Troje laureata Suncokreta ruralnog turizma iz Šibensko-kninske županije

29.01.2020, 12:41   /   Ispiši članak

Zamjenica župana Šibensko-kninske županije Darija Puljić, nazočila je jučer svečanoj dodjeli nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, održanoj u zagrebačkom hotelu Academia. Natječaj za dodjelu ove nacionalne godišnje nagrade organizira Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, a nagrada se dodjeljuje već sedmu godinu. Komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu nekoliko je mjeseci obilazila terene po cijeloj Hrvatskoj i između 150 nominiranih, po jasno razrađenim kriterijima, u sedam kategorija, odabrala najbolje.

"Turizam u ruralnom prostoru ima sve važniju razvojnu ulogu što dokazuje sve više različitih kvalitetnih turističkih proizvoda.“, naglasila je mr.sc. Dijana Katica predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“.

Ove je godine prestižnom nagradom okrunjen rad troje dobitnika iz Šibensko-kninske županije: Srebrna povelja, u kategoriji Ruralno turistički projekti, dodijeljena je „Zavičajnoj zbirci KUD-a Koledišće iz Jezera“ te „Vinariji i kušaonici Baraka“, u kategoriji Vinski turizam. Posebno priznanje za investiciju u ruralnom prostoru, u kategoriji Poduzetnici u ruralnom turizmu, dobio je „Obrt Stone“.

Čestitku laureatima uputila je zamjenica župana Darija Puljić: „Šibensko-kninska županija svesrdno podržava razvoj svojih ruralnih krajeva, a posebno ruralnog turizma u kojem leži veliki potencijal. Ovaj oblik turizma vrlo je značajan za očuvanje lokalne kulturne baštine i sprječavanje depopulacije ruralnih krajeva naše županije i cijele Republike Hrvatske. Čestitam svima koji su svojim vrijednim radom zaslužili nominaciju za ovu prestižnu nagradu i želim im puno uspjeha u daljnjem radu.“, kazala je Darija Puljić.

Nominiranima i nagrađenima čestitali su i ministar turizma Gari Cappelli, u ulozi izaslanika Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, te saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev, izaslanica Predsjednika Hrvatskog sabora.

  FOTO GALERIJA: Troje laureata Suncokreta ruralnog turizma iz Šibensko-kninske županije

  29.01.2020 12:43  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Ministar Butković u Šibensko-kninskoj županiji potpisao ugovore ukupne vrijednosti 113 milijuna kuna

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravio je danas u Šibensko–kninskoj županiji povodom potpisivanja ugovora u svrhu unaprjeđenja prometnih sustava u Gradu Šibeniku te više ugovora u svrhu izgradnje i unaprjeđenja lučkih infrastruktura na području Šibensko-kninske županije.
21.02.2020, 17:12

U Ministarstvu državne imovine održan sastanak na temu revitalizacije otoka Smokvica

U utorak, 18. veljače 2020., u Ministarstvu državne imovine, ministar Mario Banožić održao je radni sastanak sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom, načelnicom Općine Rogoznica Sandrom Jakelić, predstavnicima tvrtke Zelene nekretnine d.o.o., predstavnicima Ministarstva obrane te Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.
18.02.2020, 14:51

Održan radni sastanak s ministricom poljoprivrede na temu Luke Peleš u Rogoznici

Ministrica poljoprivrede mr.sc. Marija Vučković, sa suradnicima, boravila je danas u Šibensko-kninskoj županiji gdje je održan radni sastanak na temu „Luka otvorena za javni promet Rogoznica – ribarski dio u uvali Peleš“.
17.02.2020, 15:01