30

Projektu šibenske Industrijsko-obrtničke škole dodijeljeno je 30.7 milijuna kuna za projekt "Ars Mechanica za nove kompetencije"

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 03. srpnja 2020. godine održano je svečano potpisivanje i uručenje ugovora za poziv ‘Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo’ iz Europskog socijalnog fonda.
07.07.2020, 14:24