„Djevojčica koja je previše čitala“ zatvorila Međunarodni dječji festival

01.07.2019, 12:28   /   Ispiši članak

Mjuziklom 'Djevojčica koja je previše čitala' dramskog studija Učilišta Zagrebačkog kazališta mladih i spuštanjem festivalske zastave pred prepunom Ljetnom pozornicom u Šibeniku u subotu 29. lipnja, zatvoreno je ovogodišnje 59. izdanje Međunarodnog dječjeg festivala.

Uoči zatvaranja festivala, publici se obratio zamjenik šibensko – kninskog župana Nikola Blažević.

„Iza nas je 59. po redu Međunarodni dječji festival na kojem su bili sudionici iz 17 zemalja. Obavljen je odličan posao i hvala svima koji su to omogućili, sudionicima, organizatorima i ponajviše djeci koja su svojom kreativnošću doprinijela da ovo bude još jedno odlično izdanje. Pred nama je jubilarno 60. izdanje festivala i nadam se da se vidimo i dogodine na ovom mjestu'“, kazao je zamjenik Blažević pred prepunom Ljetnom pozornicom.

Tradicionalno, šibenski mališani su za zatvaranje festivala nakon spuštanja festivalske zastave izveli himnu 'Zdravo maleni', dok su uoči završne predstave, Krila Oluje izvela akrobatski program na nebu iznad Šibenika.

Šibenik je tako tijekom dva tjedna festivala i ove godine bio centar umjetničkog stvaralaštva za djecu, uz brojne radionice te bogati glazbeni, zabavni, scenski i kazališni program.

 

  FOTO GALERIJA: „Djevojčica koja je previše čitala“ zatvorila Međunarodni dječji festival

  01.07.2019 12:31  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Župan Goran Pauk posjetio mlade OPG-ovce, korisnike županijskih subvencija za poljoprivrednike

Vrijedni mladi ljudi vratili se poljoprivredi.
prije 10 sata

Ministar Butković u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji

Najavljeni novi infrastrukturni cestovni projekti
23.09.2020, 15:28

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved obišao radove na izgradnji Veteranskog centra u Šibeniku

Radove na izgradnji Veteranskog centra u Šibeniku obišao je danas potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u nazočnosti župana Gorana Pauka, gradonačelnika Šibenika Željka Burića te predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
22.09.2020, 13:59