Troje laureata Suncokreta ruralnog turizma iz Šibensko-kninske županije

29.01.2020, 12:41   /   Ispiši članak

Zamjenica župana Šibensko-kninske županije Darija Puljić, nazočila je jučer svečanoj dodjeli nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, održanoj u zagrebačkom hotelu Academia. Natječaj za dodjelu ove nacionalne godišnje nagrade organizira Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, a nagrada se dodjeljuje već sedmu godinu. Komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu nekoliko je mjeseci obilazila terene po cijeloj Hrvatskoj i između 150 nominiranih, po jasno razrađenim kriterijima, u sedam kategorija, odabrala najbolje.

"Turizam u ruralnom prostoru ima sve važniju razvojnu ulogu što dokazuje sve više različitih kvalitetnih turističkih proizvoda.“, naglasila je mr.sc. Dijana Katica predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“.

Ove je godine prestižnom nagradom okrunjen rad troje dobitnika iz Šibensko-kninske županije: Srebrna povelja, u kategoriji Ruralno turistički projekti, dodijeljena je „Zavičajnoj zbirci KUD-a Koledišće iz Jezera“ te „Vinariji i kušaonici Baraka“, u kategoriji Vinski turizam. Posebno priznanje za investiciju u ruralnom prostoru, u kategoriji Poduzetnici u ruralnom turizmu, dobio je „Obrt Stone“.

Čestitku laureatima uputila je zamjenica župana Darija Puljić: „Šibensko-kninska županija svesrdno podržava razvoj svojih ruralnih krajeva, a posebno ruralnog turizma u kojem leži veliki potencijal. Ovaj oblik turizma vrlo je značajan za očuvanje lokalne kulturne baštine i sprječavanje depopulacije ruralnih krajeva naše županije i cijele Republike Hrvatske. Čestitam svima koji su svojim vrijednim radom zaslužili nominaciju za ovu prestižnu nagradu i želim im puno uspjeha u daljnjem radu.“, kazala je Darija Puljić.

Nominiranima i nagrađenima čestitali su i ministar turizma Gari Cappelli, u ulozi izaslanika Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, te saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev, izaslanica Predsjednika Hrvatskog sabora.

  FOTO GALERIJA: Troje laureata Suncokreta ruralnog turizma iz Šibensko-kninske županije

  29.01.2020 12:43  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilić u posjeti Šibensko-kninskoj županiji i gradu Šibeniku

NJ.E. Vasilja Kirilića, izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj primili su danas u Šibeniku župan Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika Željko Burić.
06.08.2020, 15:16

Uz 25. obljetnicu VRO „Oluja“ odana počast hrvatskim braniteljima

U povodu obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Nikola Blažević i Darija Puljić položili su vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj te položili cvijeće i zapalili svijeću kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu.
04.08.2020, 10:35

Župan Pauk primio maturante koji su se svojom izvrsnošću pozicionirali na prvih pet mjesta na listi Državne mature u Republici Hrvatskoj

Sad već bivši maturanti Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik: Marko Miljković, Marija Vuletić, Adrian Jablan, Franka Sunjka i Magdalena Zrnić te maturant Opće gimnazije Lovre Montija Knin Dioklecijan Jakovčević Brečić pozicionirali su se na prvih pet mjesta na listi državne mature u Republici Hrvatskoj. Tim povodom primio ih je župan Goran Pauk u svom uredu kako bi im često na iznimnim rezultatima.
03.08.2020, 13:06