Ministar Čobanković otvorio Eksperimentalnu poljoprivrednu stanicu Instituta za jadranske kulture i melioraciju u Kričkama

Ministar Čobanković otvorio Eksperimentalnu poljoprivrednu stanicu Instituta za jadranske kulture i melioraciju u Kričkama

19.07.2007, 10:04   /   Ispiši članak

Jučer je u Kričkama kod Drniša, ministar poljoprivrede Petar Čobanković u nazočnosti župana Gorana Pauka, gradonačelnika Grada Drniša Ante Dželalije, ravnatelja Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša - Split Dr. sc. Slavka Perice, otvorio Eksperimentalnu poljoprivrednu stanicu koja će djelovati u sklopu Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita. Stanica je smještena u zgradi koju je Grad Drniš ustupio znanstvenoj ustanovi, u čiju je obnovu i opremanje utrošeno gotovo 150 tisuća eura.

Oko 80 % sredstava osigurano je iz europskih pretpristupnih fondova. Uspostavljanje Eksperimentalne stanice realizirano je u sklopu projekta „Modernizacija i revitalizacija poljoprivrednih gospodarstava“, koji je proizašao iz Operativnog programa Šibensko-kninske županije. Ovim projektom Šibensko-kninska županija dobiva referentnu instituciju koja će poljoprivrednicima omogućiti primjenu suvremenih metoda u proizvodnji i preradi, analizama tla, biljaka i plodova, na osnovu kojih će dobiti savjete stručnjaka specijaliziranih za pojedina područja. Ministar Čobanković kazao je da će zadatak stanice u prvom redu biti ozelenjavanje Petrova polja, koje je kao stvoreno za poljoprivrednu proizvodnju, voćarstvo i stočarstvo. Na prigodnoj svečanosti nazočnima se obratio župan Pauk, koji je kazao da je jedan od bitnih problema s kojima se susreću poljoprivredni proizvođači pomanjkanje znanja i educiranosti, te je naglasio kako će dostupnošću usluga ove Eksperimentalne stanice poljoprivrednici brže i lakše dolaziti do korisnih savjeta za poljoprivrednu proizvodnju.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša i logora Knin i prve razmjene logoraša kod Tepljuha

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša srpskih koncentracijskih logora kao spomen na prvu razmjenu zatočenika u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine, kojom prilikom je pušteno na slobodu 54 hrvatska vojnika i policajca. Bila je to još jedna prigoda da se bivši logoraši susretnu i odaju počast stradalima te se prisjete kalvarije koju su prošli u kninskim zatvorima.
14.08.2018, 13:57

Uz vatromet i zabavu otvoreno 4. međunarodno ribolovno natjecanje „TUNA FEVER –ROGOZNICA 2018“

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić sinoć je u Rogoznici svečano otvorio četvrto po redu međunarodno kvalifikacijsko natjecanje u Big Game ribolovu pod nazivom „TUNA FIVER –ROGOZNICA 2018“.
09.08.2018, 08:36

Potpisan ugovor o suradnji s predstavnicima županijskih savjeta mladih

Hrvatska zajednica županija je u srpnju potpisala Ugovor o suradnji s predstavnicima Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske kako bi se intenzivirala suradnja jedinica regionalne samouprave i mladih.
08.08.2018, 08:00