Šibensko-kninsku županiju posjetilo izaslanstvo kineske pokrajine Guangdong

03.07.2018, 14:19   /   Ispiši članak

U službenom posjetu Šibensko-kninskoj županiji danas boravi delegacija izaslanika kineske pokrajine Guangdong smještene na obali Južnokineskog mora, gospodarski najrazvijenijeg dijela Kine. Izaslanstvo čine: g. Wang Zhongbing, generalni direktor Instituta za ocean i ribarstvo pokrajine Guangdong; g. Wang Huajie, ravnatelj Instituta za ocean i ribarstvo u pokrajini Guangdong; g. Chen Wen ravnatelj odjela za znanost, tehnologiju i vanjsku suradnju; G. Chen Hailiang, ravnatelj Nacionalnog ureda za upravljanje prirodom te g. Liu Chunshan, viši inženjer u Institutu.

Domaćini u Šibensko-kninskoj županiji, zamjenik župana Nikola Blažević sa suradnicama; pročelnicom Ureda župana Senkom Bilać; pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo Marlenom Floigl i višom savjetnicom za pomorstvo i koncesije Lidijom Bralić, predstavili su kineskoj delegaciji gospodarske potencijale Šibensko-kninske županije i mogućnosti ulaganja u održivi razvoj energetike i turizma na ovom području.

„Zadovoljstvo mi je što vas imamo priliku ugostiti u Šibensko-kninskoj županiji koja se, osim svojim prirodnim ljepotama, može pohvaliti izvrsnom prometnom povezanošću s ostatkom Republike Hrvatske, što je čini vrlo atraktivnom za gospodarska ulaganja. Naša je županija do Domovinskog rata imala izrazito razvijenu industriju, posebice metaluršku, koju smo, u jednom drugačijem obliku, uspjeli obnoviti  i koja čini jednu od najvažnijih gospodarskih grana Šibensko-kninske županije. Osim toga, u našoj se županiji stanovništvo tradicionalno bavi poljoprivredom, s naglaskom na maslinarstvo i vinogradarstvo te turizmom koji jedna od najvažnijih gospodarskih grana naše županije.“, kazao je zamjenik župana Nikola Blažević.

U pratnji kineske delagacije bili su i predstavnici Ribarske zadruge Adria iz Tribunja; direktorica Zadruge Mateja Branica i stručna suradnica Ivana Bračanov, te zamjenik načelnika Općine Tribunj Ante Perkov i pročelnica Sanja Kumanović Stipaničev, koji su potencijalne ulagače potom odveli u obilazak Ribarske zadruge Adria i ribarske luke te im predstavili projekte Općine Tribunj koja ima dugu i bogatu ribarsku tradiciju.

 

  FOTO GALERIJA: Šibensko-kninsku županiju posjetilo izaslanstvo kineske pokrajine Guangdong

  03.07.2018 14:23  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šibensko-kninska županija od države na korištenje dobila otočić Školjić u kanalu sv. Ante

U travnju ove godine župan Goran Pauk i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su ugovor o dodjeli na korištenje bivše vojne nekretnine Minerska Šibensko-kninskoj županiji, a početkom ovoga tjedna potpisan je i dodatak tom ugovoru kojim Šibensko-kninska županija na korištenje dobiva i otočić Školjić za uređenje kojega već postoji spreman idejni projekt.
prije 15 sata

Sjećanje na 17. rujna 1991. godine

U sklopu obilježavanja 27. obljetnice Spomendana Rujanskog rata, župan Goran Pauk, njegovi zamjenici Darija Puljić i Nikola Blažević te predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić, položili su vijenac i zapalili svijeće kod kapelice Marinku Kardumu na šibenskom mostu.
17.09.2018, 14:18

Župan Goran Pauk na konferenciji o otpadu: „Uspješno gospodarenje otpadom je osnovni element suvremenog života“

Konferencija „Primjena ciljeva upravljanja otpadom – mogućnosti i izazovi“ u organizaciji časopisa Komunal i Centra za razvoj i marketing održana je u petak, 14. rujna u Zagrebu.
14.09.2018, 18:14