Kongres poduzetnica ponovno okupio mnogobrojne poslovne žene jugoistočne Europe

08.03.2019, 18:28   /   Ispiši članak

Četvrtu godinu zaredom održan je Kongres poduzetnica – najveće poslovno okupljanje žena u poduzetništvu jugoistočne Europe kojem je nazočio župan Goran Pauk.

Na Međunarodni dan žena, 8. ožujka, održano je četvrto izdanje Kongresa poduzetnica u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i Grada Zagreba. Hrvatska zajednica županija i ove je godine partner hvalevrijednog projekta koji potiče žene da se odvaže na poslovne pothvate, ali i koji ukazuje na primjere poslovnog uspjeha žena diljem Europe.

„Ravnopravan položaj muškaraca i žena promiče opću dobrobit i potencijale za pravedniju Hrvatsku i Europu, koja će u narednim godinama odigrati još veću ulogu u našem gospodarskom razvoju. Ugovori o Europskoj uniji već 72 godine zagovaraju jednaku plaću za jednaki rad, a člankom 3 zagarantirano je promicanje socijalne pravde i zaštite te ravnopravnosti žena i muškaraca“, istaknuo je predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk na otvaranju Kongresa.

Predstavljeni su i laureati projekta Grad/Županija prijatelj ženskog poduzetništva za 2019. godinu.  Ovom inicijativom Virtualnog ženskog poduzetničkog centra potiču se jedinice lokalne i regionalne samouprave na jačanje ženskog poduzetništva te pružanje pomoći ženama na realnom tržištu. Ovogodišnji laureati su Grad Jastrebarsko, Varaždinska, Međimurska i Krapinsko-zagorska županija. Povelju su u ime županije primile Jasna Petek (Krapinsko-zagorska županija), Natalija Martinčević (Varaždinska županija) i Sandra Herman (Međimurska županija).

„U godini u kojoj su velike Europske zemlje poput Njemačke, Velike Britanije i Poljske obilježile stotu obljetnicu ženskog prava glasa, Europska unija pokrenula je niz kampanja kojima se ukazuje na važnost jednake participacije žena i muškaraca na izvršnim funkcijama. U Hrvatskoj se, primjerice, broj žena na izvršnim funkcijama u regionalnoj politici nakon lokalnih izbora povećao – ne mnogo, ali dovoljno da nam ipak pokaže da smo pokrenuli promjenu. To je znak da je pitanje ravnopravnosti prisutno na svim razinama i pokazatelj je sve veće građanske svijesti“, istaknuo je Pauk.

Na četiri panela tijekom Kongresa raspravljalo se o učinkovitom poduzetništvu, muškoj dominaciji, suradnji poduzetnica te promociji zdravog života, a sudionici su mogli slušati predavanja Srđana Štimca, suca Visokog trgovačkog suda RH i predsjednika Hrvatske udruge za mirenje, Marice Dusper, članice Uprave Zagrebačkog holdinga, Gordane Kadoić, vlasnice i direktorice tvrtke Adria Corporate i psihologa Darka Sambola, Održan je i business speed dating te modna revija dizajnerice Mihaele Marković.

Pokrovitelji Kongresa su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

  FOTO GALERIJA: Kongres poduzetnica ponovno okupio mnogobrojne poslovne žene jugoistočne Europe

  08.03.2019 18:32  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Sjećanje na 17. rujna 1991.

Župan Goran Pauk u sklopu obilježavanja 28. obljetnice Spomendana Rujanskog rata, u ime Šibensko-kninske županije, zapalio je svijeću kod kapelice na šibenskom mostu u spomen na Marinka Karduma, mladog pripadnik specijalne policije koji je bio prva žrtva obrane Šibenika, a poginuo je na današnji dan 1991. godine.
17.09.2019, 12:30

U Muzeju grada Šibenika održana završna konferencija projekta Hercultour

Danas se u Muzeju grada Šibenika održala završna konferencija projekta HERCULTOUR - strateškog projekta vrijednog 1,17 milijuna eura koji se financira putem Standard + poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020.
16.09.2019, 15:07

Župan Goran Pauk sudjeluje na 8. forumu poljskih i hrvatskih regija

Župan Šibensko-kninske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk sudjeluje na osmom susretu poljskih i hrvatskih regija koji se održava od 12. do 14. rujna u gradu Zielona Góra u Lubuškom vojvodstvu.
13.09.2019, 13:28