Izrada projekta „Nacionalni plan razvoja obalnog linijskog prometa“

01.02.2019, 14:42   /   Ispiši članak

U postupku je priprema okvira i smjernica razvoja obalnog linijskog pomorskog prometa do 2030.

Šibensko – kninski župan Goran Pauk i suradnici danas su održali radni sastanak na temu projekta „Nacionalni plan razvoja obalnog linijskog pomorskog prometa“ sa ravnateljima Lučke uprave Šibensko – kninske županije, Državne lučke uprave Šibenik, Državne lučke uprave Zadar i Županijske lučke uprave Zadar, predstavnicima Jadrolinije Rijeka, Agencije za obalni i linijski promet, Hrvatske udruge brodara Mare nostrum, JU za prostorno uređenje Šibensko – kninske županije i JU Priroda.

Sastanku su također nazočili i predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Anđelko Petrinić, pomoćnik ministra, Branimir Belančić – Farkaš, načelnik Sektora pomorske plovidbe, pravnih, međunarodnih poslova i EU i Tomislav Budić iz Uprave pomorstva te dekan i profesori Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci koji je u postupku provedbe projekta temeljem sklopljenog Ugovora s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture.

„Imajući u vidu značenje Nacionalnog plana za Republiku Hrvatsku kao i za Vas same kao korisnike rezultata ovog Nacionalnog plana, ovim putem Vas pozivam na zajedničko sudjelovanje kako bismo pri tom u navedeni projekt uključili sve relevantne informacije, razvojne projekte i strategije vezane uz pomorsko - putnički promet“,  kazao je župan Pauk sudionicima sastanka.

Prof.dr.sc. Damir Zec, redoviti profesor Pomorskog fakulteta u Rijeci prezentirao je strateški nacrt projekta kojem je cilj izrada harmoniziranog okvira i smjernica razvoja obalnog linijskog pomorskog prometa za predstojeće razdoblje do 2030. godine, a temeljem kojeg bi se pružila potpora Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture prilikom donošenja i provedbe strateških odluka u razdoblju do 2030. godine.

Nacionalni plan poslužiti će i kao osnova za provedbu projekata u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.- 2020. (OPKK), kao i za programiranje budućeg Operativnog programa za razdoblje 2020.- 2027. u sklopu kojeg će se i osigurati financijska sredstva od strane Ministarstva za provedbu svih mjera koje će biti identificirane ovim Nacionalnim planom.

  FOTO GALERIJA: Izrada projekta „Nacionalni plan razvoja obalnog linijskog prometa“

  01.02.2019 14:48  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Počelo s radom reciklažno dvorište u Drnišu

Čak 85% troškova projekta financirano bespovratnim sredstvima EU
18.04.2019, 15:09

Održan preventivni projekt „Dan kao san“

Edukativno - preventivni program u organizaciji Policijske uprave i Grada Šibenika održan u prostorijama Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik
18.04.2019, 13:34

Ivan Bujas iz Šibensko-kninske županije odlazi na profesionalno i jezično usavršavanje u Liege (Belgija)

Eurodyssee – program razmjene mladih Skupštine europskih regija
18.04.2019, 13:31