Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ svim osnovnim školama s područja Šibensko-kninske županije donirala vrijednu monografiju

Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ svim osnovnim školama s područja Šibensko-kninske županije donirala vrijednu monografiju

17.05.2018, 10:21   /   Ispiši članak

U sklopu obilježavanja Dana Šibensko-kninske županije, u srijedu je u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u Šibeniku upriličena svečanost promocije Monografije 2. gardijske brigade „Gromovi“, kao i predstavljanje projekta „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata“.

Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ u okviru projekta primjerak knjige daruje svim osnovnim (matičnim i područnim) školama u Republici Hrvatskoj, te su tako i sve osnovne škole  te gradske knjižnice i čitaonice u Šibensko-kninskoj županiji dobile primjerak ove vrijedne knjige koja na 525 stranica prikazuje ratni put ove brigade od 1991. do 1996. godine.

„Projekt stvaranja i doniranja monografije knjižnicama vrijedan je svake hvale jer je upravo to jedan od načina da sačuvamo uspomenu na Domovinski rat. Njegove vrijednosti dužni smo prenijeti na nove naraštaje, na djecu koja se tada nisu ni rodila, a koja su se zahvaljujući hrabrosti hrvatskih branitelja da se suprotstave agresoru, rodila u slobodnoj Hrvatskoj.“, kazao je župan Goran Pauk, zahvalivši Udruzi ratnih veterana „Gromovi“ na ovom vrijednom poklonu.

U ime Udruge nazočne je pozdravio njezin predsjednik i umirovljeni pukovnik Ivan Krupec, iznoseći svoja sjećanja na ratno djelovanje brigade.  Kazao je kako je tijekom Domovinskog rata poginulo 205 pripadnika brigade, 1.700 ih je ranjeno, a 3 su osobe nestale.

Projekt „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata“ predstavili su umirovljeni satnik Krešimir Maretić, voditelj projekta, i tajnik Udruge Branko Kolarić.

Predstavljanje Monografije 2. gardijske brigade „Gromovi“ svojom je nazočnošću uveličao šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

 

  FOTO GALERIJA: Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ svim osnovnim školama s područja Šibensko-kninske županije donirala vrijednu monografiju

  17.05.2018 10:23  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša i logora Knin i prve razmjene logoraša kod Tepljuha

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša srpskih koncentracijskih logora kao spomen na prvu razmjenu zatočenika u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine, kojom prilikom je pušteno na slobodu 54 hrvatska vojnika i policajca. Bila je to još jedna prigoda da se bivši logoraši susretnu i odaju počast stradalima te se prisjete kalvarije koju su prošli u kninskim zatvorima.
14.08.2018, 13:57

Uz vatromet i zabavu otvoreno 4. međunarodno ribolovno natjecanje „TUNA FEVER –ROGOZNICA 2018“

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić sinoć je u Rogoznici svečano otvorio četvrto po redu međunarodno kvalifikacijsko natjecanje u Big Game ribolovu pod nazivom „TUNA FIVER –ROGOZNICA 2018“.
09.08.2018, 08:36

Potpisan ugovor o suradnji s predstavnicima županijskih savjeta mladih

Hrvatska zajednica županija je u srpnju potpisala Ugovor o suradnji s predstavnicima Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske kako bi se intenzivirala suradnja jedinica regionalne samouprave i mladih.
08.08.2018, 08:00