Hrvatski župani s ministrom Grčićem o Nacrtu prijedloga Zakona o regionalnom razvoju RH

22.10.2013, 15:00   /   Ispiši članak

Župan Goran Pauk, skupa sa županima hrvatskih županija, prisustvovao je danas sastanku s potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom regionalnog razvoja i fondova EU Brankom Grčićem. Tema sastanka, koji se održao u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, je rasprava o Nacrtu prijedloga Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije izradilo je Nacrt prijedloga Zakona o regionalnom razvoju RH koji je bitan za razvoj svih hrvatskih županija,  stoga hrvatski župani žele biti ravnopravni partneri u njegovom donošenju. 

Nacrt prijedloga Zakona o regionalnom razvoju županima su predstavili potpredsjednik Vlade RH i ministar Grčić, te zamjenik ministra Jakša Puljiz i pomoćnik ministra Venko Ćurlin.

Ministar Grčić pozvao je sve aktere kojih se tiče ovo pitanje da komentiraju Nacrt novog zakona te je dodao kako nova regionalna podjela ne dovodi u pitanje postojanje županija, koje će ostati u dosadašnjem obliku. Ministar je kazao kako će pitanje planskih regija ostati otvoreno za daljnji dijalog, naročito zato što se radi o neformalnom udruživanju na pripremi i identifikaciji zajedničkih projekata, što može biti uz plansku formalizaciju regija, ali i bez.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić izrazio je zadovoljstvo smjerom u kojem se kreće komunikacija župana s resornim ministarstvom te istaknuo napredak postignut odlukom da se uključe jedinice lokalne samouprave u dijalog o novom Zakonu.

Cilj donošenja novog Zakona o regionalnom razvoju je unaprijediti zakonska rješenja koja su normirana sadašnjim Zakonom o regionalnom razvoju RH.

 

 

 

  FOTO GALERIJA: Hrvatski župani s ministrom Grčićem o Nacrtu prijedloga Zakona o regionalnom razvoju RH

  22.10.2013 15:02  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i Prva razmjena logoraša u Tepljuhu

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i datum prve razmjene logoraša u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine. Tom prilikom slobodu su dočekala 54 hrvatska vojnika i policajca.
14.08.2019, 09:56

Župan Pauk i gradonačelnik Burić primili najtrofejnijeg izbornika Ivicu Tucka

Povodom osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu u Južnoj Koreji, župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić primili su danas izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivicu Tucka.
07.08.2019, 12:45

Svečano obilježena 24. obljetnica VRO „Oluja“

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu je 5. kolovoza održana središnja svečanost na kojoj je prisustvovao župan Goran Pauk sa zamjenicima Darijom Puljić i Nikolom Blaževićem.
06.08.2019, 11:24