„Djevojčica koja je previše čitala“ zatvorila Međunarodni dječji festival

01.07.2019, 12:28   /   Ispiši članak

Mjuziklom 'Djevojčica koja je previše čitala' dramskog studija Učilišta Zagrebačkog kazališta mladih i spuštanjem festivalske zastave pred prepunom Ljetnom pozornicom u Šibeniku u subotu 29. lipnja, zatvoreno je ovogodišnje 59. izdanje Međunarodnog dječjeg festivala.

Uoči zatvaranja festivala, publici se obratio zamjenik šibensko – kninskog župana Nikola Blažević.

„Iza nas je 59. po redu Međunarodni dječji festival na kojem su bili sudionici iz 17 zemalja. Obavljen je odličan posao i hvala svima koji su to omogućili, sudionicima, organizatorima i ponajviše djeci koja su svojom kreativnošću doprinijela da ovo bude još jedno odlično izdanje. Pred nama je jubilarno 60. izdanje festivala i nadam se da se vidimo i dogodine na ovom mjestu'“, kazao je zamjenik Blažević pred prepunom Ljetnom pozornicom.

Tradicionalno, šibenski mališani su za zatvaranje festivala nakon spuštanja festivalske zastave izveli himnu 'Zdravo maleni', dok su uoči završne predstave, Krila Oluje izvela akrobatski program na nebu iznad Šibenika.

Šibenik je tako tijekom dva tjedna festivala i ove godine bio centar umjetničkog stvaralaštva za djecu, uz brojne radionice te bogati glazbeni, zabavni, scenski i kazališni program.

 

  FOTO GALERIJA: „Djevojčica koja je previše čitala“ zatvorila Međunarodni dječji festival

  01.07.2019 12:31  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Sjećanje na 17. rujna 1991.

Župan Goran Pauk u sklopu obilježavanja 28. obljetnice Spomendana Rujanskog rata, u ime Šibensko-kninske županije, zapalio je svijeću kod kapelice na šibenskom mostu u spomen na Marinka Karduma, mladog pripadnik specijalne policije koji je bio prva žrtva obrane Šibenika, a poginuo je na današnji dan 1991. godine.
17.09.2019, 12:30

U Muzeju grada Šibenika održana završna konferencija projekta Hercultour

Danas se u Muzeju grada Šibenika održala završna konferencija projekta HERCULTOUR - strateškog projekta vrijednog 1,17 milijuna eura koji se financira putem Standard + poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020.
16.09.2019, 15:07

Župan Goran Pauk sudjeluje na 8. forumu poljskih i hrvatskih regija

Župan Šibensko-kninske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk sudjeluje na osmom susretu poljskih i hrvatskih regija koji se održava od 12. do 14. rujna u gradu Zielona Góra u Lubuškom vojvodstvu.
13.09.2019, 13:28