Pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji

14.06.2018, 15:21   /   Ispiši članak

U radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji danas boravi pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo. Pomoćnik ministrice radni je posjet započeo sastankom sa županom, njegovim zamjenicima, pročelnicom Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i sport, ravnateljima srednjih strukovnih škola s područja Šibensko-kninske županije, predstavnikom HGK – Županijske komore Šibenik, predstavnikom Obrtničke komore Šibensko–kninske županije, ravnateljicom Razvojne agencije Šibensko–kninske županije te predstavnikom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Šibenik kojima je predstavio projekt izgradnje regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju.

„U centrima kompetentnosti će uz postojeću teorijsku nastavu iz općih odgojno-obrazovnih predmeta, biti zastupljena i praktična nastava u znatno većem opsegu nego dosad. U sam nastavni proces trebali bi biti uključeni i poslodavci koji će proći edukacije u radu s učenicima i budućim djelatnicima. Centri će biti opremljeni najboljom tehnologijom koja našim učenicima do sada nije bila dostupna. Za izgradnju centara kompetencija Europska unija osigurala je 975 milijuna eura koje bi država trebala iskoristiti. “, objasnio je pomoćnik ministrice Vlado Prskalo.

Župan Goran Pauk pomoćnika ministrice upoznao je sa situacijom u srednjoškolskom obrazovanju u Šibensko-kninskoj županiji te naglasio potrebu veće povezanosti obrazovnog i realnog sektora koja bi se trebala ostvariti upravo kroz centre kompetentnosti.

„Šibensko-kninska županija će u sljedećih nekoliko dana prijaviti Industrijsko-obrtničku školu na natječaj za centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, podsektor strojarstvo. Budući da će se diljem Hrvatske formirati centri kompetentnosti u šest podsektora, a to su turizam i ugostiteljstvo, strojarstvo, elektrotehnika, informacijske i komunikacijske tehnologije, poljoprivreda i zdravstvo, provedenim bodovanjem Ministarstva pokazalo se da je ovo najizglednije rješenje za Šibensko-kninsku županiju. Cilj nam je kroz centre kompetencija povezati realni i obrazovni sektor i osnažiti strukovno obrazovanje, što ćemo ovim projektom zasigurno i postići.“, kazao je župan Goran Pauk.

Nositelj ovog projekta je Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

Pomoćnik ministrice Vlado Prskalo tijekom radnog posjeta Šibensko-kninskoj županiji u pratnji zamjenika župana Nikole Blaževića i pročelnice županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i sport posjetit će šibenske strukovne škole.

  FOTO GALERIJA: Pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji

  14.06.2018 15:24  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Održana sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Šibensko-kninske županije

Uoči međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama, koji se obilježava 26. lipnja, održana je sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Šibensko-kninske županije.
21.06.2018, 13:12

Uoči Dana antifašizma i Dana državnosti Republike Hrvatske položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj

Uoči obilježavanja 22. lipnja - Dana antifašističke borbe i 25. lipnja - Dana državnosti Republike Hrvatske, kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata te svima onima koji su dali svoj život za stvaranje samostalne hrvatske države temeljene na demokratskim i antifašističkim načelima.
21.06.2018, 11:14

Župan primio nagrađenog učenika i profesora Prometno-tehničke škole

Šibensko-kninski župan Goran Pauk i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i sport Diana Ercegović primili su danas nagrađenog učenika Prometno-tehničke škole u Šibeniku Jakova Renka i njegovog mentora, profesora Davora Lakoša, povodom ostvarenog sjajnog uspjeha na 21. državnom natjecanju u sektoru prometa i logistike.
20.06.2018, 13:38