Hrvatska zajednica županija i Udruga poslodavaca u zdravstvu o organizaciji primarne zdravstvene zaštite

11.11.2019, 15:55   /   Ispiši članak

Na sastanku se raspravljalo o otvorenim pitanjima u provedbi Zakona o zdravstvenoj zaštiti (NN 100/18) te njegovom utjecaju na poslovanje i funkcioniranje domova zdravlja

Župan Goran Pauk i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk sastao se danas u Uredu župana s direktorom Udruge poslodavaca u zdravstvu Draženom Jurkovićem.

Tema sastanka bila je provedba Zakona o zdravstvenoj zaštiti na razini primarne zdravstvene zaštite. Sastanku su prisustvovali i Mladen Bušić, ravnatelj Kliničke bolnice Sveti Duh, Ante Ivančić, ravnatelj istarskih domova zdravlja, Helena Bandalović i Nikola Mihaljević kao predstavnici Radne skupine za zdravstvo i socijalnu skrb Hrvatske zajednice županija, predstavnici domova zdravlja Šibenik, Knin i Drniš, a s ciljem da se pronađu rješenja na otvorena pitanja vezana uz organizaciju primarne zdravstvene zaštite.

U Zakonu o zdravstvenoj zaštiti (NN 100/18) stoji da se načelo cjelovitog pristupa primarne zdravstvene zaštite osigurava provođenjem objedinjenih mjera za unaprjeđenje zdravlja i prevenciju bolesti te liječenjem, zdravstvenom njegom, rehabilitacijom i palijativnom skrbi.

„Hrvatska zajednica županija aktivno je sudjelovala u donošenju prijedloga ovoga Zakona kroz svoje članove u radnim skupinama Ministarstva zdravstva, ističući izazove koji su pred županijama u organizaciji primarne zdravstvene zaštite. Kvalitetna zdravstvena usluga za naše građane pretpostavlja dobru organizaciju poslova među svim dionicima, uključujući Ministarstvo zdravstva, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, koncesionare, jedinice lokalne i regionalne samouprave, kao i sve djelatnike bez kojih sustav ne može funkcionirati“, poručuje župan Pauk.

Zajednički cilj je jednako dostupna i jednako kvalitetna javna usluga za sve građane Republike Hrvatske, bez obzira na njihovo mjesto stanovanja ili materijalni status, zbog čega će Hrvatska zajednica županija inicirati sastanak s ministrom Kujundžićem i Udrugom poslodavaca u zdravstvu, zaključeno je na sastanku.

  FOTO GALERIJA: Hrvatska zajednica županija i Udruga poslodavaca u zdravstvu o organizaciji primarne zdravstvene zaštite

  11.11.2019 16:02  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

U Kninu održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara

Na današnji Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, u Kninu je održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara. Prijedlog zakona izradilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a njime će se zaštiti masiv Dinare (Dinara, Troglav i Kamešnica), izvorišni dio i gornji tok rijeke Cetine te krška polja (Hrvatačko, Paško i Vrličko) uz Cetinu u kategoriji parka prirode.
22.05.2020, 15:09

Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

Župan Goran Pauk, vlasnik građevinskog obrta Spahija gradnja g. Ivan Spahija i g. Lino Jajac, nadzor nad izvođenjem radova, potpisali su danas Ugovor o izgradnji Cikloturističkog vidikovca s odmorištem Vrelo Cetine.
21.05.2020, 12:05

Društvu Crvenog križa Šibensko-kninske županije uručena vrijedna donacija

Predstavnici Turske agencije za suradnju i koordinaciju TIKA, isporučili su danas 200 humanitarnih paketa Društvu Crvenog križa Šibensko-kninske županije. Donacija je namijenjena potrebitim građanima naše županije pogođenih krizom prouzročenom koronavirusom. Ukupna vrijednost paketa koji sadrži živežne namirnice iznosi cca. 350 kuna.
19.05.2020, 16:03