Izrada projekta „Nacionalni plan razvoja obalnog linijskog prometa“

01.02.2019, 14:42   /   Ispiši članak

U postupku je priprema okvira i smjernica razvoja obalnog linijskog pomorskog prometa do 2030.

Šibensko – kninski župan Goran Pauk i suradnici danas su održali radni sastanak na temu projekta „Nacionalni plan razvoja obalnog linijskog pomorskog prometa“ sa ravnateljima Lučke uprave Šibensko – kninske županije, Državne lučke uprave Šibenik, Državne lučke uprave Zadar i Županijske lučke uprave Zadar, predstavnicima Jadrolinije Rijeka, Agencije za obalni i linijski promet, Hrvatske udruge brodara Mare nostrum, JU za prostorno uređenje Šibensko – kninske županije i JU Priroda.

Sastanku su također nazočili i predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Anđelko Petrinić, pomoćnik ministra, Branimir Belančić – Farkaš, načelnik Sektora pomorske plovidbe, pravnih, međunarodnih poslova i EU i Tomislav Budić iz Uprave pomorstva te dekan i profesori Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci koji je u postupku provedbe projekta temeljem sklopljenog Ugovora s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture.

„Imajući u vidu značenje Nacionalnog plana za Republiku Hrvatsku kao i za Vas same kao korisnike rezultata ovog Nacionalnog plana, ovim putem Vas pozivam na zajedničko sudjelovanje kako bismo pri tom u navedeni projekt uključili sve relevantne informacije, razvojne projekte i strategije vezane uz pomorsko - putnički promet“,  kazao je župan Pauk sudionicima sastanka.

Prof.dr.sc. Damir Zec, redoviti profesor Pomorskog fakulteta u Rijeci prezentirao je strateški nacrt projekta kojem je cilj izrada harmoniziranog okvira i smjernica razvoja obalnog linijskog pomorskog prometa za predstojeće razdoblje do 2030. godine, a temeljem kojeg bi se pružila potpora Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture prilikom donošenja i provedbe strateških odluka u razdoblju do 2030. godine.

Nacionalni plan poslužiti će i kao osnova za provedbu projekata u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.- 2020. (OPKK), kao i za programiranje budućeg Operativnog programa za razdoblje 2020.- 2027. u sklopu kojeg će se i osigurati financijska sredstva od strane Ministarstva za provedbu svih mjera koje će biti identificirane ovim Nacionalnim planom.

  FOTO GALERIJA: Izrada projekta „Nacionalni plan razvoja obalnog linijskog prometa“

  01.02.2019 14:48  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Uz Dan državnosti Republike Hrvatske položeni vijenci i zapaljene svijeće

Uoči obilježavanja 25. lipnja - Dana državnosti Republike Hrvatske, šibensko - kninski župan Goran Pauk, te njegovi zamjenici Nikola Blažević i Darija Puljić polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj, odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, te svima onima koji su dali svoj život za stvaranje samostalne hrvatske države temeljene na demokratskim načelima.
24.06.2019, 09:29

Uz bogati kulturno zabavni program održan 7. festival Hrvatskog otočnog proizvoda u Prvić Šepurini

Sedmi festival Hrvatskog otočnog proizvoda u Šibensko-kninskoj županiji održao se 22. i 23. lipnja na otoku Prviću.
23.06.2019, 21:11

Obilježena 27. obljetnica oslobođenja Miljevaca

Povodom obilježavanja 27. obljetnice oslobođenja Miljevaca, župan šibensko - kninski Goran Pauk, te njegovi zamjenici Nikola Blažević i Darija Puljić odali su počast poginulim braniteljima u oslobodilačkoj akciji Miljevci polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod Spomen obilježja u Drinovcima.
21.06.2019, 12:27