Kreće projekt energetske obnove zgrade Doma za starije i nemoćne osobe u Kninu

04.06.2019, 14:51   /   Ispiši članak

Danas je održana početna konferencija projekta „Energetske obnove zgrade Doma za starije i nemoćne osobe Knin“.

Uz ravnateljicu Doma Ljubicu Bagarić, konferenciji su nazočili šibensko – kninski župan Goran Pauk i Ana Matas iz Razvojne agencije Šibensko – kninske županije.

„Nakon nedavno održane početne konferencije projekta Energetska obnova Doma za starije i nemoćne osobe – Cvjetni dom Šibenik zadovoljstvo mi je pozdraviti vas na početnoj konferenciji još jednog izuzetno bitnog projekta za našu Županiju, a što će također imati pozitivan utjecaj na najranjiviju skupinu naših građana.“ poručio je župan Pauk, naglasivši pritom značajnu ulogu EU fondova u svim dosadašnjim projektima, obzirom da ovako velike investicije ne bi bilo moguće provesti samo sa sredstvima županijskog proračuna.

Ravnateljica Bagarić istaknula je kako projekt obuhvaća energetsku obnovu vanjske ovojnice zgrade, zamjenu fasadnih zatvora, povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice cijelog objekta te toplinsku izolaciju i potpunu sanaciju dva krova što će rezultirati uštedama energije i smanjenjem emisije CO2 za preko 70 posto, te će se energetski razred objekta promijeniti iz razreda D u razred A.

Ukupna financijska vrijednost projekta iznosi preko 4 milijuna kuna od čega Europski fond za regionalni razvoj sufinancira preko 1,6 milijuna kuna, dok je projekt pripremljen u suradnji Doma za starije i nemoćne osobe Knin i Razvojne agencije Šibensko – kninske županije, koja ujedno sudjeluje u njegovoj provedbi.

Realizacijom ovog projekta ostvarit će se značajne financijske uštede, doprinijet će se podizanju standarda kvalitete socijalnih usluga. Osim navedenog, projekt će doprinijeti i ravnomjernom razvoju Šibensko – kninske županije iz razloga što se Dom nalazi na području posebne državne skrbi.

  FOTO GALERIJA: Kreće projekt energetske obnove zgrade Doma za starije i nemoćne osobe u Kninu

  04.06.2019 14:53  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i Prva razmjena logoraša u Tepljuhu

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i datum prve razmjene logoraša u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine. Tom prilikom slobodu su dočekala 54 hrvatska vojnika i policajca.
14.08.2019, 09:56

Župan Pauk i gradonačelnik Burić primili najtrofejnijeg izbornika Ivicu Tucka

Povodom osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu u Južnoj Koreji, župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić primili su danas izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivicu Tucka.
07.08.2019, 12:45

Svečano obilježena 24. obljetnica VRO „Oluja“

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu je 5. kolovoza održana središnja svečanost na kojoj je prisustvovao župan Goran Pauk sa zamjenicima Darijom Puljić i Nikolom Blaževićem.
06.08.2019, 11:24