32. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore

25.11.2019, 14:22   /   Ispiši članak

Danas je u Šibeniku otvoren 32. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika koji organizira Hrvatska obrtnička komora i Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika.

Ministar turizma Gari Capelli otvorio je ovogodišnji Kongres, a prigodnim govorom okupljenima su se obratili zamjenik župana Nikola Blažević, saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, te domaćin ovogodišnjeg Kongresa Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore Šibensko- kninske županije.

Pred ugostiteljima su brojni izazovi, a koliko je važan sektor ugostiteljstva dovoljno govori podatak da je za približno 30 posto turista motiv dolaska u Republiku Hrvatsku gastronomska ponuda.

„S ponosom danas možemo govoriti o razvoju ugostiteljstva na našem području, a za to je zaslužan i jedan od panelista gospodin Rudolf Štefan kojemu i ovom prilikom čestitam što je napornim radom upravo njegov, šibenski restoran prepoznat i uvršten na Michelinovu listu, rame uz rame s najboljim svjetskim restoranima. Cijeli je niz ugostiteljskih objekata u našoj županiji koji promoviraju našu gastronomsku tradiciju i koji su zaslužni što je Šibensko-kninska županija prepoznata kao gastronomska destinacija.“ – kazao je zamjenik župana Nikola Blažević i  dodao: “ Treba govoriti i o onome na što svi moramo utjecati, problemu s kojim se suočavamo i u sektoru ugostiteljstva i turizma, a to je manjak radne snage te nastaviti sa stvaranjem povoljnih uvjeta za rast i razvoj, za ostanak mladih te jače povezati potrebe tržišta rada i obrazovanja."

Uz brojna stručna izlaganja, ugostitelji će sudjelovati u panel raspravama s najvišim predstavnicima državnih tijela i stručnjacima iz područja ugostiteljstva, gdje će se razgovarati o nedostatku kvalificirane radne snage i problemu zapošljavanja u ugostiteljstvu, o obrazovanju i problemi u strukovnom školskom sustavu, pregledu trenutnog stanja, perspektive u sektoru, te potencijalu gastronomije u stvaranju prepoznatljivosti turističkog proizvoda.

Također, priliku za edukaciju, sudionici će dobiti sudjelovanjem u tematskim radionicama pripreme hrane i obrade namirnica te mješavine pića, prženja i posluživanja kave, kreiranja karte vina i edukacija o craft pivu te predstavljanjem raznih trendova u gastronomiji.

  FOTO GALERIJA: 32. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore

  25.11.2019 14:23  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

U Kninu održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara

Na današnji Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, u Kninu je održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara. Prijedlog zakona izradilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a njime će se zaštiti masiv Dinare (Dinara, Troglav i Kamešnica), izvorišni dio i gornji tok rijeke Cetine te krška polja (Hrvatačko, Paško i Vrličko) uz Cetinu u kategoriji parka prirode.
22.05.2020, 15:09

Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

Župan Goran Pauk, vlasnik građevinskog obrta Spahija gradnja g. Ivan Spahija i g. Lino Jajac, nadzor nad izvođenjem radova, potpisali su danas Ugovor o izgradnji Cikloturističkog vidikovca s odmorištem Vrelo Cetine.
21.05.2020, 12:05

Društvu Crvenog križa Šibensko-kninske županije uručena vrijedna donacija

Predstavnici Turske agencije za suradnju i koordinaciju TIKA, isporučili su danas 200 humanitarnih paketa Društvu Crvenog križa Šibensko-kninske županije. Donacija je namijenjena potrebitim građanima naše županije pogođenih krizom prouzročenom koronavirusom. Ukupna vrijednost paketa koji sadrži živežne namirnice iznosi cca. 350 kuna.
19.05.2020, 16:03