Dovršetak energetske obnove Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu

10.01.2019, 13:24   /   Ispiši članak

Uspješno dovršena sva tri projekta energetske obnove u školama na području Šibensko - kninske županije

U Srednjoj školi Ivana Meštrovića u Drnišu održana je danas završna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Srednje škole Ivana Meštrovića". Konferenciji su uz šibensko – kninskog župana Gorana Pauka, njegove suradnike i ravnatelja škole Ivana Zeljka, nazočili gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja, predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te predstavnici JU Razvojne agencije Šibensko – kninske županije.

„ Šibensko – kninska županija sufinancirala je energetske obnove tri škole kojima smo osnivači: OŠ Kistanje, SŠ Ivana Meštrovića Drniš i OŠ Domovinske zahvalnosti Knin. Županija je u sufinanciranju sudjelovala s iznosom od 25 posto, dok je 40 posto sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj a 35 posto iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekta na lokalnoj i regionalnoj razini pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU“ istaknuo je župan Pauk i zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta.

Projekt, započet u kolovozu 2017. godine, pripremila je i provela Srednja škola Ivana Meštrovića u suradnji s Razvojnom agencijom Šibensko – kninske županije koja je ujedno sudjelovala i u njegovoj provedbi.

Uspješnim dovršetkom projekta škola je dobila zamijenjene fasadne zatvore, postavljeni su novi toplinski oblozi vanjskih zidova,  pojačani su toplinski oblozi ravnih krovnih ploča sa obnovom hidroizolacije čime su ostvarene energetske uštede, smanjenje emisije CO2 od preko 87 posto te je postignut energetski razred škole A+.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.972.141,03 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj sufinancira 797.043,43 kn, Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini 668.294,68 kn, dok preostalih 506.802,92 kn sufinancira Šibensko-kninska županija.

Podsjetimo, dovršetkom ove energetske obnove uspješno su dovršeni projekti energetske obnove u tri odgojno – obrazovne ustanove na području Šibensko – kninske županije: SŠ Ivana Meštrovića u Drnišu, OŠ Kistanje i OŠ Domovinske zahvalnosti Knin čime su postignute značajne financijske i energetske uštede, doprinijelo se očuvanju okoliša, poboljšanju i unaprjeđenju školskog standarda kao i ravnomjernom razvoju Šibensko – kninske županije.

  FOTO GALERIJA: Dovršetak energetske obnove Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu

  10.01.2019 13:32  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šesti sastanak Vlade RH i župana: Razvijen je intenzivan dijalog s lokalnom i regionalnom samoupravom

Zadarska županija bila je domaćin šestog sastanka Vlade Republike Hrvatske i župana, održanog u petak 14. lipnja na Sveučilištu u Zadru.
14.06.2019, 23:45

Šibensko-kninski župan Goran Pauk: Revitalizacija Tvrđave sv. Nikole u Kanalu sv. Ante naš je životni projekt

Novinari ekskluzivno zavirili unutar zidina ponosnog morskog čuvara Šibenika UNESCO-ov biser će biti moguće posjetiti nakon subote
13.06.2019, 17:46

Potpisan ugovor za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom Šibensko-kninske županije

Priča o sustavu gospodarenja otpadom na području Šibensko-kninske županije započela je još 2007. godine kada je Šibensko-kninska županija, kao županijski koordinator, pokrovitelj i sudionik projekta uspostave Centra za gospodarenje otpadom, potpisala s gradovima i općinama na području županije Glavni sporazum o regionalnom-županijskom centru za gospodarenje otpadom - Bikarac.
13.06.2019, 17:01