Hrvatska zajednica županija i Udruga poslodavaca u zdravstvu o organizaciji primarne zdravstvene zaštite

11.11.2019, 15:55   /   Ispiši članak

Na sastanku se raspravljalo o otvorenim pitanjima u provedbi Zakona o zdravstvenoj zaštiti (NN 100/18) te njegovom utjecaju na poslovanje i funkcioniranje domova zdravlja

Župan Goran Pauk i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk sastao se danas u Uredu župana s direktorom Udruge poslodavaca u zdravstvu Draženom Jurkovićem.

Tema sastanka bila je provedba Zakona o zdravstvenoj zaštiti na razini primarne zdravstvene zaštite. Sastanku su prisustvovali i Mladen Bušić, ravnatelj Kliničke bolnice Sveti Duh, Ante Ivančić, ravnatelj istarskih domova zdravlja, Helena Bandalović i Nikola Mihaljević kao predstavnici Radne skupine za zdravstvo i socijalnu skrb Hrvatske zajednice županija, predstavnici domova zdravlja Šibenik, Knin i Drniš, a s ciljem da se pronađu rješenja na otvorena pitanja vezana uz organizaciju primarne zdravstvene zaštite.

U Zakonu o zdravstvenoj zaštiti (NN 100/18) stoji da se načelo cjelovitog pristupa primarne zdravstvene zaštite osigurava provođenjem objedinjenih mjera za unaprjeđenje zdravlja i prevenciju bolesti te liječenjem, zdravstvenom njegom, rehabilitacijom i palijativnom skrbi.

„Hrvatska zajednica županija aktivno je sudjelovala u donošenju prijedloga ovoga Zakona kroz svoje članove u radnim skupinama Ministarstva zdravstva, ističući izazove koji su pred županijama u organizaciji primarne zdravstvene zaštite. Kvalitetna zdravstvena usluga za naše građane pretpostavlja dobru organizaciju poslova među svim dionicima, uključujući Ministarstvo zdravstva, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, koncesionare, jedinice lokalne i regionalne samouprave, kao i sve djelatnike bez kojih sustav ne može funkcionirati“, poručuje župan Pauk.

Zajednički cilj je jednako dostupna i jednako kvalitetna javna usluga za sve građane Republike Hrvatske, bez obzira na njihovo mjesto stanovanja ili materijalni status, zbog čega će Hrvatska zajednica županija inicirati sastanak s ministrom Kujundžićem i Udrugom poslodavaca u zdravstvu, zaključeno je na sastanku.

  FOTO GALERIJA: Hrvatska zajednica županija i Udruga poslodavaca u zdravstvu o organizaciji primarne zdravstvene zaštite

  11.11.2019 16:02  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Potpisan Sporazum o sufinanciranju Sanacijskog programa lagune na području „Bare“ u gradu Kninu

Sporazum o sufinanciranju Sanacijskog programa s prijedlogom mjera za otklanjanje štete u okolišu-laguna na području „Bare“ u gradu Kninu potpisali su danas u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, zamjenik župana Nikola Blažević, gradonačelnik Knina Marko Jelić i član Uprave DIV Grupe Darko Pappo.
prije 9 sata

Usvojen Proračun Šibensko-kninske županije za 2020. godinu

Danas je u prostorijama Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u Šibeniku, održana 15. sjednica Županijske skupštine na kojoj su vijećnici usvojili svih 18. točaka dnevnog reda.
prije 14 sata

Završna konferencija projekta „Turistička valorizacija Tvrđave sv. Nikole u Kanalu sv. Ante“

Na blagdan sv. Nikole, 6. prosinca 2019., u Interpretacijskom centru Civitas Sacra u Šibeniku održana je završna konferencija projekta "Turistička valorizacija Tvrđave sv. Nikole u Kanalu sv. Ante". Rezultate projekta predstavili su župan Goran Pauk, ravnateljica JU Priroda Šibensko – kninske županije, mr.sc. Anita Babačić Ajduk, glavna projektantica Hrvatskog restauratorskog zavoda, Ana Škevin Mikulandra i dr.sc. Renata Tomljenović, znanstvena suradnica Instituta za turizam iz Zagreba.
06.12.2019, 14:29