Japanska veleposlanica NJ. E. gđa. Misako Kaji u nastupnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji

03.10.2019, 16:11   /   Ispiši članak

U nastupnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji i Gradu Šibeniku danas boravi japanska veleposlanica NJ. E. gđa. Misako Kaji.

Tom prigodom u Uredu župana primili su je župan Goran Pauk i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta.

Župan Pauk i zamjenik gradonačelnika Mileta predstavili su je gospodarske, kulturne i turističke potencijale našega grada i županije.

“Udio japanskih turista u Šibensko-kninskoj županiji nije velik, ali ima tendenciju rasta. U prvih devet mjeseci ove godine ih je 32% više nego prošle godine, što nije malo“, kazao je zupan Pauk.

Župan je veleposlanici zahvalio na dosadašnjoj dobroj suradnji Šibensko-kninske županije i Japana, pri tom misleći na financijsku pomoći Vlade Japana za izgradnju lokalne vodovodne mreže naselja Radučić u Općini Ervenik.

Nj. E. Misako Kaji je istaknula kako Hrvatska postaje sve zanimljivija japanskom tržištu, te iskazala spremnost da se za vrijeme njezina mandata gospodarska i bilateralna suradnja između Hrvatske i Japana bude još intenzivnija. Istaknula je da preko Hrvatske želi ostvariti bolju suradnju sa svim zemljama EU. Veleposlanica je navela da Hrvatska ima jako puno sportaša poznatih u Japanu, te da su jako ponosni što će se Olimpijske igre održati slijedeće godine održati u Tokiju.

Inače japanska veleposlanica Nj.E. gđa Misako Kaji stigla je u Hrvatsku krajem lipnja, a ovo je njezin prvi posjet Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji. U pratnji veleposlanice bio je i prvi tajnik u veleposlanstvu g. Norifumi Koike.

 

 

  FOTO GALERIJA: Japanska veleposlanica NJ. E. gđa. Misako Kaji u nastupnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji

  03.10.2019 16:12  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

U Kninu otvoreno reciklažno dvorište

Danas je gradonačelnik Knina, Marko Jelić otvorio reciklažno dvorište vrijedno cca 2,8 milijuna kuna, sufinancirano bespovratnim sredstvima iz Kohezijskog fonda Europske unije. Otvorenju reciklažnog dvorišta nazočio je župan Goran Pauk sa svojim suradnicima.
prije 13 sata

U Kninu održan radni sastanak na temu stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar održao je danas u Kninu radni sastanak na temu stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima Šibensko-kninske županije.
18.10.2019, 16:36

Kroz Erasmus+ projekt splitski učenici obrađivat će tvrđavu sv. Nikole i katedralu sv. Jakova

Zamjenik župana Nikola Blažević jučer je u Muzeju grada Šibenika pozdravio učenike i nastavnike Graditeljsko geodetske tehničke škole iz Splita koji su u sklopu Erasmus+ projekta posjetili Šibenik.
18.10.2019, 09:02