EU fondovi mijenjaju županije

23.08.2019, 16:59   /   Ispiši članak

Ministar Marko Pavić u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji

Ministar regionalnog razvoja i EU fondova Marko Pavić danas boravi u službenom posjetu Šibensko-kninskoj županiji. Tom prilikom u Uredu župana održao je radni sastanak s županom Goranom Paukom i njegovim suradnicima. Na sastanku se razgovaralo o EU projektima koji se provode na području naše županije, o projektima koji su u planu i za koje se planiraju zatražiti EU sredstava, te mogućnostima razvoja manjih mjesta i otoka kroz EU fondove.

Poseban naglasak stavljen je na Zagoru a sve s ciljem zadržavanja stanovništva, povratka iseljenih stanovnika kao i o njenom turističkom razvoju kroz potencijal koji ima. Također je bilo riječi o razvojnim sporazumima, kroz koje bi se realizirale bitne stvari za koje smo se u našim strategijama opredijelili.

„Šibensko-kninska županija je uspješna po povlačenju EU sredstava što pokazuje brojka od 1,6 milijuna kuna ugovorenih projekata, a ono što posebno veseli nisu samo brojke, već da europski fondovi mijenjaju županiju i osiguravaju bolji život ljudima koji žive na ovom prostoru, kako u Zagori tako i u priobalnom dijelu i na otocima“, kazao je ministar Pavić.

Župan Goran Pauk upoznao je ministra s ključnim projektima koje provodi županijska administracija kao što su nastavak projekta tvrđave sv. Nikole, projekt zaštite suhozidne tradicijske gradnje HEREDITAS koji je strateški projekt dizajniran kao odgovor na zapuštenu i slabo turistički valoriziranu suhozidnu gradnju i kulturna dobra u našoj županiji, projektu razvoja širokopojasne infrastrukture slijedeće generacije koja je ključ za razvoj ruralnog područja, projektu Centra kompetentnosti u strojarstvu, te drugim projektima na području županije koje provode druge administracije na području Šibensko-kninske županije.

Po završetku sastanka ministar Marko Pavić u pratnji župana Gorana Pauka i suradnika obišao je poduzetničko poslovnu infrastrukturu Adriatic Business Center (ABC), projekt vrijedan 20 milijuna kuna. Projektom će se rekonstruirati i opremiti poslovna zgrada na prostoru Ražina u Šibeniku u svrhu pružanja novih i kvalitetnijih usluga malim i srednjim poduzećima te poduzetničkim potpornim institucijama na području Šibensko-kninske županije.       

Tijekom današnjeg posjeta ministar Pavić je obišao projekt revitalizacije tvrđave sv. Ivana u Šibeniku i Konjički klub za terapijsko jahanje „Kolan“.

 

  FOTO GALERIJA: EU fondovi mijenjaju županije

  23.08.2019 17:01  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Svečanim presijecanjem vrpce otvoren Društveni dom u Unešiću i nerazvrstana cesta Unešić – Vinovo Donje

Danas su u Unešiću župan Goran Pauk, načelnik Općine Unešić Živko Bulat, državni tajnik u Ministarstvu branitelja, Ivan Vukić i ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Matilda Copić svečanim presijecanjem vrpce otvorili Društveni dom u Unešiću i nerazvrstanu cestu Unešić – Vinovo Donje.
20.09.2019, 13:52

Ministar turizma Gari Cappelli u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji i Gradu Šibeniku

Ministar turizma Gari Cappelli, u pratnji državnog tajnika Tončija Glavine na tvrđavi Barone održao je radni sastanak sa županom Goranom Paukom i gradonačelnikom Grada Šibenika Željkom Burićem i njihovim suradnicima. Na sastanku, koji je bio zatvoren za javnost, razgovaralo se o pozitivnoj turističkoj sezoni u Šibensko-kninskoj županiji i Gradu Šibeniku.
20.09.2019, 13:22

IV. Regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš

U Vodicama je jučer počela IV. Regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš koja je već zauzela svoje istaknuto mjesto u regiji. Konferencija je okupila oko tri stotine sudionika iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije sa preko sto stručnih radova – predstavnike tijela državne uprave, ovlaštenike na poslovima zaštite okoliša, poduzetnike i investitore te udruge civilnog društva, koji će naredna dva dana raspravljati o aktualnim temama iz područja zaštite okoliša.
20.09.2019, 11:05