Japanska veleposlanica NJ. E. gđa. Misako Kaji u nastupnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji

03.10.2019, 16:11   /   Ispiši članak

U nastupnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji i Gradu Šibeniku danas boravi japanska veleposlanica NJ. E. gđa. Misako Kaji.

Tom prigodom u Uredu župana primili su je župan Goran Pauk i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta.

Župan Pauk i zamjenik gradonačelnika Mileta predstavili su je gospodarske, kulturne i turističke potencijale našega grada i županije.

“Udio japanskih turista u Šibensko-kninskoj županiji nije velik, ali ima tendenciju rasta. U prvih devet mjeseci ove godine ih je 32% više nego prošle godine, što nije malo“, kazao je zupan Pauk.

Župan je veleposlanici zahvalio na dosadašnjoj dobroj suradnji Šibensko-kninske županije i Japana, pri tom misleći na financijsku pomoći Vlade Japana za izgradnju lokalne vodovodne mreže naselja Radučić u Općini Ervenik.

Nj. E. Misako Kaji je istaknula kako Hrvatska postaje sve zanimljivija japanskom tržištu, te iskazala spremnost da se za vrijeme njezina mandata gospodarska i bilateralna suradnja između Hrvatske i Japana bude još intenzivnija. Istaknula je da preko Hrvatske želi ostvariti bolju suradnju sa svim zemljama EU. Veleposlanica je navela da Hrvatska ima jako puno sportaša poznatih u Japanu, te da su jako ponosni što će se Olimpijske igre održati slijedeće godine održati u Tokiju.

Inače japanska veleposlanica Nj.E. gđa Misako Kaji stigla je u Hrvatsku krajem lipnja, a ovo je njezin prvi posjet Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji. U pratnji veleposlanice bio je i prvi tajnik u veleposlanstvu g. Norifumi Koike.

 

 

  FOTO GALERIJA: Japanska veleposlanica NJ. E. gđa. Misako Kaji u nastupnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji

  03.10.2019 16:12  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Konferencija „Doprinos JLP(R)S demografskoj revitalizaciji Šibensko-kninske i Zadarske županije “

Danas je u dvorani Studentskog doma „fra Lujo Marun“ u Kninu održana treća po redu Konferencija na temu demografske revitalizacije i doprinosa JLP(R)S-a, koja je obuhvatila područje Šibensko-kninske i Zadarske županije izlažući demografske izazove s kojima se ova područja suočavaju, kao i moguća rješenja i primjere dobre prakse.
prije 9 sata

Župan Goran Pauk ponovo imenovan za člana Odbora regija EU

Vlada RH imenovala je članove i zamjenike članova u Odbor regija Europske unije u mandatnom razdoblju 2020.-2025., sukladno Odluci o postupku imenovanja članova i zamjenika članova u Odbor regija Europske unije.
prije 13 sata

Potpisan Sporazum o sufinanciranju Sanacijskog programa lagune na području „Bare“ u gradu Kninu

Sporazum o sufinanciranju Sanacijskog programa s prijedlogom mjera za otklanjanje štete u okolišu-laguna na području „Bare“ u gradu Kninu potpisali su danas u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, zamjenik župana Nikola Blažević, gradonačelnik Knina Marko Jelić i član Uprave DIV Grupe Darko Pappo.
12.12.2019, 18:45