Pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji

14.06.2018, 15:21   /   Ispiši članak

U radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji danas boravi pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo. Pomoćnik ministrice radni je posjet započeo sastankom sa županom, njegovim zamjenicima, pročelnicom Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i sport, ravnateljima srednjih strukovnih škola s područja Šibensko-kninske županije, predstavnikom HGK – Županijske komore Šibenik, predstavnikom Obrtničke komore Šibensko–kninske županije, ravnateljicom Razvojne agencije Šibensko–kninske županije te predstavnikom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Šibenik kojima je predstavio projekt izgradnje regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju.

„U centrima kompetentnosti će uz postojeću teorijsku nastavu iz općih odgojno-obrazovnih predmeta, biti zastupljena i praktična nastava u znatno većem opsegu nego dosad. U sam nastavni proces trebali bi biti uključeni i poslodavci koji će proći edukacije u radu s učenicima i budućim djelatnicima. Centri će biti opremljeni najboljom tehnologijom koja našim učenicima do sada nije bila dostupna. Za izgradnju centara kompetencija Europska unija osigurala je 975 milijuna eura koje bi država trebala iskoristiti. “, objasnio je pomoćnik ministrice Vlado Prskalo.

Župan Goran Pauk pomoćnika ministrice upoznao je sa situacijom u srednjoškolskom obrazovanju u Šibensko-kninskoj županiji te naglasio potrebu veće povezanosti obrazovnog i realnog sektora koja bi se trebala ostvariti upravo kroz centre kompetentnosti.

„Šibensko-kninska županija će u sljedećih nekoliko dana prijaviti Industrijsko-obrtničku školu na natječaj za centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, podsektor strojarstvo. Budući da će se diljem Hrvatske formirati centri kompetentnosti u šest podsektora, a to su turizam i ugostiteljstvo, strojarstvo, elektrotehnika, informacijske i komunikacijske tehnologije, poljoprivreda i zdravstvo, provedenim bodovanjem Ministarstva pokazalo se da je ovo najizglednije rješenje za Šibensko-kninsku županiju. Cilj nam je kroz centre kompetencija povezati realni i obrazovni sektor i osnažiti strukovno obrazovanje, što ćemo ovim projektom zasigurno i postići.“, kazao je župan Goran Pauk.

Nositelj ovog projekta je Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

Pomoćnik ministrice Vlado Prskalo tijekom radnog posjeta Šibensko-kninskoj županiji u pratnji zamjenika župana Nikole Blaževića i pročelnice županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i sport posjetit će šibenske strukovne škole.

  FOTO GALERIJA: Pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji

  14.06.2018 15:24  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šibensko-kninska županija od države na korištenje dobila otočić Školjić u kanalu sv. Ante

U travnju ove godine župan Goran Pauk i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su ugovor o dodjeli na korištenje bivše vojne nekretnine Minerska Šibensko-kninskoj županiji, a početkom ovoga tjedna potpisan je i dodatak tom ugovoru kojim Šibensko-kninska županija na korištenje dobiva i otočić Školjić za uređenje kojega već postoji spreman idejni projekt.
prije 3 sata

Sjećanje na 17. rujna 1991. godine

U sklopu obilježavanja 27. obljetnice Spomendana Rujanskog rata, župan Goran Pauk, njegovi zamjenici Darija Puljić i Nikola Blažević te predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić, položili su vijenac i zapalili svijeće kod kapelice Marinku Kardumu na šibenskom mostu.
17.09.2018, 14:18

Župan Goran Pauk na konferenciji o otpadu: „Uspješno gospodarenje otpadom je osnovni element suvremenog života“

Konferencija „Primjena ciljeva upravljanja otpadom – mogućnosti i izazovi“ u organizaciji časopisa Komunal i Centra za razvoj i marketing održana je u petak, 14. rujna u Zagrebu.
14.09.2018, 18:14