Ministar Čobanković otvorio Eksperimentalnu poljoprivrednu stanicu Instituta za jadranske kulture i melioraciju u Kričkama

19.07.2007, 10:04   /   Ispiši članak

Jučer je u Kričkama kod Drniša, ministar poljoprivrede Petar Čobanković u nazočnosti župana Gorana Pauka, gradonačelnika Grada Drniša Ante Dželalije, ravnatelja Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša - Split Dr. sc. Slavka Perice, otvorio Eksperimentalnu poljoprivrednu stanicu koja će djelovati u sklopu Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita. Stanica je smještena u zgradi koju je Grad Drniš ustupio znanstvenoj ustanovi, u čiju je obnovu i opremanje utrošeno gotovo 150 tisuća eura.

Oko 80 % sredstava osigurano je iz europskih pretpristupnih fondova. Uspostavljanje Eksperimentalne stanice realizirano je u sklopu projekta „Modernizacija i revitalizacija poljoprivrednih gospodarstava“, koji je proizašao iz Operativnog programa Šibensko-kninske županije. Ovim projektom Šibensko-kninska županija dobiva referentnu instituciju koja će poljoprivrednicima omogućiti primjenu suvremenih metoda u proizvodnji i preradi, analizama tla, biljaka i plodova, na osnovu kojih će dobiti savjete stručnjaka specijaliziranih za pojedina područja. Ministar Čobanković kazao je da će zadatak stanice u prvom redu biti ozelenjavanje Petrova polja, koje je kao stvoreno za poljoprivrednu proizvodnju, voćarstvo i stočarstvo. Na prigodnoj svečanosti nazočnima se obratio župan Pauk, koji je kazao da je jedan od bitnih problema s kojima se susreću poljoprivredni proizvođači pomanjkanje znanja i educiranosti, te je naglasio kako će dostupnošću usluga ove Eksperimentalne stanice poljoprivrednici brže i lakše dolaziti do korisnih savjeta za poljoprivrednu proizvodnju.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

„Policajac prijatelj pomagač“ – učenici Osnovne škole Jurja Šižgorića educirali se o prometnim pravilima

Policijska uprava provodi akciju kojom se djeca na edukativan način upoznaju s prometnim pravilima i ulogom policajaca.
22.03.2019, 15:03

U okviru projekta HERCULTOUR održana godišnja skupština međunarodne udruge HERA

Domaćin skupštine bila je Šibensko - kninska županija
21.03.2019, 08:56

Novo trajektno pristanište za Kaprijane od idućeg ljeta

Preko 85 posto projekta financirano sredstvima EU
20.03.2019, 15:16