Međunarodni dan obitelji

15.05.2008, 15:10   /   Ispiši članak

U povodu 15. svibnja - Međunarodnog dana obitelji u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ održana je tribina na temu „Uloga lokalne zajednice u osnaživanju obitelji“. Đina Lugović, ravnateljica Obiteljskog centra Šibensko-kninske županije pozdravila je sudionike te se zahvalila županiji na potpori i pruženoj logistici. Šibensko-kninski župan Goran Pauk prigodnim riječima, pozdravio je sudionike tribine, te naglasio kako je obitelj temelj društva, uporište koje presudno utječe na život svakog pojedinca, te da je obitelj danas više nego ikada izložena nepovoljnim utjecajima suvremenog društva. Župan je naglasio kako je obveza lokalne zajednice da kroz razvoj gospodarstva, te otvaranjem novih radnih mjesta osigura dostojan život svakoj obitelji naše županije, jer samo zadovoljna obitelj je temelj stvaranja razvijenog i sretnog društva. Župan je zaželio sudionicima uspješno održavanje tribine.

Sudionica tribine Marlena Floigl, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Šibensko-kninske županije održala je prezentaciju kojom je predstavila ulogu gospodarske politike u osnaživanju obitelji. Naglasila je kako je uloga regionalne samouprave, koja je nositelj gospodarskog razvoja svoje sredine analizirati prednosti i razvojne mogućnosti svojeg područja i njegova gospodarstva, te osmisliti programe razvoja i definirati konkretne poticaje za svoje područje. U radu tribine sudjelovali su Živana Podrug, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenik, Nenad Damjanović, pročelnik Upravnog odjela za financije, socijalnu skrb i društvene djelatnosti Grada Knina, Zvjezdana Bajić – Zeljak, voditeljica radne grupe za poboljšanje pružanja socijalnih usluga u zajednici Grada Drniša, Dr. Suzi Vatavuk, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, Anela Čulav, ravnateljica Centra za socijalni skrb Šibenik, Gordana Bilušić, psiholog stručni suradnik O Jurja Šižgorića, Jovanka Trišić, voditeljica Poludnevnog boravka, Udruga invalida sveti Bartolomej Knin i Miljenko Jukić, Caritas.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilić u posjeti Šibensko-kninskoj županiji i gradu Šibeniku

NJ.E. Vasilja Kirilića, izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj primili su danas u Šibeniku župan Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika Željko Burić.
06.08.2020, 15:16

Uz 25. obljetnicu VRO „Oluja“ odana počast hrvatskim braniteljima

U povodu obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Nikola Blažević i Darija Puljić položili su vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj te položili cvijeće i zapalili svijeću kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu.
04.08.2020, 10:35

Župan Pauk primio maturante koji su se svojom izvrsnošću pozicionirali na prvih pet mjesta na listi Državne mature u Republici Hrvatskoj

Sad već bivši maturanti Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik: Marko Miljković, Marija Vuletić, Adrian Jablan, Franka Sunjka i Magdalena Zrnić te maturant Opće gimnazije Lovre Montija Knin Dioklecijan Jakovčević Brečić pozicionirali su se na prvih pet mjesta na listi državne mature u Republici Hrvatskoj. Tim povodom primio ih je župan Goran Pauk u svom uredu kako bi im često na iznimnim rezultatima.
03.08.2020, 13:06