Izrada projekta „Nacionalni plan razvoja obalnog linijskog prometa“

01.02.2019, 14:42   /   Ispiši članak

U postupku je priprema okvira i smjernica razvoja obalnog linijskog pomorskog prometa do 2030.

Šibensko – kninski župan Goran Pauk i suradnici danas su održali radni sastanak na temu projekta „Nacionalni plan razvoja obalnog linijskog pomorskog prometa“ sa ravnateljima Lučke uprave Šibensko – kninske županije, Državne lučke uprave Šibenik, Državne lučke uprave Zadar i Županijske lučke uprave Zadar, predstavnicima Jadrolinije Rijeka, Agencije za obalni i linijski promet, Hrvatske udruge brodara Mare nostrum, JU za prostorno uređenje Šibensko – kninske županije i JU Priroda.

Sastanku su također nazočili i predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Anđelko Petrinić, pomoćnik ministra, Branimir Belančić – Farkaš, načelnik Sektora pomorske plovidbe, pravnih, međunarodnih poslova i EU i Tomislav Budić iz Uprave pomorstva te dekan i profesori Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci koji je u postupku provedbe projekta temeljem sklopljenog Ugovora s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture.

„Imajući u vidu značenje Nacionalnog plana za Republiku Hrvatsku kao i za Vas same kao korisnike rezultata ovog Nacionalnog plana, ovim putem Vas pozivam na zajedničko sudjelovanje kako bismo pri tom u navedeni projekt uključili sve relevantne informacije, razvojne projekte i strategije vezane uz pomorsko - putnički promet“,  kazao je župan Pauk sudionicima sastanka.

Prof.dr.sc. Damir Zec, redoviti profesor Pomorskog fakulteta u Rijeci prezentirao je strateški nacrt projekta kojem je cilj izrada harmoniziranog okvira i smjernica razvoja obalnog linijskog pomorskog prometa za predstojeće razdoblje do 2030. godine, a temeljem kojeg bi se pružila potpora Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture prilikom donošenja i provedbe strateških odluka u razdoblju do 2030. godine.

Nacionalni plan poslužiti će i kao osnova za provedbu projekata u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.- 2020. (OPKK), kao i za programiranje budućeg Operativnog programa za razdoblje 2020.- 2027. u sklopu kojeg će se i osigurati financijska sredstva od strane Ministarstva za provedbu svih mjera koje će biti identificirane ovim Nacionalnim planom.

  FOTO GALERIJA: Izrada projekta „Nacionalni plan razvoja obalnog linijskog prometa“

  01.02.2019 14:48  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Konferencija „Doprinos JLP(R)S demografskoj revitalizaciji Šibensko-kninske i Zadarske županije “

Danas je u dvorani Studentskog doma „fra Lujo Marun“ u Kninu održana treća po redu Konferencija na temu demografske revitalizacije i doprinosa JLP(R)S-a, koja je obuhvatila područje Šibensko-kninske i Zadarske županije izlažući demografske izazove s kojima se ova područja suočavaju, kao i moguća rješenja i primjere dobre prakse.
prije 9 sata

Župan Goran Pauk ponovo imenovan za člana Odbora regija EU

Vlada RH imenovala je članove i zamjenike članova u Odbor regija Europske unije u mandatnom razdoblju 2020.-2025., sukladno Odluci o postupku imenovanja članova i zamjenika članova u Odbor regija Europske unije.
prije 13 sata

Potpisan Sporazum o sufinanciranju Sanacijskog programa lagune na području „Bare“ u gradu Kninu

Sporazum o sufinanciranju Sanacijskog programa s prijedlogom mjera za otklanjanje štete u okolišu-laguna na području „Bare“ u gradu Kninu potpisali su danas u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, zamjenik župana Nikola Blažević, gradonačelnik Knina Marko Jelić i član Uprave DIV Grupe Darko Pappo.
12.12.2019, 18:45