EU fondovi mijenjaju županije

23.08.2019, 16:59   /   Ispiši članak

Ministar Marko Pavić u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji

Ministar regionalnog razvoja i EU fondova Marko Pavić danas boravi u službenom posjetu Šibensko-kninskoj županiji. Tom prilikom u Uredu župana održao je radni sastanak s županom Goranom Paukom i njegovim suradnicima. Na sastanku se razgovaralo o EU projektima koji se provode na području naše županije, o projektima koji su u planu i za koje se planiraju zatražiti EU sredstava, te mogućnostima razvoja manjih mjesta i otoka kroz EU fondove.

Poseban naglasak stavljen je na Zagoru a sve s ciljem zadržavanja stanovništva, povratka iseljenih stanovnika kao i o njenom turističkom razvoju kroz potencijal koji ima. Također je bilo riječi o razvojnim sporazumima, kroz koje bi se realizirale bitne stvari za koje smo se u našim strategijama opredijelili.

„Šibensko-kninska županija je uspješna po povlačenju EU sredstava što pokazuje brojka od 1,6 milijuna kuna ugovorenih projekata, a ono što posebno veseli nisu samo brojke, već da europski fondovi mijenjaju županiju i osiguravaju bolji život ljudima koji žive na ovom prostoru, kako u Zagori tako i u priobalnom dijelu i na otocima“, kazao je ministar Pavić.

Župan Goran Pauk upoznao je ministra s ključnim projektima koje provodi županijska administracija kao što su nastavak projekta tvrđave sv. Nikole, projekt zaštite suhozidne tradicijske gradnje HEREDITAS koji je strateški projekt dizajniran kao odgovor na zapuštenu i slabo turistički valoriziranu suhozidnu gradnju i kulturna dobra u našoj županiji, projektu razvoja širokopojasne infrastrukture slijedeće generacije koja je ključ za razvoj ruralnog područja, projektu Centra kompetentnosti u strojarstvu, te drugim projektima na području županije koje provode druge administracije na području Šibensko-kninske županije.

Po završetku sastanka ministar Marko Pavić u pratnji župana Gorana Pauka i suradnika obišao je poduzetničko poslovnu infrastrukturu Adriatic Business Center (ABC), projekt vrijedan 20 milijuna kuna. Projektom će se rekonstruirati i opremiti poslovna zgrada na prostoru Ražina u Šibeniku u svrhu pružanja novih i kvalitetnijih usluga malim i srednjim poduzećima te poduzetničkim potpornim institucijama na području Šibensko-kninske županije.       

Tijekom današnjeg posjeta ministar Pavić je obišao projekt revitalizacije tvrđave sv. Ivana u Šibeniku i Konjički klub za terapijsko jahanje „Kolan“.

 

  FOTO GALERIJA: EU fondovi mijenjaju županije

  23.08.2019 17:01  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Sastao se Stožer civilne zaštite: U Šibensko-kninskoj županiji nema koronavirusa, situacija je pod kontrolom

U četvrtak 27. veljače, održana je sjednica Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije.
27.02.2020, 15:20

U Kninu održan okrugli stol na temu "Klimatske promjene - izazovi za civilnu zaštitu"

U sklopu aktivnosti obilježavanja Dana civilne zaštite, Služba civilne zaštite Šibenik u suradnji sa Šibensko–kninskom županijom, Gradom Kninom i Veleučilištem "Marko Marulić" u Kninu je organizirala okrugli stol na temu "Klimatske promjene - izazovi za civilnu zaštitu".
26.02.2020, 14:30

Župan Goran Pauk predao ključeve sanitetskih vozila ravnatelju Zavodu za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije

Župan Goran Pauk predao je danas ključeve dva nova sanitetska vozila ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislavu Jukiću.
26.02.2020, 13:14