Ministar državne imovine Mario Banožić u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji

17.12.2019, 14:38   /   Ispiši članak

Ministar državne imovine Mario Banožić sa suradnicima danas je u Šibeniku održao koordinacijski sastanak sa županom Goranom Paukom i njegovim zamjenicima Nikolom Blaževićem i Darijom Puljić, te gradonačelnicima i načelnicima s područja Šibensko-kninske županije.

Na koordinacijskom sastanku, kojem su prisustvovali i ministar uprave Ivan Malenica i zastupnica u Hrvatskom saboru Branka Juričev Martinčev, razgovaralo se o 49 neriješenih predmeta i prijedlozima kako državnu imovinu na učinkovit i brz način staviti u funkciju.

Župan Goran Pauk izrazio je zadovoljstvo održanom koordinacijom. „Uspjeli smo ubrzati postupak rješavanja naših predmeta. Zahvaljujući međusobnoj suradnji, naše želje postaju stvarnost“, kazao je župan Pauk istaknuvši da su se primjenom novog Zakona o upravljanju državnom imovinom mnoge stvari pojednostavile.

Nakon sastanka koordinacije, ministar Mario Banožić uručio je gradonačelniku Grada Drniša Josipu Begonji Ugovor, kojim Ministarstvo daje na uporabu stan u k.o. Pakovo selo, površine 75 kvadratna metra, za uređenje i opremanje Centra kompetencija za razvoj ruralnog turizma – Pakovo Selo. Ministar je uručio i tabularne isprave gradonačelniku Grada Skradina Antoniju Brajkoviću i pročelnici Jedinstvenog upravnog odjela u Općini Primošten Iris Ukić Kotarac. Grad Skradin postaje vlasnikom vatrogasnog doma, dok Općina Primošten u svoje vlasništvo dobiva nogometno igralište.

„Ministarstvo državne imovine i dalje će ustrajati na suradnji na svim razinama tijela javne vlasti, jer stvaranje boljih uvjeta života za građane su naša zajednička odgovornost. Zadovoljan sam što su to prepoznali i čelnici jedinica lokalne i regionalne samouprave te što projektima i zahtjevima pomažu u aktivaciji državne imovine na svom području“, rekao je tom prilikom ministar Banožić.

 

  FOTO GALERIJA: Ministar državne imovine Mario Banožić u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji

  17.12.2019 14:39  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Troje laureata Suncokreta ruralnog turizma iz Šibensko-kninske županije

Zamjenica župana Šibensko-kninske županije Darija Puljić, nazočila je jučer svečanoj dodjeli nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, održanoj u zagrebačkom hotelu Academia. Natječaj za dodjelu ove nacionalne godišnje nagrade organizira Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, a nagrada se dodjeljuje već sedmu godinu. Komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu nekoliko je mjeseci obilazila terene po cijeloj Hrvatskoj i između 150 nominiranih, po jasno razrađenim kriterijima, u sedam kategorija, odabrala najbolje.
prije 2 sata

Župan i lovoovlaštenici potpisali ugovore o financijskoj potpori razvoja lovstva

Župan Goran Pauk danas je s lovoovlaštenicima zajedničkih/državnih lovišta na području Šibensko-kninske županije potpisao Ugovore o dodjeli subvencija za razvoj i unapređenje lovstva. Devetnaest Ugovora o financijskoj potpori projektima u području razvoja i unapređenja lovstva potpisano je prema županovoj Odluci o rasporedu sredstava za razvoj i unapređenje lovstva, a za njih je u proračunu Šibensko-kninske županije osiguran ukupan iznos od 244.600,00 kn.
28.01.2020, 12:55

Trećaši s Murtera posjetili Županiju

Župan Goran Pauk i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i sport Sanja Kumanović Stipaničev primili su jutros u Uredu župana učenike trećih razreda Osnovne škole Murterski škoji.
22.01.2020, 13:01