Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ svim osnovnim školama s područja Šibensko-kninske županije donirala vrijednu monografiju

17.05.2018, 10:21   /   Ispiši članak

U sklopu obilježavanja Dana Šibensko-kninske županije, u srijedu je u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u Šibeniku upriličena svečanost promocije Monografije 2. gardijske brigade „Gromovi“, kao i predstavljanje projekta „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata“.

Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ u okviru projekta primjerak knjige daruje svim osnovnim (matičnim i područnim) školama u Republici Hrvatskoj, te su tako i sve osnovne škole  te gradske knjižnice i čitaonice u Šibensko-kninskoj županiji dobile primjerak ove vrijedne knjige koja na 525 stranica prikazuje ratni put ove brigade od 1991. do 1996. godine.

„Projekt stvaranja i doniranja monografije knjižnicama vrijedan je svake hvale jer je upravo to jedan od načina da sačuvamo uspomenu na Domovinski rat. Njegove vrijednosti dužni smo prenijeti na nove naraštaje, na djecu koja se tada nisu ni rodila, a koja su se zahvaljujući hrabrosti hrvatskih branitelja da se suprotstave agresoru, rodila u slobodnoj Hrvatskoj.“, kazao je župan Goran Pauk, zahvalivši Udruzi ratnih veterana „Gromovi“ na ovom vrijednom poklonu.

U ime Udruge nazočne je pozdravio njezin predsjednik i umirovljeni pukovnik Ivan Krupec, iznoseći svoja sjećanja na ratno djelovanje brigade.  Kazao je kako je tijekom Domovinskog rata poginulo 205 pripadnika brigade, 1.700 ih je ranjeno, a 3 su osobe nestale.

Projekt „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata“ predstavili su umirovljeni satnik Krešimir Maretić, voditelj projekta, i tajnik Udruge Branko Kolarić.

Predstavljanje Monografije 2. gardijske brigade „Gromovi“ svojom je nazočnošću uveličao šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

 

  FOTO GALERIJA: Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ svim osnovnim školama s područja Šibensko-kninske županije donirala vrijednu monografiju

  17.05.2018 10:23  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Župan Pauk izabran za potpredsjednika Međunarodnog koordinacijskog odbora "Venecijanski obrambeni sustav 16. i 17. stoljeća"

Suradnja Italije, Hrvatske i Crne Gore na promociji zajedničkog kulturnog dobra pod zaštitom UNESCO - a
17.01.2019, 11:16

U Zagrebu održana sjednica Radne skupine za odnose s javnošću Hrvatske zajednice županija

Uoči izbora za Europski parlament institucije aktivno rade na osvještavanju građana o važnosti sudjelovanja
17.01.2019, 08:38

Vlada Republike Hrvatske sa županima raspravljala o prijedlogu novih statističkih regija

Na zajedničkom sastanku izdvojene dvije varijante kao konačni prijedlozi nove podjele
15.01.2019, 15:04