Pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji

14.06.2018, 15:21   /   Ispiši članak

U radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji danas boravi pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo. Pomoćnik ministrice radni je posjet započeo sastankom sa županom, njegovim zamjenicima, pročelnicom Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i sport, ravnateljima srednjih strukovnih škola s područja Šibensko-kninske županije, predstavnikom HGK – Županijske komore Šibenik, predstavnikom Obrtničke komore Šibensko–kninske županije, ravnateljicom Razvojne agencije Šibensko–kninske županije te predstavnikom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Šibenik kojima je predstavio projekt izgradnje regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju.

„U centrima kompetentnosti će uz postojeću teorijsku nastavu iz općih odgojno-obrazovnih predmeta, biti zastupljena i praktična nastava u znatno većem opsegu nego dosad. U sam nastavni proces trebali bi biti uključeni i poslodavci koji će proći edukacije u radu s učenicima i budućim djelatnicima. Centri će biti opremljeni najboljom tehnologijom koja našim učenicima do sada nije bila dostupna. Za izgradnju centara kompetencija Europska unija osigurala je 975 milijuna eura koje bi država trebala iskoristiti. “, objasnio je pomoćnik ministrice Vlado Prskalo.

Župan Goran Pauk pomoćnika ministrice upoznao je sa situacijom u srednjoškolskom obrazovanju u Šibensko-kninskoj županiji te naglasio potrebu veće povezanosti obrazovnog i realnog sektora koja bi se trebala ostvariti upravo kroz centre kompetentnosti.

„Šibensko-kninska županija će u sljedećih nekoliko dana prijaviti Industrijsko-obrtničku školu na natječaj za centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, podsektor strojarstvo. Budući da će se diljem Hrvatske formirati centri kompetentnosti u šest podsektora, a to su turizam i ugostiteljstvo, strojarstvo, elektrotehnika, informacijske i komunikacijske tehnologije, poljoprivreda i zdravstvo, provedenim bodovanjem Ministarstva pokazalo se da je ovo najizglednije rješenje za Šibensko-kninsku županiju. Cilj nam je kroz centre kompetencija povezati realni i obrazovni sektor i osnažiti strukovno obrazovanje, što ćemo ovim projektom zasigurno i postići.“, kazao je župan Goran Pauk.

Nositelj ovog projekta je Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

Pomoćnik ministrice Vlado Prskalo tijekom radnog posjeta Šibensko-kninskoj županiji u pratnji zamjenika župana Nikole Blaževića i pročelnice županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i sport posjetit će šibenske strukovne škole.

  FOTO GALERIJA: Pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji

  14.06.2018 15:24  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Predstavljen projekt Taste Šibenik – Knin County

Šibensko – kninski župan Goran Pauk sa suradnicima danas je na tvrđavi Barone prezentirao projekt Taste Šibenik – Knin County koji je ove godine pokrenula Šibensko – kninska županija
16.11.2018, 15:38

Obilazak radova na dijelu lokalne ceste LC 65011 Suronjina ulica u Kninu

Župan Goran Pauk u pratnji gradonačelnika Grada Knina Marka Jelića, ravnatelja Županijske uprave za ceste Ante Parata i direktora Komunalnog poduzeća d.o.o. Knin Damira Velića obišao je radove na rekonstrukciji dijela lokalne ceste Suronjina ulica u Kninu
16.11.2018, 10:44

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović u posjetu Šibensko – kninskoj županiji

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa suradnicima boravi u četverodnevnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji.
13.11.2018, 16:44