Kongres poslodavaca u zdravstvu Hrvatske

25.10.2018, 16:48   /   Ispiši članak

U kongresnom centru u Solarisu danas je otvoren 121. Kongres poslodavaca u zdravstvu Hrvatske koji je okupio preko 400 sudionika.

Teme kongresa su funkcioniranje i poslovanje zdravstvenih ustanova, nova zakonska regulativa u zdravstvu te specifičnost zdravstvenog sustava Republike Hrvatske i zemalja u okruženju.

Otvorenju kongresa nazočila je zamjenica župana Darija Puljić i gradonačelnik Šibenika Željko Burić koji je zaželio dobrodošlicu i uspjeh u radu sudionicima konferencije.

Ministar zdravstva Republike Hrvatske prof.dr. Milan Kujundžić istaknuo je brojne pozitivne pomake koji su ostvareni u sustavu zdravstva te predstavio planirane programe. Na javnom savjetovanju trenutno je  Nacionalni program za probir i rano otkrivanje raka pluća 2019.- 2025., čiji je cilj dijagnostika u ranim stadijima kako bi se povećala mogućnost radikalnog liječenja. Ministarstvo zdravstva u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture te Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu nabavit će 6 brzih brodica za hitni medicinski prijevoz i spašavanje na moru s pripadajućom opremom, a djelovat će na lokacijama: Šibenik, Dubrovnik, Mali Lošinj, Rad, Zadar i Supetar.

U prigodi otvaranja Kongresa govorili su i mr. Dražen Jurković, direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, prof. dr. Krešimir Rotim i prof.dr. Mladen Bušić, a u dvodnevnom programu kroz izlaganja, panel diskusije i okrugle stolove obratit će se niz tema iz domene zdravstva.

Kongres se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović, te pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatske komore medicinskih sestara, Hrvatske ljekarničke komore i Hrvatskog farmaceutskog društva.

  FOTO GALERIJA: Kongres poslodavaca u zdravstvu Hrvatske

  25.10.2018 16:59  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

„Policajac prijatelj pomagač“ – učenici Osnovne škole Jurja Šižgorića educirali se o prometnim pravilima

Policijska uprava provodi akciju kojom se djeca na edukativan način upoznaju s prometnim pravilima i ulogom policajaca.
22.03.2019, 15:03

U okviru projekta HERCULTOUR održana godišnja skupština međunarodne udruge HERA

Domaćin skupštine bila je Šibensko - kninska županija
21.03.2019, 08:56

Novo trajektno pristanište za Kaprijane od idućeg ljeta

Preko 85 posto projekta financirano sredstvima EU
20.03.2019, 15:16