Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ svim osnovnim školama s područja Šibensko-kninske županije donirala vrijednu monografiju

17.05.2018, 10:21   /   Ispiši članak

U sklopu obilježavanja Dana Šibensko-kninske županije, u srijedu je u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u Šibeniku upriličena svečanost promocije Monografije 2. gardijske brigade „Gromovi“, kao i predstavljanje projekta „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata“.

Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ u okviru projekta primjerak knjige daruje svim osnovnim (matičnim i područnim) školama u Republici Hrvatskoj, te su tako i sve osnovne škole  te gradske knjižnice i čitaonice u Šibensko-kninskoj županiji dobile primjerak ove vrijedne knjige koja na 525 stranica prikazuje ratni put ove brigade od 1991. do 1996. godine.

„Projekt stvaranja i doniranja monografije knjižnicama vrijedan je svake hvale jer je upravo to jedan od načina da sačuvamo uspomenu na Domovinski rat. Njegove vrijednosti dužni smo prenijeti na nove naraštaje, na djecu koja se tada nisu ni rodila, a koja su se zahvaljujući hrabrosti hrvatskih branitelja da se suprotstave agresoru, rodila u slobodnoj Hrvatskoj.“, kazao je župan Goran Pauk, zahvalivši Udruzi ratnih veterana „Gromovi“ na ovom vrijednom poklonu.

U ime Udruge nazočne je pozdravio njezin predsjednik i umirovljeni pukovnik Ivan Krupec, iznoseći svoja sjećanja na ratno djelovanje brigade.  Kazao je kako je tijekom Domovinskog rata poginulo 205 pripadnika brigade, 1.700 ih je ranjeno, a 3 su osobe nestale.

Projekt „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata“ predstavili su umirovljeni satnik Krešimir Maretić, voditelj projekta, i tajnik Udruge Branko Kolarić.

Predstavljanje Monografije 2. gardijske brigade „Gromovi“ svojom je nazočnošću uveličao šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

 

  FOTO GALERIJA: Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ svim osnovnim školama s područja Šibensko-kninske županije donirala vrijednu monografiju

  17.05.2018 10:23  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Nastavak projekta valorizacije Kanala sv. Ante

Nekadašnja vojarna u Minerskoj uskoro postaje posjetiteljski centar
15.10.2018, 15:02

Dovršen projekt Dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije u Općoj i veteranskoj bolnici „Hrvatski ponos Knin“

U Općoj i veteranskoj bolnici „Hrvatski ponos Knin“, danas je organizirana svečanost povodom dovršetka projekta Dnevna bolnica i jednodnevna kirurgija Opće i veteranske bolnice „Hrvatski ponos“ Knin“, koji je financiran sredstvima EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, preko Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova, pod nadzorom Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU.
12.10.2018, 13:49

Održan prvi sastanak Povjerenstva za praćenje izrade Plana upravljanja kulturnom baštinom

Povjerenstvo za praćenje izrade Plana upravljanja kulturnom baštinom u okviru projekta "Turistička valorizacija tvrđave sv. Nikole u kanalu sv. Ante" jučer je održalo svoj prvi sastanak.
11.10.2018, 10:57