Kreće projekt energetske obnove zgrade Doma za starije i nemoćne osobe u Kninu

04.06.2019, 14:51   /   Ispiši članak

Danas je održana početna konferencija projekta „Energetske obnove zgrade Doma za starije i nemoćne osobe Knin“.

Uz ravnateljicu Doma Ljubicu Bagarić, konferenciji su nazočili šibensko – kninski župan Goran Pauk i Ana Matas iz Razvojne agencije Šibensko – kninske županije.

„Nakon nedavno održane početne konferencije projekta Energetska obnova Doma za starije i nemoćne osobe – Cvjetni dom Šibenik zadovoljstvo mi je pozdraviti vas na početnoj konferenciji još jednog izuzetno bitnog projekta za našu Županiju, a što će također imati pozitivan utjecaj na najranjiviju skupinu naših građana.“ poručio je župan Pauk, naglasivši pritom značajnu ulogu EU fondova u svim dosadašnjim projektima, obzirom da ovako velike investicije ne bi bilo moguće provesti samo sa sredstvima županijskog proračuna.

Ravnateljica Bagarić istaknula je kako projekt obuhvaća energetsku obnovu vanjske ovojnice zgrade, zamjenu fasadnih zatvora, povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice cijelog objekta te toplinsku izolaciju i potpunu sanaciju dva krova što će rezultirati uštedama energije i smanjenjem emisije CO2 za preko 70 posto, te će se energetski razred objekta promijeniti iz razreda D u razred A.

Ukupna financijska vrijednost projekta iznosi preko 4 milijuna kuna od čega Europski fond za regionalni razvoj sufinancira preko 1,6 milijuna kuna, dok je projekt pripremljen u suradnji Doma za starije i nemoćne osobe Knin i Razvojne agencije Šibensko – kninske županije, koja ujedno sudjeluje u njegovoj provedbi.

Realizacijom ovog projekta ostvarit će se značajne financijske uštede, doprinijet će se podizanju standarda kvalitete socijalnih usluga. Osim navedenog, projekt će doprinijeti i ravnomjernom razvoju Šibensko – kninske županije iz razloga što se Dom nalazi na području posebne državne skrbi.

  FOTO GALERIJA: Kreće projekt energetske obnove zgrade Doma za starije i nemoćne osobe u Kninu

  04.06.2019 14:53  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Na tvrđavi sv. Niklole predstavljen jedinstveni slatki suvenir – tvrđava izlivena u raskošnoj bijeloj čokoladi

Povodom treće obljetnice uvrštenja Tvrđave sv. Nikole na UNESCO popis svjetske baštine, Javna ustanova Priroda Šibensko – kninske županije i Kraš predstavili su jedinstveni suvenir. Ručno rađena Tvrđava sv. Nikole izlivena u bijeloj čokoladi izrađena je u sklopu projekta „Hrvatska baština“, kojim naša najstarija konditorska industrija priprema obilježavanje 110. godišnjice postojanja. Ekskluzivni suvenir predstavljen je u jedinstvenom ambijentu tvrđave pred oko stotinjak uzvanika iz kulturnog i javnog života. Među njima bili su i župan Goran Pauk, te zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta, koji nisu krili ponos što je Šibenik dobio reprezentativni službeni suvenir
09.07.2020, 11:29

Otvoren obradni centra za metal i plastiku Šibensko-kninske županije u prostorijama Poduzetničkog inkubatora

Razvojna agencija Šibensko–kninske županije otvorenjem Centra za obradu metala i plastike Šibensko-kninske županije u Poduzetničkom inkubatoru PIN Šibenik simbolično je obilježila završetak svog Europskog projekta naziva Compete Plamet.
08.07.2020, 12:30

Projektu šibenske Industrijsko-obrtničke škole dodijeljeno je 30.7 milijuna kuna za projekt "Ars Mechanica za nove kompetencije"

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 03. srpnja 2020. godine održano je svečano potpisivanje i uručenje ugovora za poziv ‘Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo’ iz Europskog socijalnog fonda.
07.07.2020, 14:24