Hrvatski župani s ministrom Grčićem o Nacrtu prijedloga Zakona o regionalnom razvoju RH

22.10.2013, 15:00   /   Ispiši članak

Župan Goran Pauk, skupa sa županima hrvatskih županija, prisustvovao je danas sastanku s potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom regionalnog razvoja i fondova EU Brankom Grčićem. Tema sastanka, koji se održao u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, je rasprava o Nacrtu prijedloga Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije izradilo je Nacrt prijedloga Zakona o regionalnom razvoju RH koji je bitan za razvoj svih hrvatskih županija,  stoga hrvatski župani žele biti ravnopravni partneri u njegovom donošenju. 

Nacrt prijedloga Zakona o regionalnom razvoju županima su predstavili potpredsjednik Vlade RH i ministar Grčić, te zamjenik ministra Jakša Puljiz i pomoćnik ministra Venko Ćurlin.

Ministar Grčić pozvao je sve aktere kojih se tiče ovo pitanje da komentiraju Nacrt novog zakona te je dodao kako nova regionalna podjela ne dovodi u pitanje postojanje županija, koje će ostati u dosadašnjem obliku. Ministar je kazao kako će pitanje planskih regija ostati otvoreno za daljnji dijalog, naročito zato što se radi o neformalnom udruživanju na pripremi i identifikaciji zajedničkih projekata, što može biti uz plansku formalizaciju regija, ali i bez.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić izrazio je zadovoljstvo smjerom u kojem se kreće komunikacija župana s resornim ministarstvom te istaknuo napredak postignut odlukom da se uključe jedinice lokalne samouprave u dijalog o novom Zakonu.

Cilj donošenja novog Zakona o regionalnom razvoju je unaprijediti zakonska rješenja koja su normirana sadašnjim Zakonom o regionalnom razvoju RH.

 

 

 

  FOTO GALERIJA: Hrvatski župani s ministrom Grčićem o Nacrtu prijedloga Zakona o regionalnom razvoju RH

  22.10.2013 15:02  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šibensko-kninska županija sufinacira igrani film „General“

Župan Goran Pauk, nakon usvojenih I. izmjena i dopuna Proračuna za 2019. godinu, potpisao je danas ugovor o sufinanciranju igranog filma i TV serije „General“.
24.05.2019, 16:00

Potpisana Povelja o gospodarskoj suradnji na području metala i plastike

Temeljem uspješne suradnje na Europskom prekograničnom projektu „Compete Plamet“ putem kojeg se na području Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije u posljednje dvije godine kontinuirano osnažuju ljudski, institucionalni i gospodarski kapaciteti u sektoru metala i plastike, danas je u Solarisu održana Konferencija pod nazivom Jačanje gospodarske i institucionalne suradnje Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije na području metala i plastike.
24.05.2019, 14:20

Okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Edukacija za žene u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku nastavak je inicijative Hrvatske zajednice županije pokrenute početkom 2017. godine.
23.05.2019, 11:09