Šibensko-kninsku županiju posjetilo izaslanstvo kineske pokrajine Guangdong

03.07.2018, 14:19   /   Ispiši članak

U službenom posjetu Šibensko-kninskoj županiji danas boravi delegacija izaslanika kineske pokrajine Guangdong smještene na obali Južnokineskog mora, gospodarski najrazvijenijeg dijela Kine. Izaslanstvo čine: g. Wang Zhongbing, generalni direktor Instituta za ocean i ribarstvo pokrajine Guangdong; g. Wang Huajie, ravnatelj Instituta za ocean i ribarstvo u pokrajini Guangdong; g. Chen Wen ravnatelj odjela za znanost, tehnologiju i vanjsku suradnju; G. Chen Hailiang, ravnatelj Nacionalnog ureda za upravljanje prirodom te g. Liu Chunshan, viši inženjer u Institutu.

Domaćini u Šibensko-kninskoj županiji, zamjenik župana Nikola Blažević sa suradnicama; pročelnicom Ureda župana Senkom Bilać; pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo Marlenom Floigl i višom savjetnicom za pomorstvo i koncesije Lidijom Bralić, predstavili su kineskoj delegaciji gospodarske potencijale Šibensko-kninske županije i mogućnosti ulaganja u održivi razvoj energetike i turizma na ovom području.

„Zadovoljstvo mi je što vas imamo priliku ugostiti u Šibensko-kninskoj županiji koja se, osim svojim prirodnim ljepotama, može pohvaliti izvrsnom prometnom povezanošću s ostatkom Republike Hrvatske, što je čini vrlo atraktivnom za gospodarska ulaganja. Naša je županija do Domovinskog rata imala izrazito razvijenu industriju, posebice metaluršku, koju smo, u jednom drugačijem obliku, uspjeli obnoviti  i koja čini jednu od najvažnijih gospodarskih grana Šibensko-kninske županije. Osim toga, u našoj se županiji stanovništvo tradicionalno bavi poljoprivredom, s naglaskom na maslinarstvo i vinogradarstvo te turizmom koji jedna od najvažnijih gospodarskih grana naše županije.“, kazao je zamjenik župana Nikola Blažević.

U pratnji kineske delagacije bili su i predstavnici Ribarske zadruge Adria iz Tribunja; direktorica Zadruge Mateja Branica i stručna suradnica Ivana Bračanov, te zamjenik načelnika Općine Tribunj Ante Perkov i pročelnica Sanja Kumanović Stipaničev, koji su potencijalne ulagače potom odveli u obilazak Ribarske zadruge Adria i ribarske luke te im predstavili projekte Općine Tribunj koja ima dugu i bogatu ribarsku tradiciju.

 

  FOTO GALERIJA: Šibensko-kninsku županiju posjetilo izaslanstvo kineske pokrajine Guangdong

  03.07.2018 14:23  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Predstavljen projekt Taste Šibenik – Knin County

Šibensko – kninski župan Goran Pauk sa suradnicima danas je na tvrđavi Barone prezentirao projekt Taste Šibenik – Knin County koji je ove godine pokrenula Šibensko – kninska županija
16.11.2018, 15:38

Obilazak radova na dijelu lokalne ceste LC 65011 Suronjina ulica u Kninu

Župan Goran Pauk u pratnji gradonačelnika Grada Knina Marka Jelića, ravnatelja Županijske uprave za ceste Ante Parata i direktora Komunalnog poduzeća d.o.o. Knin Damira Velića obišao je radove na rekonstrukciji dijela lokalne ceste Suronjina ulica u Kninu
16.11.2018, 10:44

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović u posjetu Šibensko – kninskoj županiji

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa suradnicima boravi u četverodnevnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji.
13.11.2018, 16:44