Kroz Erasmus+ projekt splitski učenici obrađivat će tvrđavu sv. Nikole i katedralu sv. Jakova

18.10.2019, 09:02   /   Ispiši članak

Zamjenik župana Nikola Blažević jučer je u Muzeju grada Šibenika pozdravio učenike i nastavnike Graditeljsko geodetske tehničke škole iz Splita koji su u sklopu Erasmus+ projekta posjetili Šibenik.

Graditeljsko geodetska tehnička škola iz Splita je škola partner u europskom Erasmus+ projektu latvijskoj Klasičnoj gimnaziji iz Rige. Obje partnerske škole su UNESCO ASP net škole koje će se između ostalog usredotočiti na učenje o kulturnoj baštini, arhitektonskim spomenicima i UNESCO zaštićenoj spomeničkoj baštini, a u sklopu Erasmus+ projekta 10 splitskih učenika obrađivat će tvrđavu sv. Nikole i katedralu sv. Jakova.

„Zadovoljstvo mi je što ćete kroz ovaj projekt obrađivati kulturnu i UNESCO baštinu našeg grada i županije - katedralu sv. Jakova i tvrđavu sv. Nikole čija je posebna vrijednost u tome što je zadržala izvornu formu i rijetka renesansna arhitektonska rješenja, pa je tako prije dvije godine uvrštena na Listu svjetske baštine UNESCO-a“ – kazao je zamjenik Nikola Blažević, te zahvalio učenicima što će promovirati hrvatsko baštinsko blago latvijskim vršnjacima i poželio im puno uspjeha.

Premošćivanje jaza – „od teorije do prakse" je projekt koji ima za cilj premostiti jaz između teoretskih znanja koja poučava škola i  praktičnih znanja i vještina potrebnih u stvarnom životu. Priprema učenike za svjesni izbor buduće profesije i da budu uspješni studenti odabranih  studija.

Iz svake zemlje će sudjelovati po 10 učenika koji će biti pažljivo odabrani prema uspjehu i postignućima, a Erasmus+ projekt će pomoći učenicima obiju škola da  prošire kulturalne i baštinske vidike i postanu bolji profesionalci u budućnosti.

Učenike su pozdravili zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika, Paško Rakić, te ravnatelj Muzeja grada Šibenika Željko Krnčević.

  FOTO GALERIJA: Kroz Erasmus+ projekt splitski učenici obrađivat će tvrđavu sv. Nikole i katedralu sv. Jakova

  18.10.2019 09:05  

  Ključne riječi:   Graditeljsko tehnička škola Split / Erasmus+ / tvrđava sv. Nikole / Nikola Blažević

 Pogledajte još vijesti:

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije odalo počast hrvatskim braniteljima uoči Dana državnosti

Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske župan Goran Pauk i njegovi zamjenici, Nikola Blažević, Darija Puljić i Anja Šimpraga, podno Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj položili su vijenac i zapaliti svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu.
29.05.2020, 12:29

U Kninu održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara

Na današnji Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, u Kninu je održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara. Prijedlog zakona izradilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a njime će se zaštiti masiv Dinare (Dinara, Troglav i Kamešnica), izvorišni dio i gornji tok rijeke Cetine te krška polja (Hrvatačko, Paško i Vrličko) uz Cetinu u kategoriji parka prirode.
22.05.2020, 15:09

Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

Župan Goran Pauk, vlasnik građevinskog obrta Spahija gradnja g. Ivan Spahija i g. Lino Jajac, nadzor nad izvođenjem radova, potpisali su danas Ugovor o izgradnji Cikloturističkog vidikovca s odmorištem Vrelo Cetine.
21.05.2020, 12:05