Godišnjica sjećanja na košarkaškog Mozarta

07.06.2019, 14:09   /   Ispiši članak

Povodom 26. godišnjice tragične pogibije jednog od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena, Dražena Petrovića, na Baldekinu je upriličen prigodni program uz polaganje cvijeća i paljenje svijeća.

Uz Draženov spomenik ispred košarkaškog igrališta, a potom i pod  Draženov koš u Preradovićevoj ulici na Baldekinu, cvijeće i svijeće položio je u ime Šibensko – kninske županije zamjenik župana Nikola Blažević, izaslanstvo Grada Šibenika na čelu s gradonačelnikom Željkom Burićem, izaslanstva Zajednica sportova Šibensko- kninske županije i Grada Šibenika.

„Naš košarkaški Mozart kako su Dražena zvali, sportski je, ali prije svega ljudski uzor brojnim mladim sportašima, jer je svojim zalaganjem i trudom pokazao da ništa nije nedostižno. Oduševljavao nas je svojim neviđenim talentom i nevjerojatnom lakoćom igranja, a one koji su ga poznavali osvojio je svojom jednostavnošću i vječnim osmijehom koji nikada neće biti zaboravljen.“, kazao je tom prigodom zamjenik župana dodavši kako je zadatak i dužnost svih nas čuvati uspomenu na Dražena.

Okupljenima su se također obratili i gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić, te Miro Kotarac, nekadašnji Draženov trener a danas trener u Školi košarke Dražen Petrović.

Učenici Osnovne škole Jurja Šižgorića, Tonina Vlahov i Ante Vlahov vodili su prigodni program, dok je klapa Bunari otpjevala pjesmu „Život leti kapetane“.

U organizaciji OKK Dražen Petrović i ove godine se od 6. do 9. lipnja održava međunarodni košarkaški turnir pod nazivom ‘Sjećanje na Dražena’. Utakmice će se igrati u sportskoj dvorani na Baldekinu.           

  FOTO GALERIJA: Godišnjica sjećanja na košarkaškog Mozarta

  07.06.2019 14:11  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Radni posjet ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesne Bedeković Šibensko-kninskoj županiji

U okviru službenog posjeta Šibensko-kninskoj županiji ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković danas je u Uredu župana održala radni sastanak sa županom Goranom Paukom i njegovim suradnicima te ravnateljima ustanova socijalne skrbi s područja Šibensko-kninske županije kojima je ministarstvo osnivač.
prije 14 sata

Svečano potpisan Ugovor za izgradnju Studentskog doma Palacin

Ugovor o izvođenju građevinskih i obrtničkih radova na izgradnji Studentskog doma Palacin vrijedan 68.584.392,25 kuna potpisali su danas na tvrđavi Barone v. d. dekanice Veleučilišta u Šibeniku mr. sc. Tanja Radić Lakoš i izvođači radova Lavčević d.d. i Lavčević-inženjering i d.o.o. iz Splita.
15.10.2019, 19:06

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dodijelilo sredstva za energetsku obnovu Cvjetnog doma i Doma za starije i nemoćne osobe Knin

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić na tvrđavi Barone potpisao je danas 17 ugovora ukupne vrijednosti oko 100 milijuna kuna.
15.10.2019, 18:27