Ministar uprave Ivan Malenica obišao djelatnike Šibensko-kninske županije

02.01.2020, 11:56   /   Ispiši članak

U povodu preuzimanja poslova Ureda državne uprave, Ministar uprave Ivan Malenica, u društvu šibensko-kninskog župana Gorana Pauka i bivše predstojnice Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji Edite Grubišić, obišao je danas zaposlenike dojučerašnjeg Ureda državne uprave koji su od Nove godine djelatnici Šibensko-kninske županije.

„S prvim radnim danom 2020. godine 200-tinjak različitih poslova koje je do sada obavljala državna uprava nastavit će obavljati Županije. Na taj način završava prva faza procesa decentralizacije javne uprave. Cilj ove reforme je ojačati načelo višerazinskog upravljanja i ojačati Županije, a njome ćemo građanima omogućiti da na brži i učinkovitiji način ostvare svoja prava i lakšu komunikaciju sa županijskim tijelima.“, pojasnio je ministar Malenica.

Davanje većih ovlasti jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave kroz fiskalnu i funkcionalnu decentralizaciju temeljeno je na načelu supsidijarnosti prema kojem poslove iz domene javne vlasti treba obavljati na razini najbližoj građanima.

„Kao i do sada, kada smo preuzimali poslove koji su nam povjereni, siguran sam da ćemo ih obavljati kvalitetno i bez ikakvih problema. Preuzimanjem poslova Ureda državne uprave Županije će postati efikasnije, a građani će vrlo brzo osjetiti dobrobiti decentralizacije, što je najvažnije i što je krajnja svrha tog procesa.“, naglasio je župan Goran Pauk kazavši kako je 74 djelatnika Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji preuzela Županija, 23 djelatnika iskoristilo je ponuđenu mogućnost i s otpremninama otišlo u mirovinu, dok je dvoje djelatnika koji su obavljali poslove nadzora ostalo u sastavu Ministarstva uprave, a nastavljaju raditi u istim prostorima.

Bivša predstojnica Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji kazala je da će se svi poslovi nastaviti obavljati kvalitetno i u kontinuitetu.

„Kako bi ostvarili svoja prava, građani će nastaviti dolaziti u iste prostore u koje su do sada dolazili, a njihovi predmeti će se prosljeđivati službenicima koji su uglavnom i do sada radili te poslove.“, poručila je Edita Grubišić građanima.

Ministar uprave Ivan Malenica, župan Goran Pauk i Edita Grubišić, ovom su prilikom svim djelatnicima i građanima poželjeli sretnu i uspješnu novu godinu.

  FOTO GALERIJA: Ministar uprave Ivan Malenica obišao djelatnike Šibensko-kninske županije

  02.01.2020 11:59  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Troje laureata Suncokreta ruralnog turizma iz Šibensko-kninske županije

Zamjenica župana Šibensko-kninske županije Darija Puljić, nazočila je jučer svečanoj dodjeli nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, održanoj u zagrebačkom hotelu Academia. Natječaj za dodjelu ove nacionalne godišnje nagrade organizira Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, a nagrada se dodjeljuje već sedmu godinu. Komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu nekoliko je mjeseci obilazila terene po cijeloj Hrvatskoj i između 150 nominiranih, po jasno razrađenim kriterijima, u sedam kategorija, odabrala najbolje.
prije 4 sata

Župan i lovoovlaštenici potpisali ugovore o financijskoj potpori razvoja lovstva

Župan Goran Pauk danas je s lovoovlaštenicima zajedničkih/državnih lovišta na području Šibensko-kninske županije potpisao Ugovore o dodjeli subvencija za razvoj i unapređenje lovstva. Devetnaest Ugovora o financijskoj potpori projektima u području razvoja i unapređenja lovstva potpisano je prema županovoj Odluci o rasporedu sredstava za razvoj i unapređenje lovstva, a za njih je u proračunu Šibensko-kninske županije osiguran ukupan iznos od 244.600,00 kn.
28.01.2020, 12:55

Trećaši s Murtera posjetili Županiju

Župan Goran Pauk i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i sport Sanja Kumanović Stipaničev primili su jutros u Uredu župana učenike trećih razreda Osnovne škole Murterski škoji.
22.01.2020, 13:01