Kroz Erasmus+ projekt splitski učenici obrađivat će tvrđavu sv. Nikole i katedralu sv. Jakova

18.10.2019, 09:02   /   Ispiši članak

Zamjenik župana Nikola Blažević jučer je u Muzeju grada Šibenika pozdravio učenike i nastavnike Graditeljsko geodetske tehničke škole iz Splita koji su u sklopu Erasmus+ projekta posjetili Šibenik.

Graditeljsko geodetska tehnička škola iz Splita je škola partner u europskom Erasmus+ projektu latvijskoj Klasičnoj gimnaziji iz Rige. Obje partnerske škole su UNESCO ASP net škole koje će se između ostalog usredotočiti na učenje o kulturnoj baštini, arhitektonskim spomenicima i UNESCO zaštićenoj spomeničkoj baštini, a u sklopu Erasmus+ projekta 10 splitskih učenika obrađivat će tvrđavu sv. Nikole i katedralu sv. Jakova.

„Zadovoljstvo mi je što ćete kroz ovaj projekt obrađivati kulturnu i UNESCO baštinu našeg grada i županije - katedralu sv. Jakova i tvrđavu sv. Nikole čija je posebna vrijednost u tome što je zadržala izvornu formu i rijetka renesansna arhitektonska rješenja, pa je tako prije dvije godine uvrštena na Listu svjetske baštine UNESCO-a“ – kazao je zamjenik Nikola Blažević, te zahvalio učenicima što će promovirati hrvatsko baštinsko blago latvijskim vršnjacima i poželio im puno uspjeha.

Premošćivanje jaza – „od teorije do prakse" je projekt koji ima za cilj premostiti jaz između teoretskih znanja koja poučava škola i  praktičnih znanja i vještina potrebnih u stvarnom životu. Priprema učenike za svjesni izbor buduće profesije i da budu uspješni studenti odabranih  studija.

Iz svake zemlje će sudjelovati po 10 učenika koji će biti pažljivo odabrani prema uspjehu i postignućima, a Erasmus+ projekt će pomoći učenicima obiju škola da  prošire kulturalne i baštinske vidike i postanu bolji profesionalci u budućnosti.

Učenike su pozdravili zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika, Paško Rakić, te ravnatelj Muzeja grada Šibenika Željko Krnčević.

  FOTO GALERIJA: Kroz Erasmus+ projekt splitski učenici obrađivat će tvrđavu sv. Nikole i katedralu sv. Jakova

  18.10.2019 09:05  

  Ključne riječi:   Graditeljsko tehnička škola Split / Erasmus+ / tvrđava sv. Nikole / Nikola Blažević

 Pogledajte još vijesti:

Hrvatska zajednica županija i Udruga poslodavaca u zdravstvu o organizaciji primarne zdravstvene zaštite

Na sastanku se raspravljalo o otvorenim pitanjima u provedbi Zakona o zdravstvenoj zaštiti (NN 100/18) te njegovom utjecaju na poslovanje i funkcioniranje domova zdravlja
prije 5 sata

Otvoren Stručni skup ravnatelja osnovnih škola RH

Župan Goran Pauk i pročelnica UO za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Diana Ercegović, danas su u Vodicama prisustvovali otvaranju trodnevnog Stručnog skupa ravnatelja osnovnih škola na temu „Rukovođenje i promjene u osnovnoj školi“.
prije 8 sata

Svečano obilježen Dan Općine Tisno i blagdan sv. Martina

Povodom obilježavanja Dana Općine Tisno i blagdana sv. Martina, u petak je u prostorijama Društvenog doma u Tisnom održana Svečana sjednica na kojoj je nazočio zamjenik župana Nikola Blažević.
prije 9 sata