Ministar državne imovine Mario Banožić u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji

17.12.2019, 14:38   /   Ispiši članak

Ministar državne imovine Mario Banožić sa suradnicima danas je u Šibeniku održao koordinacijski sastanak sa županom Goranom Paukom i njegovim zamjenicima Nikolom Blaževićem i Darijom Puljić, te gradonačelnicima i načelnicima s područja Šibensko-kninske županije.

Na koordinacijskom sastanku, kojem su prisustvovali i ministar uprave Ivan Malenica i zastupnica u Hrvatskom saboru Branka Juričev Martinčev, razgovaralo se o 49 neriješenih predmeta i prijedlozima kako državnu imovinu na učinkovit i brz način staviti u funkciju.

Župan Goran Pauk izrazio je zadovoljstvo održanom koordinacijom. „Uspjeli smo ubrzati postupak rješavanja naših predmeta. Zahvaljujući međusobnoj suradnji, naše želje postaju stvarnost“, kazao je župan Pauk istaknuvši da su se primjenom novog Zakona o upravljanju državnom imovinom mnoge stvari pojednostavile.

Nakon sastanka koordinacije, ministar Mario Banožić uručio je gradonačelniku Grada Drniša Josipu Begonji Ugovor, kojim Ministarstvo daje na uporabu stan u k.o. Pakovo selo, površine 75 kvadratna metra, za uređenje i opremanje Centra kompetencija za razvoj ruralnog turizma – Pakovo Selo. Ministar je uručio i tabularne isprave gradonačelniku Grada Skradina Antoniju Brajkoviću i pročelnici Jedinstvenog upravnog odjela u Općini Primošten Iris Ukić Kotarac. Grad Skradin postaje vlasnikom vatrogasnog doma, dok Općina Primošten u svoje vlasništvo dobiva nogometno igralište.

„Ministarstvo državne imovine i dalje će ustrajati na suradnji na svim razinama tijela javne vlasti, jer stvaranje boljih uvjeta života za građane su naša zajednička odgovornost. Zadovoljan sam što su to prepoznali i čelnici jedinica lokalne i regionalne samouprave te što projektima i zahtjevima pomažu u aktivaciji državne imovine na svom području“, rekao je tom prilikom ministar Banožić.

 

  FOTO GALERIJA: Ministar državne imovine Mario Banožić u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji

  17.12.2019 14:39  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilić u posjeti Šibensko-kninskoj županiji i gradu Šibeniku

NJ.E. Vasilja Kirilića, izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj primili su danas u Šibeniku župan Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika Željko Burić.
prije 17 sata

Uz 25. obljetnicu VRO „Oluja“ odana počast hrvatskim braniteljima

U povodu obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Nikola Blažević i Darija Puljić položili su vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj te položili cvijeće i zapalili svijeću kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu.
04.08.2020, 10:35

Župan Pauk primio maturante koji su se svojom izvrsnošću pozicionirali na prvih pet mjesta na listi Državne mature u Republici Hrvatskoj

Sad već bivši maturanti Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik: Marko Miljković, Marija Vuletić, Adrian Jablan, Franka Sunjka i Magdalena Zrnić te maturant Opće gimnazije Lovre Montija Knin Dioklecijan Jakovčević Brečić pozicionirali su se na prvih pet mjesta na listi državne mature u Republici Hrvatskoj. Tim povodom primio ih je župan Goran Pauk u svom uredu kako bi im često na iznimnim rezultatima.
03.08.2020, 13:06