Godišnjica sjećanja na košarkaškog Mozarta

07.06.2019, 14:09   /   Ispiši članak

Povodom 26. godišnjice tragične pogibije jednog od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena, Dražena Petrovića, na Baldekinu je upriličen prigodni program uz polaganje cvijeća i paljenje svijeća.

Uz Draženov spomenik ispred košarkaškog igrališta, a potom i pod  Draženov koš u Preradovićevoj ulici na Baldekinu, cvijeće i svijeće položio je u ime Šibensko – kninske županije zamjenik župana Nikola Blažević, izaslanstvo Grada Šibenika na čelu s gradonačelnikom Željkom Burićem, izaslanstva Zajednica sportova Šibensko- kninske županije i Grada Šibenika.

„Naš košarkaški Mozart kako su Dražena zvali, sportski je, ali prije svega ljudski uzor brojnim mladim sportašima, jer je svojim zalaganjem i trudom pokazao da ništa nije nedostižno. Oduševljavao nas je svojim neviđenim talentom i nevjerojatnom lakoćom igranja, a one koji su ga poznavali osvojio je svojom jednostavnošću i vječnim osmijehom koji nikada neće biti zaboravljen.“, kazao je tom prigodom zamjenik župana dodavši kako je zadatak i dužnost svih nas čuvati uspomenu na Dražena.

Okupljenima su se također obratili i gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić, te Miro Kotarac, nekadašnji Draženov trener a danas trener u Školi košarke Dražen Petrović.

Učenici Osnovne škole Jurja Šižgorića, Tonina Vlahov i Ante Vlahov vodili su prigodni program, dok je klapa Bunari otpjevala pjesmu „Život leti kapetane“.

U organizaciji OKK Dražen Petrović i ove godine se od 6. do 9. lipnja održava međunarodni košarkaški turnir pod nazivom ‘Sjećanje na Dražena’. Utakmice će se igrati u sportskoj dvorani na Baldekinu.           

  FOTO GALERIJA: Godišnjica sjećanja na košarkaškog Mozarta

  07.06.2019 14:11  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Na tvrđavi sv. Niklole predstavljen jedinstveni slatki suvenir – tvrđava izlivena u raskošnoj bijeloj čokoladi

Povodom treće obljetnice uvrštenja Tvrđave sv. Nikole na UNESCO popis svjetske baštine, Javna ustanova Priroda Šibensko – kninske županije i Kraš predstavili su jedinstveni suvenir. Ručno rađena Tvrđava sv. Nikole izlivena u bijeloj čokoladi izrađena je u sklopu projekta „Hrvatska baština“, kojim naša najstarija konditorska industrija priprema obilježavanje 110. godišnjice postojanja. Ekskluzivni suvenir predstavljen je u jedinstvenom ambijentu tvrđave pred oko stotinjak uzvanika iz kulturnog i javnog života. Među njima bili su i župan Goran Pauk, te zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta, koji nisu krili ponos što je Šibenik dobio reprezentativni službeni suvenir
09.07.2020, 11:29

Otvoren obradni centra za metal i plastiku Šibensko-kninske županije u prostorijama Poduzetničkog inkubatora

Razvojna agencija Šibensko–kninske županije otvorenjem Centra za obradu metala i plastike Šibensko-kninske županije u Poduzetničkom inkubatoru PIN Šibenik simbolično je obilježila završetak svog Europskog projekta naziva Compete Plamet.
08.07.2020, 12:30

Projektu šibenske Industrijsko-obrtničke škole dodijeljeno je 30.7 milijuna kuna za projekt "Ars Mechanica za nove kompetencije"

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 03. srpnja 2020. godine održano je svečano potpisivanje i uručenje ugovora za poziv ‘Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo’ iz Europskog socijalnog fonda.
07.07.2020, 14:24