32. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore

25.11.2019, 14:22   /   Ispiši članak

Danas je u Šibeniku otvoren 32. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika koji organizira Hrvatska obrtnička komora i Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika.

Ministar turizma Gari Capelli otvorio je ovogodišnji Kongres, a prigodnim govorom okupljenima su se obratili zamjenik župana Nikola Blažević, saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, te domaćin ovogodišnjeg Kongresa Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore Šibensko- kninske županije.

Pred ugostiteljima su brojni izazovi, a koliko je važan sektor ugostiteljstva dovoljno govori podatak da je za približno 30 posto turista motiv dolaska u Republiku Hrvatsku gastronomska ponuda.

„S ponosom danas možemo govoriti o razvoju ugostiteljstva na našem području, a za to je zaslužan i jedan od panelista gospodin Rudolf Štefan kojemu i ovom prilikom čestitam što je napornim radom upravo njegov, šibenski restoran prepoznat i uvršten na Michelinovu listu, rame uz rame s najboljim svjetskim restoranima. Cijeli je niz ugostiteljskih objekata u našoj županiji koji promoviraju našu gastronomsku tradiciju i koji su zaslužni što je Šibensko-kninska županija prepoznata kao gastronomska destinacija.“ – kazao je zamjenik župana Nikola Blažević i  dodao: “ Treba govoriti i o onome na što svi moramo utjecati, problemu s kojim se suočavamo i u sektoru ugostiteljstva i turizma, a to je manjak radne snage te nastaviti sa stvaranjem povoljnih uvjeta za rast i razvoj, za ostanak mladih te jače povezati potrebe tržišta rada i obrazovanja."

Uz brojna stručna izlaganja, ugostitelji će sudjelovati u panel raspravama s najvišim predstavnicima državnih tijela i stručnjacima iz područja ugostiteljstva, gdje će se razgovarati o nedostatku kvalificirane radne snage i problemu zapošljavanja u ugostiteljstvu, o obrazovanju i problemi u strukovnom školskom sustavu, pregledu trenutnog stanja, perspektive u sektoru, te potencijalu gastronomije u stvaranju prepoznatljivosti turističkog proizvoda.

Također, priliku za edukaciju, sudionici će dobiti sudjelovanjem u tematskim radionicama pripreme hrane i obrade namirnica te mješavine pića, prženja i posluživanja kave, kreiranja karte vina i edukacija o craft pivu te predstavljanjem raznih trendova u gastronomiji.

  FOTO GALERIJA: 32. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore

  25.11.2019 14:23  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Potpisan Sporazum o sufinanciranju Sanacijskog programa lagune na području „Bare“ u gradu Kninu

Sporazum o sufinanciranju Sanacijskog programa s prijedlogom mjera za otklanjanje štete u okolišu-laguna na području „Bare“ u gradu Kninu potpisali su danas u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, zamjenik župana Nikola Blažević, gradonačelnik Knina Marko Jelić i član Uprave DIV Grupe Darko Pappo.
prije 9 sata

Usvojen Proračun Šibensko-kninske županije za 2020. godinu

Danas je u prostorijama Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u Šibeniku, održana 15. sjednica Županijske skupštine na kojoj su vijećnici usvojili svih 18. točaka dnevnog reda.
prije 14 sata

Završna konferencija projekta „Turistička valorizacija Tvrđave sv. Nikole u Kanalu sv. Ante“

Na blagdan sv. Nikole, 6. prosinca 2019., u Interpretacijskom centru Civitas Sacra u Šibeniku održana je završna konferencija projekta "Turistička valorizacija Tvrđave sv. Nikole u Kanalu sv. Ante". Rezultate projekta predstavili su župan Goran Pauk, ravnateljica JU Priroda Šibensko – kninske županije, mr.sc. Anita Babačić Ajduk, glavna projektantica Hrvatskog restauratorskog zavoda, Ana Škevin Mikulandra i dr.sc. Renata Tomljenović, znanstvena suradnica Instituta za turizam iz Zagreba.
06.12.2019, 14:29