Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ svim osnovnim školama s područja Šibensko-kninske županije donirala vrijednu monografiju

17.05.2018, 10:21   /   Ispiši članak

U sklopu obilježavanja Dana Šibensko-kninske županije, u srijedu je u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u Šibeniku upriličena svečanost promocije Monografije 2. gardijske brigade „Gromovi“, kao i predstavljanje projekta „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata“.

Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ u okviru projekta primjerak knjige daruje svim osnovnim (matičnim i područnim) školama u Republici Hrvatskoj, te su tako i sve osnovne škole  te gradske knjižnice i čitaonice u Šibensko-kninskoj županiji dobile primjerak ove vrijedne knjige koja na 525 stranica prikazuje ratni put ove brigade od 1991. do 1996. godine.

„Projekt stvaranja i doniranja monografije knjižnicama vrijedan je svake hvale jer je upravo to jedan od načina da sačuvamo uspomenu na Domovinski rat. Njegove vrijednosti dužni smo prenijeti na nove naraštaje, na djecu koja se tada nisu ni rodila, a koja su se zahvaljujući hrabrosti hrvatskih branitelja da se suprotstave agresoru, rodila u slobodnoj Hrvatskoj.“, kazao je župan Goran Pauk, zahvalivši Udruzi ratnih veterana „Gromovi“ na ovom vrijednom poklonu.

U ime Udruge nazočne je pozdravio njezin predsjednik i umirovljeni pukovnik Ivan Krupec, iznoseći svoja sjećanja na ratno djelovanje brigade.  Kazao je kako je tijekom Domovinskog rata poginulo 205 pripadnika brigade, 1.700 ih je ranjeno, a 3 su osobe nestale.

Projekt „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata“ predstavili su umirovljeni satnik Krešimir Maretić, voditelj projekta, i tajnik Udruge Branko Kolarić.

Predstavljanje Monografije 2. gardijske brigade „Gromovi“ svojom je nazočnošću uveličao šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

 

  FOTO GALERIJA: Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ svim osnovnim školama s područja Šibensko-kninske županije donirala vrijednu monografiju

  17.05.2018 10:23  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Pobjednici foto natječaja „Volim svoju županiju“ nagrađeni u Šibeniku

Treće izdanje foto natječaja „Volim svoju županiju“ u organizaciji Hrvatske zajednice s 2835 prijavljenih fotografija izazvalo je najveći interes dosad.
24.05.2018, 12:27

Šibensko-kninskoj županiji dodijeljeno više od 50 milijuna kuna za financiranje tri projekta zaštite prirodnih vrijednosti

Danas su u Drnišu potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga Promicanje održivog razvoja prirodne baštine u okviru Operativnog programa“Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“
22.05.2018, 15:13

Dogus Grupa i INA šibenskoj bolnici donirali 200.000,00 kuna za kupnju dječjeg gastroskopa

Predsjednik Uprave INA-e Zoltán Áldott i glavni izvršni direktor tvrtke D-Marin Burak Baykan uručili su danas ravnateljici Opće bolnice Šibensko-kninske županije, dr. Sanji Jakelić donaciju u iznosu od 200.000,00 kuna. Taj će iznos biti utrošen za kupnju gastroskopa za potrebe odjela pedijatrije.
22.05.2018, 14:05