Kreće projekt energetske obnove zgrade Doma za starije i nemoćne osobe u Kninu

04.06.2019, 14:51   /   Ispiši članak

Danas je održana početna konferencija projekta „Energetske obnove zgrade Doma za starije i nemoćne osobe Knin“.

Uz ravnateljicu Doma Ljubicu Bagarić, konferenciji su nazočili šibensko – kninski župan Goran Pauk i Ana Matas iz Razvojne agencije Šibensko – kninske županije.

„Nakon nedavno održane početne konferencije projekta Energetska obnova Doma za starije i nemoćne osobe – Cvjetni dom Šibenik zadovoljstvo mi je pozdraviti vas na početnoj konferenciji još jednog izuzetno bitnog projekta za našu Županiju, a što će također imati pozitivan utjecaj na najranjiviju skupinu naših građana.“ poručio je župan Pauk, naglasivši pritom značajnu ulogu EU fondova u svim dosadašnjim projektima, obzirom da ovako velike investicije ne bi bilo moguće provesti samo sa sredstvima županijskog proračuna.

Ravnateljica Bagarić istaknula je kako projekt obuhvaća energetsku obnovu vanjske ovojnice zgrade, zamjenu fasadnih zatvora, povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice cijelog objekta te toplinsku izolaciju i potpunu sanaciju dva krova što će rezultirati uštedama energije i smanjenjem emisije CO2 za preko 70 posto, te će se energetski razred objekta promijeniti iz razreda D u razred A.

Ukupna financijska vrijednost projekta iznosi preko 4 milijuna kuna od čega Europski fond za regionalni razvoj sufinancira preko 1,6 milijuna kuna, dok je projekt pripremljen u suradnji Doma za starije i nemoćne osobe Knin i Razvojne agencije Šibensko – kninske županije, koja ujedno sudjeluje u njegovoj provedbi.

Realizacijom ovog projekta ostvarit će se značajne financijske uštede, doprinijet će se podizanju standarda kvalitete socijalnih usluga. Osim navedenog, projekt će doprinijeti i ravnomjernom razvoju Šibensko – kninske županije iz razloga što se Dom nalazi na području posebne državne skrbi.

  FOTO GALERIJA: Kreće projekt energetske obnove zgrade Doma za starije i nemoćne osobe u Kninu

  04.06.2019 14:53  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šesti sastanak Vlade RH i župana: Razvijen je intenzivan dijalog s lokalnom i regionalnom samoupravom

Zadarska županija bila je domaćin šestog sastanka Vlade Republike Hrvatske i župana, održanog u petak 14. lipnja na Sveučilištu u Zadru.
14.06.2019, 23:45

Šibensko-kninski župan Goran Pauk: Revitalizacija Tvrđave sv. Nikole u Kanalu sv. Ante naš je životni projekt

Novinari ekskluzivno zavirili unutar zidina ponosnog morskog čuvara Šibenika UNESCO-ov biser će biti moguće posjetiti nakon subote
13.06.2019, 17:46

Potpisan ugovor za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom Šibensko-kninske županije

Priča o sustavu gospodarenja otpadom na području Šibensko-kninske županije započela je još 2007. godine kada je Šibensko-kninska županija, kao županijski koordinator, pokrovitelj i sudionik projekta uspostave Centra za gospodarenje otpadom, potpisala s gradovima i općinama na području županije Glavni sporazum o regionalnom-županijskom centru za gospodarenje otpadom - Bikarac.
13.06.2019, 17:01