Godišnjica sjećanja na košarkaškog Mozarta

07.06.2019, 14:09   /   Ispiši članak

Povodom 26. godišnjice tragične pogibije jednog od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena, Dražena Petrovića, na Baldekinu je upriličen prigodni program uz polaganje cvijeća i paljenje svijeća.

Uz Draženov spomenik ispred košarkaškog igrališta, a potom i pod  Draženov koš u Preradovićevoj ulici na Baldekinu, cvijeće i svijeće položio je u ime Šibensko – kninske županije zamjenik župana Nikola Blažević, izaslanstvo Grada Šibenika na čelu s gradonačelnikom Željkom Burićem, izaslanstva Zajednica sportova Šibensko- kninske županije i Grada Šibenika.

„Naš košarkaški Mozart kako su Dražena zvali, sportski je, ali prije svega ljudski uzor brojnim mladim sportašima, jer je svojim zalaganjem i trudom pokazao da ništa nije nedostižno. Oduševljavao nas je svojim neviđenim talentom i nevjerojatnom lakoćom igranja, a one koji su ga poznavali osvojio je svojom jednostavnošću i vječnim osmijehom koji nikada neće biti zaboravljen.“, kazao je tom prigodom zamjenik župana dodavši kako je zadatak i dužnost svih nas čuvati uspomenu na Dražena.

Okupljenima su se također obratili i gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić, te Miro Kotarac, nekadašnji Draženov trener a danas trener u Školi košarke Dražen Petrović.

Učenici Osnovne škole Jurja Šižgorića, Tonina Vlahov i Ante Vlahov vodili su prigodni program, dok je klapa Bunari otpjevala pjesmu „Život leti kapetane“.

U organizaciji OKK Dražen Petrović i ove godine se od 6. do 9. lipnja održava međunarodni košarkaški turnir pod nazivom ‘Sjećanje na Dražena’. Utakmice će se igrati u sportskoj dvorani na Baldekinu.           

  FOTO GALERIJA: Godišnjica sjećanja na košarkaškog Mozarta

  07.06.2019 14:11  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i Prva razmjena logoraša u Tepljuhu

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i datum prve razmjene logoraša u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine. Tom prilikom slobodu su dočekala 54 hrvatska vojnika i policajca.
14.08.2019, 09:56

Župan Pauk i gradonačelnik Burić primili najtrofejnijeg izbornika Ivicu Tucka

Povodom osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu u Južnoj Koreji, župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić primili su danas izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivicu Tucka.
07.08.2019, 12:45

Svečano obilježena 24. obljetnica VRO „Oluja“

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu je 5. kolovoza održana središnja svečanost na kojoj je prisustvovao župan Goran Pauk sa zamjenicima Darijom Puljić i Nikolom Blaževićem.
06.08.2019, 11:24