Dani hrvatskog pršuta 2019.

26.04.2019, 14:56   /   Ispiši članak

Dani hrvatskog pršuta manifestacija je inspirirana bogatom gastronomskom ponudom jadranskih regija Hrvatske. Promovira izvornu i tradicionalnu hranu, povezuje profesionalce, poslovnu zajednicu, educira, te nudi i pokriva najvažnije segmente u prehrambenoj industriji u sektoru proizvodnje pršuta.

Zamjenica šibensko – kninskog župana Darija Puljić sudjelovala je danas na stručno - edukativnom skupu „Dani hrvatskog pršuta 2019.“ koji se održava u Hotelu International u Zagrebu u organizaciji Klastera hrvatskog pršuta.

Cilj ove manifestacije je promoviranje tradicionalnog gastronomskog proizvoda pršuta, kao i očuvanje njegove izvornosti i autohtonosti, odnosno očuvanje gastronomske baštine jadranskih regija. Zahvaljujući svojim specifičnostima proizvodnje, kulturnom i povijesnom nasljeđu u Republici Hrvatskoj se proizvode četiri certificirane vrste pršuta: Drniški pršut, Dalmatinski pršut, Istarski pršut i Krčki pršut. 

S gospodarskog pogleda stručni skup potiče razmjenu znanja kroz radionice i okrugle stolove između ključnih subjekata prehrambene industrije te se ujedno fokusira na poticanje gospodarske suradnje između  svinjogojske proizvodnje, klaoničke industrije i  pršutarske proizvodnje kao i drugih grana prehrambene industrije.

Projekt „Dani hrvatskog pršuta“ zamišljen je kao business to business manifestacija izložbenog tipa u kojoj sudjeluju članovi Klastera hrvatskog pršuta kao glavni izlagači. U sklopu Dana hrvatskog pršuta održat će se radionice i okrugli stolovi u svrhu educiranja proizvođača, potrošača, ugostitelja, trgovaca te relevantnih subjekata iz odgovarajućih institucija o problematici vezanih za proizvodnju, deklariranje, certifikaciju, financiranje iz Europskih fondova i slično.

Prodajno – izložbena manifestacija na kojoj će se predstaviti desetak proizvođača pršuta, održati će se 27. travnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

  FOTO GALERIJA: Dani hrvatskog pršuta 2019.

  26.04.2019 14:59  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Edukacija za žene u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku nastavak je inicijative Hrvatske zajednice županije pokrenute početkom 2017. godine.
prije 12 sata

Otpočeo projekt PEPSEA

Početna konferencija projekta PEPSEA – Protecting the Enclosed Parts of the Sea in Adriatic from Pollution održana je u srijedu 22. svibnja 2019. godine u prostoru Code Hub-a Zadar. Organizator konferencije bila je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA koja je ujedno i vodeći partner na projektu.
prije 15 sata

Međuresorna vježba „SIGURNOST 19“ održana u splitskim Divuljama

Župan Goran Pauk jučer je u Divuljama nazočio Međuresornoj vježbi „SIGURNOST 19“ koja je na najbolji način prikazala snagu, spremnost i koordiniranost vatrogasnih, vojnih i policijskih snaga te njihove tehnike u provedbi zadaća tijekom nadolazeće ljetne požarne sezone.
22.05.2019, 08:51