Godišnjica sjećanja na košarkaškog Mozarta

07.06.2019, 14:09   /   Ispiši članak

Povodom 26. godišnjice tragične pogibije jednog od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena, Dražena Petrovića, na Baldekinu je upriličen prigodni program uz polaganje cvijeća i paljenje svijeća.

Uz Draženov spomenik ispred košarkaškog igrališta, a potom i pod  Draženov koš u Preradovićevoj ulici na Baldekinu, cvijeće i svijeće položio je u ime Šibensko – kninske županije zamjenik župana Nikola Blažević, izaslanstvo Grada Šibenika na čelu s gradonačelnikom Željkom Burićem, izaslanstva Zajednica sportova Šibensko- kninske županije i Grada Šibenika.

„Naš košarkaški Mozart kako su Dražena zvali, sportski je, ali prije svega ljudski uzor brojnim mladim sportašima, jer je svojim zalaganjem i trudom pokazao da ništa nije nedostižno. Oduševljavao nas je svojim neviđenim talentom i nevjerojatnom lakoćom igranja, a one koji su ga poznavali osvojio je svojom jednostavnošću i vječnim osmijehom koji nikada neće biti zaboravljen.“, kazao je tom prigodom zamjenik župana dodavši kako je zadatak i dužnost svih nas čuvati uspomenu na Dražena.

Okupljenima su se također obratili i gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić, te Miro Kotarac, nekadašnji Draženov trener a danas trener u Školi košarke Dražen Petrović.

Učenici Osnovne škole Jurja Šižgorića, Tonina Vlahov i Ante Vlahov vodili su prigodni program, dok je klapa Bunari otpjevala pjesmu „Život leti kapetane“.

U organizaciji OKK Dražen Petrović i ove godine se od 6. do 9. lipnja održava međunarodni košarkaški turnir pod nazivom ‘Sjećanje na Dražena’. Utakmice će se igrati u sportskoj dvorani na Baldekinu.           

  FOTO GALERIJA: Godišnjica sjećanja na košarkaškog Mozarta

  07.06.2019 14:11  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šesti sastanak Vlade RH i župana: Razvijen je intenzivan dijalog s lokalnom i regionalnom samoupravom

Zadarska županija bila je domaćin šestog sastanka Vlade Republike Hrvatske i župana, održanog u petak 14. lipnja na Sveučilištu u Zadru.
14.06.2019, 23:45

Šibensko-kninski župan Goran Pauk: Revitalizacija Tvrđave sv. Nikole u Kanalu sv. Ante naš je životni projekt

Novinari ekskluzivno zavirili unutar zidina ponosnog morskog čuvara Šibenika UNESCO-ov biser će biti moguće posjetiti nakon subote
13.06.2019, 17:46

Potpisan ugovor za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom Šibensko-kninske županije

Priča o sustavu gospodarenja otpadom na području Šibensko-kninske županije započela je još 2007. godine kada je Šibensko-kninska županija, kao županijski koordinator, pokrovitelj i sudionik projekta uspostave Centra za gospodarenje otpadom, potpisala s gradovima i općinama na području županije Glavni sporazum o regionalnom-županijskom centru za gospodarenje otpadom - Bikarac.
13.06.2019, 17:01