Ministar Čobanković otvorio Eksperimentalnu poljoprivrednu stanicu Instituta za jadranske kulture i melioraciju u Kričkama

19.07.2007, 10:04   /   Ispiši članak

Jučer je u Kričkama kod Drniša, ministar poljoprivrede Petar Čobanković u nazočnosti župana Gorana Pauka, gradonačelnika Grada Drniša Ante Dželalije, ravnatelja Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša - Split Dr. sc. Slavka Perice, otvorio Eksperimentalnu poljoprivrednu stanicu koja će djelovati u sklopu Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita. Stanica je smještena u zgradi koju je Grad Drniš ustupio znanstvenoj ustanovi, u čiju je obnovu i opremanje utrošeno gotovo 150 tisuća eura.

Oko 80 % sredstava osigurano je iz europskih pretpristupnih fondova. Uspostavljanje Eksperimentalne stanice realizirano je u sklopu projekta „Modernizacija i revitalizacija poljoprivrednih gospodarstava“, koji je proizašao iz Operativnog programa Šibensko-kninske županije. Ovim projektom Šibensko-kninska županija dobiva referentnu instituciju koja će poljoprivrednicima omogućiti primjenu suvremenih metoda u proizvodnji i preradi, analizama tla, biljaka i plodova, na osnovu kojih će dobiti savjete stručnjaka specijaliziranih za pojedina područja. Ministar Čobanković kazao je da će zadatak stanice u prvom redu biti ozelenjavanje Petrova polja, koje je kao stvoreno za poljoprivrednu proizvodnju, voćarstvo i stočarstvo. Na prigodnoj svečanosti nazočnima se obratio župan Pauk, koji je kazao da je jedan od bitnih problema s kojima se susreću poljoprivredni proizvođači pomanjkanje znanja i educiranosti, te je naglasio kako će dostupnošću usluga ove Eksperimentalne stanice poljoprivrednici brže i lakše dolaziti do korisnih savjeta za poljoprivrednu proizvodnju.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Župan Pauk sudjelovao je na konferenciji Smart islands 2018

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk sudjelovao je danas na konferenciji Smart islands koja je održana u Hvaru.
prije 21 sata

Započinju radovi na poslovnoj zgradi Adriatic Business Centre

Ravnateljica Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije Mira Lepur i Ante Perica, direktor tvrtke Mini gradnja d.o.o. Vodice, danas su potpisali ugovore za izvršenje radova u sklopu projekta „Rekonstrukcija i opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture - Adriatic Business Centre (ABC)“, vrijedne gotovo 14 milijuna kuna.
18.10.2018, 12:46

Nastavak projekta valorizacije Kanala sv. Ante

Nekadašnja vojarna u Minerskoj uskoro postaje posjetiteljski centar
15.10.2018, 15:02